Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.
Do porodu relativne daleko, ale nejak me znepokojuji zpravy, ze se vsude musim zaregistrovat brzo. Dyt ja ani nevim, kde chcu rodit, propana. ![]()
No ale… libi se mi neratovicka Almeda , muzete mi napsat svoje zkusenosti s porodem tam? Zajima me predevsim…
Na kolik celkove tak porod vyjde? Na strankach maji cenik rozdeleny na rodicky a gyn. pacientky. Ja budu co, kdyz tam budu dochazet na kontroly? Asi stejne rodicka,co?
Maji to drazsi - nechapu proc. ![]()
Jaky je tam celkovy pristup PA a doktoru, doporuceni jmenovite na PA i lekare (i kdyz toho si asi nevyberu). ![]()
Je lepsi jednoluzak (mam klid, muze tam „bydlet“ i manzel, byt je to drazsi) nebo dvouluzak (mam spolecnost-moznost poradit se s maminkou ve stejne situaci).
Delaji automaticky nastrih hraze (tohodle se snad bojim uplne nejvic, ani nevim proc
)
Nechaji po porodu dotepat pupecni snuru, polozi mi mimi okamzite na brisko, prilozi ho k prsu do 30min (je to dulezity
)
Nauci me kojit?? ![]()
Proste cokoliv co vite a prozily jste v Neratovicich me zajima. (taky sem cetla na aperio.cz, ze jednu rodicku neprijali i kdyz tam byla registorvana
)
Omlouvam se za zmatecny dotazy, ale ja sem zmatena. ![]()
Neratovice - absolvovala jsem 2×.
První porod na nadstandardu asi 7.000, druhý porod na normálním pokoji asi 3.000.
Za prohlídky před porodem samozřejmě neplatíš.
Budeš rodička, mají to dražší, protože potřebuí víc věcí - vložky, podložky, věci na mimi…
PA SUPER!!! Doktoři taky, kromě Sadílka.
Jednolůžák nebo dvojlůžák bych si nemalovala, ono hodně záleží, co bude volné, jestli vůbec něco. U prvního porodu jsem měla jednolůžák - super!!! U druhého jsem byla na čtyřlůžáku a ještě s gynekologickejma pacientkama.
Nedělají automaticky nástřih, nicméně se bojíš zbytečně.
Nechají mimi u tebe, pokud je OK (nevyšlo mi to ani jednou - poprvé přidušené mimi, podruhé u mě problém s placentou a narkóza).
Aperio jsem nečetla, ale loni v srpnu, jsem byla poslední příjem a pak měli stop stav.
Mně se v Nera líbilo, ale je to porodnice na nekomplikované porody - nemá novorozeneckou JIPku.
Pokud chceš ještě něco vědět, klidně se ptej.
Missorko diky za info. Spousta otazek me jeste napadne, to bych ti pozdeji treba poslala SZ.
Da se to na ctyrluzaku prezit, kdyz ti tam breci mimi a gyn.pacientky nastvane koukaj ze nemuzou spat? No asi nic jinyho nezbyde, jsou to je 4 dny. ![]()
Jen nekomplikovane porody… myslim, ze ty jsi urcity komplikace mela a taky to zvladli,ne? Cisare asi taky umeji a v horsi komplikace nedoufam. (praktikuju pozitivni pristup
). Kdybych se mela trapit nad vsema variantama co muzou nastat, jdu asi k Apolinari a muzu docilit treba jen toho, ze bude porod v pohode, ale pak u me zanedbaji poporodni peci. Ja proste nevim.
Bojim se tovaren typu Podoli, Motol, ale zase maji lepsi novorozeneckou JIP. Ach jo… clovek se boji, aby neco nezanedbal a je tolik veci na co myslet a stejne to vsechno neosefuju. ![]()
Ale proste bys mi Nera doporucila nebo ne? Kdyz budu mit normalni tehu bez komplikaci?
Jasně, že jo. Doporučila bych.
A klidně písni SZ.
Já mám proti Nera jedinou výtku - nemají místnost pro první dobu porodní - pokud ti vyjde nadstandard, tak je to fajn, ale na chodbě se to dost špatně tráví…
Čtyřlůžák se přežít samozřejmě dá, gyn pacientky byly docela nadšený, že je mimi rozptýlilo…
Měla jsem mírné komplikace při porodu - měla jsem na mysli - pokud by byly teoreticky pravděpodobné komplikace pro mimi, nešla bych tam.
