Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Eamerika Taky se takhle rozhoduji a asi Ostrov zvolím jedině, když nebudu stíhat Kadaň.
mám to dýl jak 4O min. cesty, ale zase jako prvorodička snad neporodím za 2 hodiny.
tak rychle to u mě určitě nebude.
Já tam pojedu asi v koncem července nebo v srpnu, abych ještě stihla předpor. kurz.
a kdy máš termín? ![]()
@babulka.321 Já mám termín 1.11.2014
Bojim se trochu toho Ostrova v tom smyslu, že mi budou vnucovat, co nechci. Každopádně tam naběhnu s porodním plánem a budu ho chtít zanést do karty, aby se s tím seznámil kdokoliv, kdo se ke mně přiblíží
Taky tam zajedu nějak kolem přelomu červenec/srpen. Na kurz tam nepůjdu, já jedu na kurz Hypnoporodu do Prahy a chodím na těhotenskou jógu. To je to v co věřím a jak se cítím nejlíp ![]()
@Eamerika tak pak dej vědět tvoje dojmy z obou porodnic. Já zajedu do Ostrova začátkem září, to začíná i kurz a uvidím co řeknou na můj porodní plán a pak kdyžtak zajedu do Kadaně, jestli bych mohla rodit tam na CAPU s mím zdr. stavem. Holky doufejte, že v listopadu nebude nával, protože když jsem v Kadani rodila skoro před 7 lety, ale byl červenec a bouřky, tak se mi o CAPU mohlo jen zdát, dostala jsem poslední nejmenší předporodní pokojík a rodila jsem na normálním sále, ale bylo to úplně vpohodě, jelikož jsem to měla strašně rychlí, ani přípravu (klystýr) jsme nestihli. Přijeli jsme ve 20 hodin, voda mi sama praskla po 21 hodině a malá byla venku ve 23.30 hodin. Supr silné kontrakce až po prasknutí vody, jinak to byla brnkačka. Držím palce i Vám, ať máte stejně jako já, krásný zážitek z porodu.
@MirkaVai Určitě se pak ozvu. Jsem na to dost zvědavá, protože po zkušenost ve Varech (kamarádek a sestry) mám z těch doktorů nervy. Obecně doktory nemusím, ale snad se najde někdo, kdo bude mít pochopení proto, jak bych si to představovala ![]()
@Eamerika a jak si porod představuješ, jestli se smím zeptat. Já chci co nejpřirozenější, bez jakýchkoliv zásahů, jen prostě dohled, kdyby něco a pak chytat mimčo (když to zjednoduším) a po porodu nechci mimčo z očí, což v Ostrově jde, mají vyhřívané lužko na sále, v Kadani odnáší vedle do místnosti, ale je to nachviličku. Jinak tím, že bylo v Kadani plno, tak jsem měla úplně přirozený porod, jen bych tentokrát nechtěla být na monitoru tak dlouho a v leže, to si prostě vydupám, ty kontrakce při tom monitoru v té poloze, to bylo hrůza, proto malé i skákaly ozvy, teď vím, že by stačilo, abych si mohla sednou třeba na míč a při tom monitorovat. A to, že jsem nakonec nerodila v CAPU do vany my taky tak až nevadilo, protože to byla opravdu rychlovka. Jen se zeptej na kurzy, vím, že vyžadujou pro porod v CAPU, ale myslím, že může být absolovovaný kdekoliv, né jen u nich. Já před lety jezdila k nim (a líbil se mi), teš zkusím asi kurz v Ostrově, ať je tam trochu poznám, přece jenom to je o něčem jiném, než když tam jdeš jen na kukačku.
Ahojte holky, no zacina nas pribejvat. Take jsem premyslela nad porodem do vody, ale nevim. Uz aby to bylo za nama. Uz jsme v pulce cesty
Jak se holky citite? A uz vite pohlavy? My to jeste furt nemame potvrzene. Ale pristi tyden jedem do Praglu na screening tak nam snad uz potvrdi holcicku ![]()
Já taky ještě pohlaví nevím, mimčo se nechtělo ukázat, ale 3.července jedu na 2. screening a tak doufám, že se mi konečně ukáže v celé své kráse
A cítím se skvěle, trošku jako kopačák
ale je to krásný ne?! ![]()
@MirkaVai Díky moc za radu, na ten předporodní kurz se teda v Kadani optám. Každopádně dělám jógu a jsem nyní zaměřená na hypnoporod. To je ve směs co říkáš, ráda bych, aby se to odehrálo ve směs v intimnosti jenom s manželem, dulou a toď vše. Co nejpřirozeněji, bez jakýkoliv oblbováků. Pokud Dulu neseženu, tak s porodní asistentkou, u který doufám, že přijme mé podmínky a mé myšlenky ![]()
@cekyzap Jinak se cítím dobře, jenom trpím na migrény, ale to se snažím nepřipouštět
Čekám holčičku. Doktor mi teda řekl, že na 100% to budeme vědět až vyleze, ale žádnej pinďourek tam neni
A asi to bude akrobatka, protože jí cítím skoro pořád ![]()
… tak jak se vám daří?
mě celkem v pohodě, akorát mi začíná tvrdnout břicho..
jinak zítra jdu na zátěžák a vůbec se mi tam nechce.
Jinak jsem našla díky kamarádkám dulu a dokonce od nás z města, která je ochotná se mnou jet k porodu. takže 3× hurááá
@Eamerika už sis nějakou dulu našla?
Prý se k člověku i líp chovají, když tam přijedete se svojí dulou. ![]()
Ahoj, zrovna dneska mi není nějak hej, jsem hodně unavená
Ale nějak to přežiju
@babulka.321 Břicho mi taky sem tam tvrdne, ale snažim se pít hodně Magnesii a cítím, že je to lepší. Jinak příští týden jdu na kontrolu a taky mě bude chtít poslat na zátěžový test, ale přemýšlím, že ho odmítnu. A odkud máš tu dulu? Já se s jednou setkala a mám z ní smíšený pocity. Nejsem si vůbec jistá, zda-li je ta pravá, nemám v ní vůbec důvěru, což považuji za základ.
@Eamerika já jsem taky chtěl aodmítnout, ale doktor, že tam prej musím
Jsem z Františkových Lázní, mám jí doporučenou od švagrový a ještě jedný kamarádky a obě si jí nemůžou vynachválit.
S tou důvěrou máš pravdu, jestli bys měla možnost najít ještě nějakou dulu, tak zkus…protože přesně jak píšeš, v tý paní bys měla mít podporu a celkově by na tebe měla působit dobře. ![]()
@babulka.321 A řekneš mi její jméno a kontakt na ní? A ona je odkud? V průběhu těhotenství nemusíš podstupovat nic, můžeš odmítnout cokoliv.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.