Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem,
jelikož jsem už skoro v té pomyslné půlce těhotenství začínám se pomaloučku, polehoučku rozmýšlet kam půjdu rodit.
Můj doktor mi doporučil Ostravu-Vítkovice,tak se chci zeptat(netradičně
) , jestli někdo z Vás tam rodil a jaké z toho měl pocity.
Jsem totiž hrozný bojínek( k zubaři chodím až tehdy, kdy i zuby toho mají dost a snaží se sami vyskočit a zdrhnout), vím , že porod bolí, ale jde mi o ten trochu lidský přístup, a ne abych byla jako na běžícím pásu.
Děkuji za odpovědi a v zájmu svého duševního zdraví,prosím hruzostrašné porody zmírnit .
![]()
Ahojky,
já tam rodila a byla jsem moc spokojená!!Rodila jsem sice se soukromou porodní asistentkou ale i tak tam byly sestry a asistentky moc příjemné.Lékaři jakbysmet.Rodil mě (přišel až na tlačení¨)mladý doktor a šití bylo paráda,vůbec jsem nic necítila.
Na šestinedělí jsem taky neměla problém,byla jsem na nadstandartu a ke vší smůle byla zrovna epidemie takže zákaz návštěv tak bych uvítala spolubydlící ale jinak super.
Doporučuju!!! ![]()
Gabka
Ahoj,
ve Vítkovicích jsem nerodila, ale znám holky, co tam rodily a byly hodně spokojené.
Já rodila v Porubě a z porodnice jsem byla nadšená. Na běžícím páse jsem nebyla, ba naopak, hezké nové prostředí a intimčo na porodním pokoji a ještě jedno plus Poruby je, že když jsi bojínek, možná by se ti šikla možnost dostat epidurál, který se na fakultce dává na požádání a zadara. Ve Vítkovicích ho nedávají, preferují přírodní porody a nemají po ruce tolik anesteziologů a asi ani financí.
Já ho v Porubě využila a byla jsem za něj vděčná ![]()
Ve F-M mají prý taky dobrou porodnici.
Přeji dobrou volbu, ono v dnešní době to bude prašť jako uhoď, žádná z porodnic nebude vyloženě špatná, všude se to stopro zlepšilo ![]()
Můžeš se optat u nás v severomoraváčku ![]()
Rodila jsem ve Vítkovicích, super, žádný běžící pás, i když to bylo na dlouhé lokte a ve finále skončilo císařem, byli moc fajn, i pak na šestinedělí; i zdravotní potíže, které jsem měla (negynekologického rázu), se snažili řešit. Podotýkám, že nejsem žádná V.I.P. ![]()
Epidurál za mě ještě nedávali, teď už prý ano. Na přesné podmínky se dá zeptat přímo tam, dělají předporodní kurz, prý slušný (já chodila do Poruby a fraška
), prohlídka porodnice se dá domluvit i individuálně.
Vybavení je tam starší, ale superčisté.
Kdyby tě zajímalo něco konkrétněji, napiš SZ.
E.
Ahoj nerodila jsem ve Vítkovicích takže nevím, ale taky v Porubě a byla jsem taky spokojená.Ale je fakt,že jsem tam pracovala jako PA.Takže skoro domácí prostředí.Jsem taky zBohumína.Míša
Epidurál ve Vítkovicích : Já jsem, jak vidno z metříku, zatím nerodila
, ale nedávno jsem ve Vítkovicích absolvovala krátkou předporodní přípravu, takže vím, že tam epidurál dávají, a dokonce prý zadarmo (Fifejdy jsou jediná ostravská porodnice, kde si ho člověk hradí - prý cca 1600Kč - i když PA to číslo lovila z paty
), ovšem musí být k dispozici anesteziolog. Což prý např. o víkendu nebývá
- ta informace je pár týdnů stará a pochází od vítkovické PA, tak by měla být aktuální (osobně ze zdravotních důvodů epidurál nemůžu, takže mně je platná jak mrtvému zimník
).
Ahojky,
já jsem taky byla z Bohumína dokud jsem se neodstěhovala do Ostravy. Rodila jsem v Porubě, byla jsem spokojená. Kamarádka rodila ve Vítkovicích a poté byla na nadstandartu a byla spokojená, říkala, že by tam šla znovu.
Ivulka
Ahoj rodila jsem ve Vítkovicích před 3. roky a v šílených bolestech jsem prosila sestřičky, aby mi daly něco na uklidnění. Samozřejmě, že mi nedali nic , že prý prvorodičkám nedávají. Chci tam rodit znova, protože jsou tam opravdu skvělé sestry i doktoři. Moc hodní a moc ochotní pomoci. ![]()
Jsem moc ráda, že už tam epidural dávají, budu o něj žádat a pak chci jít na nadstandart, jelikož na normálním pokoji jsem byla pár dní sama a z toho ticha jsem cvokla. ![]()