Pokud je těhu bez komplikací, proč ne? - odkud jsi? ![]()
Ahojky ,v Neratovicích jsem rodila svoji třetí dcerku .Svěřila jsem se jim tam na třetí císařský řez ,nic jsem neplatila ani za prohlídky ani za porod .Můžu tedy soudit jen péči po císaři a až na jednu dětskou sestru super přístup.První dva dny jsem byla na 2 lůžkáči ten se platil 800 za den a pak na 3 lůžkáči za tuším 300 den .U nás nastali komplikace u obou ,jelikož tam pouští po císaři už 5 den domů tak se nepodchytila novorozenecká žloutenka a pak jsme měli problém umístit malou jinam do nemocnice ale naštěstí nám jií vzali v Krči a byla tam dalších 14 dnů takže je dobrý počítat s tím že pokud se tam registruješ a budeš rodit dřív jak v 36tt tak tě tam sice odroděj ,ale miminko by ti převezli jinam .Jinak co jsem slyšela maminky na normální porod je to super ,PA jsou oparvdu fajn i mě se věnovali maximálně .Dobrý by bylo kdyby ses tam zajela podívat už předem za vrchní sestrou je to super ženká všechno ti vysvětlí .Jo a ještě pokud by tě potkal císař není ta ani jipka po císaři ,jsi normálně hned na pokoji ,ale sestra je tam u te¨be skoro pořád ,hlídá krvácení ,tlak apod.
Přeji hodně štěstí při výběru.
Majdalenka
Teda takhle o to podchycení žloutenky ani nešlo jako o to že ty komplikace nastali doma a malou nám nechtěli jinde vzít protože už nebyla sterilní nebo jak tomu říkaj a v Neratovicích by s ní nic nesvedli.Nakonec v Krči se na ni podívali a když viděli že je to važně akutní tak si ji tam nechali ,ale mě zas ne prý neměli místo tak jsem tam musela 2× denně vozit mlíčko ,ale naštěstí nám kojení zachovali a ji krmili stříkačkou.
Takže je dobrý vybrat pro a proti a jak říká Missorka ,pokud je těhotenství ok šla bych do toho ,je tam uplně jinej přístup než ve velký porodnice ,jde spíš o komplikace pokud nastanou…
Majdalenka
Holky diky, docela jste me uklidnily. Komplikace zadny zatim nemam, no ale jeste je brzo. ![]()
Ja bydlim za Prahou smer Cesky Brod, do Nera je to od nas 30km, coz je myslim krasny. A hlavne mam Podoli, Motol atd. docela daleko.
No zajedem se podivat a uvidime. ![]()
Obnovuji diskusi, najde se tu někdo, kdo v této porodnici rodil v nedávné době? Zajímalo by mne, jaký máte názor, díky ![]()
@barca_p chystám se tam rodit za pár týdnů, jestli chceš, můžu sem pak napsat zkušenost. Nicméně v kolonce porodnice tady na emiminu jsou docela čerstvý zážitky ![]()
@poppaea to bych rada
zazitky tam jsou, ale ne moc to, co by mne zajimalo. Jako je porodni plan a drzeni se ho, moznost rodit jinak nez v leze, mit dulu, bonding, osetreni mimca primo na me atd.. ![]()
@barca_p tak samozřejmě ještě to nemůžu potvrdit, nicméně všechny tyhle věci jsou tam pokud vím samozřejmé a kvůli nim tam právě jdu
mám tam domluvenou „vlastní“ PA, ona má stejný náhled na věc jako já, takže to by mělo být bez problémů, a s touhle porodnicí i touhle PA má dobrou zkušenost i moje dula, takže o tyhle věci se nebojím:-)
Ahoj holky,
v Nera jsem rodila pred 9 mesici svou prvni dceru. Musim rict, ze celkovy pristup personalu atd. byl perfektni! A ja doufam, ze za nejaky ten rok si tam zopakuji i 2. porod.
Co se tyce pece mela jsem domluvenou PA (nemocnicni, mohla me rodit), doktorka u porodu sem tam nakoukla, ale nijak nezasahovala, po porodu bylo s malou vse v poradku, takze se nechal dotepat pupecnik a probehlo okamzite prilozeni na bricho a zaroven prisati (y) Nechtela jsem ji dat hned omyt, takze ji pouze premerili, prevazili, dali plenku a zabalili do tepleho a ja ji tak mela az do druheho dne.
Vsichni mili, poradili, pomohli s kojenim, proste parada. Muz byl celou dobu behem porodu pritomny.
Byla jsem na jednoluzku a jsem za to velice rada, mohly ke mne navstevy kdy chtely…
Chodila jsem do VIP poradny, coz bylo moc fajn, nemusela jsem cekat a starala se o mne furt jedna doktorka.
Proste parada ![]()
Preji pohodovy porod
![]()
@barca_p Ahoj, slíbila jsem, že napíšu svůj zážitek, ještě jsem neporodila, nicméně Neratovice jsou aktuálně zavřené, takže musím rodit jinde a Neratovice tudíž nezhodnotím ![]()