Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky ,a jak přistupují k porodu sekcí, pokud si ji vyberu?První porod nakonec skončil akutním císařem kdy mi malá málem umřela a mam takové trauma ze nemam chuť ani zkoušet to normálně, aby to zas nedopadlo stejně ráda bych ,aby to proběhlo v klidu čekám druhé v únoru
a na třetí uz se opravdu nechystam tak by me zajímali vaše zkušenosti děkuji. ![]()
@milunecka pokud není zdravotní důvod, na císaře ti kyvnou málo kde. Leda bys donesla papír od psychologa. A já měla taky první dítě akutním císařem, málem zemřel.. a druhý jsem rodila normálně
a byl to dokonalej porod, lepší jsem si nemohla přát. Takže se bojíš zbytečně, akorát se stresuješ a blokuješ.
mysli pozitivně
@milunecka Jak jako si ji vyberes? Tak bud je k sekci medicinsky duvod nebo neni.
@milunecka ja rodila prvni v jablonci sekci.druhe mi dali vybrat,ale radeji delaji dalsi sekci.jen ti daji termin a hotovo.
@Pajka89 jak jako si ji vyberu?myslím to tak jestli respektují přání rodičky a není důvod byt hned nepříjemná pouze se ptam.
@Lainaire8 nejde mi o.strach z bolesti,bolesti se nebojim ani se nestresuju každý na to máme.jiný názor to jsem za tebe upřímně ráda že so měla krásný porod ale k psychologovi.nejdu zas tak špatně na tom nejsem..ale lecim se z vysokým krevním tlakem navíc od 20.týdne me.bolí jizva tak ze se lamu v pase .zatím to.neresim jen me.zajimalo jak jsou na tom v Jablonci,jestli je vůbec možnost ze se třeba aspoň zeptají ..porodit musím tak jako tak jen prostě pokud.bych si.mohla vybrat raději.půjdu do.císaře to je vše ![]()
@karkarka děkuji na to jsem se ptala jestli ti daji na výběr..a prosím te můžu se te zeptat ještě na něco?
to uz sis domlouvala přímo na sepsání porodpisu nebo se tam chodí ještě na nějaké kontroly?u meho doktora je to do poslední chvíle a pak uz do porodnice jen rodit..
@milunecka píše:
@Lainaire8 nejde mi o.strach z bolesti,bolesti se nebojim ani se nestresuju každý na to máme.jiný názor to jsem za tebe upřímně ráda že so měla krásný porod ale k psychologovi.nejdu zas tak špatně na tom nejsem..ale lecim se z vysokým krevním tlakem navíc od 20.týdne me.bolí jizva tak ze se lamu v pase .zatím to.neresim jen me.zajimalo jak jsou na tom v Jablonci,jestli je vůbec možnost ze se třeba aspoň zeptají ..porodit musím tak jako tak jen prostě pokud.bych si.mohla vybrat raději.půjdu do.císaře to je vše
Pokud k tomu bude důvod, třeba ta jizva, tak ti císaře navrhnou. Jinak se určitě nikdo neptá, jak bys jako chtěla.. mě se v Liberci taky neptali
moje kamarádky rodily v Jablonci a oběma udělali císaře až když šlo do tuhého..
@Lainaire8 nechytej me za.slovo tady je každej tak strašně chytrej a uvedomelej..neres to uz jo
![]()
Naší prvni dceru jsem v Jablonci porodila na konci rijna 2018. Vše super, mily, vstricni. I kdyz jsem odmitla vysetreni v prubehu, plne akceptovali. Porod trval 2,5h a bez zraneni a nastrihu.
Rodila jsem s pomoci hypnoporodu. Meditace ani nic jineho problem nebyl.
Stravili jsme v porodnici 4dny, vcetne manzela na nadstandartu, ktery nam pripravili z dvouluzkoveho pokoje, kvuli plne kapacite.
Sestricka I vsechen personal super.
Muzu jen doporučit!
Dekuji ![]()
Pro další budouci maminky co se rozhodují mezi Jabloncem a jinou porodnicí.
Už je to nějaká doba co jsem v Jablonci porodila (září 2018), na nic jsem se neptala, nikdo mi nic neřekl, žádny bonding nebo úprava lehátka či cokoliv jiného podobného se nekonalo. Porod v pohodě, jen nakonec kleště a nastrih až k zadku.
Kojit jsem se snažila celou dobu, bohužel jsem netušila, že nic ne vypije, až malá byla skoro dehydrovana, že mudr se mě ptá jestli ji mají prikrmit? Nevím jak to já mám vědět, asi lépe než paní doktorka.
Přijde mi to, pokud nemáte problém, vše je zalité sluncem.
Milý personál to ano, ale co mě teda překvapilo, že prostěradla neměnili, pokud jsem si neřekla. Nevím no, mám z toho zpětně smíšené pocity.
Už rodit už nebudu, ale kdyby ano, tak zase v Lbc.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.