Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
máte některá zkušenost s porodnicí v Nymburce?
Díky Ivana
Rodila jsem tam loni v létě, co by tě konkrétně zajímalo? Ptej se, ráda odpovím… ![]()
Milá Judycum
,
díky za reakci.
Zajímalo by mě jestli jsi měla třeba sepsaný porodní plán a zda podle něj
postupovali.
Jaká byla péče na odd. šestinedělí a co dětské sestry a lékaři.
Koho jsi měla u porodu - lékař.
Byla jsem v Nymburce na všech UTZ a pokaždé tam byl jiný doktor/ka,
některý mi sedl víc jiný míň. Ale to si stejně nevyberu kdo bude mít
zrovna službu, až se pinďa konečně rozhodne, že jdeme na věc. ![]()
Jinak Nymburk jsem zažila před 4 lety když mi praskla cysta na vaječníku,
tak o prostředí představu mám.
![]()
Díky Ivana
No, já měla nakonec císaře, chtěla jsem Ti barvitě popsat právě prostředí…
Ale když už víš, jak to tam vypadá, tak tě to aspoň nepřekvapí (ne že by to byla taková hrůza, ale ty sprchy, to je bolavé místo, nicméně několik dní se to vydržet dá)…já jak tam byla v létě, byl hrozný šrumec a nadlimitní stav, několik porodů denně…to se hodně odrazilo na kvalitě péče, sestřičky se snažily, ale nestíhaly…
Ale abych to vzala nějak postupně: z doktorů jsem měla u císaře Čapka a nějakého slováka (jméno už nevím přesně, tuším Adam), zažila jsem na několika vyšetřeních primáře Tomana a několik UTZ mi dělal doktor Karhan a doktorka Dyňková…na žádného z nich si nemůžu stěžovat, byli profesionální i milí, já chtěla po prvním císaři podruhé porodit vaginálně a snažili se mi vyjít vstříc…nakonec to tedy nevyšlo, ale to je jiná věc…při operaci samotné byli na sále všichni opravdu milí a vstřícní, moc mi pomohli vyrovnat se s obrovskou nervozitou…obecně se říká, že primář i doktoři v nymburské porodnici zaměstnání se porodním plánům nebo zvláštním přáním nebrání, ale sloužit může i někdo jiný a tam může pak nastat problém…
Jinak poporodní péče, tak porodní asistentky byly milé a snažily se pomáhat, jak jsem psala, byl fofr, tak se člověk musel připomenout, ale snaha byla velká…Dětské sestry už mě tolik nenadchly, s kojením moc nepomohly, některé byly docela protivné…jako druhorodička jsem to moc neřešila, ale u prvního dítěte by mě to asi vadilo víc…
dětské doktorky byly dvě, jedna fakt pečlivá, druhá taková zvláštní, ale šlo to…na všechna vyšetření mě předem upozornili, předem mě seznámili i s tím, že je třeba dát dceři příkrm (po sekci se mi udělal mléko až tuším třetí den večer a malá pořád řvala jak lev a hodně zhubla, příkrm byl vysvobození pro nás obě, jak se mi udělalo mléko, všechno bylo v pohodě), sestřičky mi ukázali, jak dceru krmit stříkačkou…dceru mi první den po císaři vozily často, to bylo super, každou chvilku přišla sestřička a přikládala ji, druhý den už jsem si ji převzala…
Teda to jsem se rozepsla, koukám…
Docela by mě zajímal i jiný názor, snad se ještě někdo ozve…
Já když to shrnu, šla bych tam příště zase.
Díky za postřehy,
budu rodit taky podruhé. První porod trval 3 hodiny, bez komplikací,
prostě pohoda. Byla jsem tenkrát v Brandýse a vše ostatní kolem porodu byla celkem hrůza. Přístup sester na příjmu, při porodu a dětské byli taky
protivné. Dceru cpaly glukózou z flašky, to že jsem neměla mléko a malá měla hlad byl podle nich jen můj problém … atd.
Tak teď snad v Nymburce bude lépe, člověk už lecos ví a zná.
a
už si i řekne a dupne, když to nepůjde jinak. ![]()
Uvidíme, dám určitě vědět, jak to dopadne.
![]()
Máš pravdu v tom, že podruhé už člověk není tak vykulený a se zdravou asertivitou pak pochodí i u těch protivných sester…ale jak říkám, potěšilo mě, že se mnou konzultovali jak příkrm, tak způsob podávání, a vždycky když dcerku někam vezli, vysvětlili mi, co s ní mají v plánu…
Budu držet palce, ať všechno proběhne hladce…
A fakt budete mít Theu?
![]()
jojo druhorozená bude Thea.
Používáte nějaké zdrobněliny? Nějak mě nic nenapadá.
První dcera je Emma a říkáme jí asi 10 zkomoleninami.
Dcera je oficiálně sice Teodora, ale my používáme spíš Dorka, Dori… osobně se mi moc líbí Teuška, a na spoustu zdrobnělin přijdete podle mě až bude prcek na světě… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.