Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsou tu maminky, ktere budou rodit v Kadaňské nemocnici v terminu listopad 2014? ![]()
@babulka.321 Tak to skvele
ja mam sice termin 18.11.ale jelikoz mam tehu cukrovku tak mi doktorka rikala, ze nejspis budu rodit o ctrnact dni driv. Takze se tam mozna potkame ![]()
A uz vis co to bude?
Nevím
mimnko tají, ale snad v úterý při kontrole mi dr udělá utz
a jedině pak až na 2. screeningu začátkem července
ty víš, co čekáš? ![]()
Prave, ze take jeste nevim. Jdu ve ctvrtek tak jsem zvedava. Akorad je to me prvni, tak jsem trochu poplasena.
@babulka.321 Tak to te obdivuji, ja jsem hrozny srab, ale tesim se az se nam to narodi ![]()
@cekyzap já se těším na porod a hlavně až to malinký bude u mě!!
ale tak jak se říká, prvorodička, neví do čeho jde. Nevím, ale i tak se těším a i když jsem viděla milion videí kde jde ta bolest vidět a četla milion děníčku i tak jsem prostě natěšená.
jsem blázen no
prostě mislím pozitivně. ![]()
Taky budu možná rodit v Kadani. Pořád se nemůžu rozhodnout mezi Kadaní a Ostrovem. Kadaň je pro mě jistota, už jsem tam v roce 2007 rodila a naprostá spokojenost. Byli jsme tam s malou celých dlouhých 14dní. Týden na normálním pokoji a týden na nadstandartu. Termím mám sice „až“ 6.12. ale tipuju, že budu rodit kolem 16. listopadu.(to datum se mi líbí, tak se na něj soustředím) Malá je taky narozená o 3 týdny dřív. A holky opravdu to chce myslet pozitivně. Já se na první porod vysloveně těšila, že už se konečně dočkám té naší princezny, že každou kontrakcí jsme k sobě blíž, říkala jsem si, že to zvládlo tolik ženskej, že já to dám taky a levou zadní. Kontrakce mi začali kolem poledne, odpoledne přijeli na návštěvu rodiče, tak jsme jim řekli, že potřebujeme půjčit auto, že jedem rodit, koukali na mě jak na puk, vůvbec jsem na to nevypadala. Ve 20 hodin jsme přijeli do Kadaně, úplně vpohodě, žádně bolesti, jen kontrakce - otevřená na 2 prsty, v 21,30 hodin mi praskla voda, pak už jsem to teda cítila a ve 23.30 se malá narodila. Úplná pohoda, druhý den bych mohla rodit znova. Teď se jen bojím, abychom to do porodnice stihli(Kadaň máme tak 40 minut autem, Ostrov tak 8 minut)
Doporučuju shlédnout na netu: POROD BEZ BOLESTI.
Pani holky z takove dalky, ja bydlim od Kadane deset minut a uz zed plasim abych tu cestu dala
jsem fakt histerka…jinak smekam pred obema ja jsem ze vseho uplnej plasan ![]()
Já to beru v klidu
protože kdybych plašila tak to byx nedopadlo dobře.
proto myslím pozitivně a na porod se těším ![]()
Mam kamaradku, ktera ceka take mimco jen o mesic drive. A ji porad povzbuzuji a uklidnuji a srsim optimizmem. A doma pak sama hystercim
Ale verim, ze vse dobre dopadne
@cekyzap neboj, já si připdala divně, že nejedu do porodnice jako ve filmech, že se nesvíjím a nehekám, div v autě neporodím. Vůbec nic mi nebylo, jen kontrakce - tlak, vůbec jsem si nebyla jistá jestli rodím, a ještě mě dorazila otázka sestry na příjmu „co potřebujete“ a já na to „asi rodím“ a ona „jak asi“ no jak to má prvorodička poznat, že??? Já se na porod moc těším a tentokrát ho chci mít pokud možno úplně bez bolesti. Psychika dělá opravdu divy. Tak vám držím palce a koukejte pak podat info, jsem zvědavá která budete první ![]()
Čau holky, já se taky rozhoduji mezi Ostrovem a Kadaní. Jsem z Karlových Varů a do Varský nemocnice nechci ani omylem. V Kadani jsem nadšena z programu CAP - přirozené porody, ale nelíbí se mi moc ta 40 min. cesta, ještě ke všemu dost klikatá
Ostrov mi ženský hodně chválí, krom jednoho doktora (MUDr. Franěk nebo Froněk, teď nevím přesně), že je to s nim peklo. Takže zkusím navštívit obě dvě a snad udělám dobré rozhodnutí
Jinak souhlasím s MirkaVai, psychika dělá nejvíc. Sice rodím poprvé, ale ta psychika funguje u všeho. Těším se moc ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.