Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím. Chtěla jsem se zeptat jakou porodnici v praze by jste doporučili? Byla jsem rozhodnuta pro Podolí, ale zjistila sem že v mém terminu maji plánovanou uzavirku porodnich sálu
takže ani nezaregistruji na ty terminy.
A co od té porodnice očekáváš? Nejlepší neonatologickou péči? Ochotu poslechnout přání rodičky? Přítomnost otce u císaře? Hezký interiér (ale to bys nevolila Podolí)? Trochu se popiš. ![]()
@An Dy Záleží na tom, co od porodu očekáváš, jaké máš požadavky.
Přesně tak, je třeba si stanovit priority. A potom se dál rozhodnout. Nedá se něco jen tak doporučit.
@An Dy Pokud chceš intimní prostředí, soukromí, třeba možnost mít dulu, Apolináře ne (rodí se v boxech oddělených závěsy s max. jednou osobou jako doprovodem, na „čekanky“ nesmí partneři, jakmile je tam jiná maminka, duyl nemají rádi). Taky ne Vinohrady ani Bulovku… takže toho moc nezbývá.
Nepotřebuji žádny extra přepych. Své první dítě sem rodila na mini městě v nemocnici. Jde mi hlavně o vlídný a profesionální přístup jak ke mě tak i k dítěti.
Já budu rodit v Thomayerce. Četla jsem hodne rezenci a ne všechny byly uplne kladne, ale rodilo tam par kamaradek a porodnici chvalily. Ono je vsude neco
Ale uz jsem tam byla v poradne a pristi tyden me čeká predporodni kurz a musim rict, ze zatim byli všichni moc mili. Teda kromě recepční - ta je na ránu
Ale tu pri porodu potrebovat nebudu
Nevim kdy mas termin, ja budu rodit v lednu a je tam plánovaná rekonstrukce, takze všechny rodičky budou po 2 na nadstandardech bez příplatků. Ja nadstandard chtela, ale sama
No třeba budu mít štěstí na nějakou fajn babu ![]()
@An Dy píše:
Nepotřebuji žádny extra přepych. Své první dítě sem rodila na mini městě v nemocnici. Jde mi hlavně o vlídný a profesionální přístup jak ke mě tak i k dítěti.
Já byla 2× u Apolináře a dvakrát za mě maximální spokojenost. Ale nejsem extra náročná, stačí mi, když se se mnou jedná slušně a když se mnou personál komunikuje.
Registrovala bych se k Apolinari a vybirala bych stredoceskou porodnici s dobrou povesti (Neratovice, Pribram…), kde se registruje az ve tretim trimestru. Kdyby neco, budes mit odbornou peci u Apolinare a kdyz bude vse ok, muzes odjet do klidu male porodnice.
Registrovala bych se k Apolinari a vybirala bych stredoceskou porodnici s dobrou povesti (Neratovice, Pribram…), kde se registruje az ve tretim trimestru. Kdyby neco, budes mit odbornou peci u Apolinare a kdyz bude vse ok, muzes odjet do klidu male porodnice.
Za mě Motol, byla jsem tam dvakrát a i potřetí jsem se registrovala.
Skvělej přístup, nikdo mi nic nenutil, manžela jsem měla pořád u sebe a všichni z personálu byly moc milí.
Tak snad to do třetice bude stejné ![]()
Já jsem si TP kvůli odstávce přepsala o den, s klidem jsem se zaregistrovala, a pak jsem stejně rodila úplně jiný den.
Jinak bych šla do Apolináře.. Kdyby nevyšla registrace, tak bych to nehrotila, a šla bych na nejbližší Bulovku.
@An Dy píše:
Pak bych zase jela do mini města. V Praze je moc lidí a nikdy na takový přístup, jako jsi možná zažila, nemůžeš spoléhat. Můžeš narazit na super směnu se samými sluníčky, ale jinde bude nejspíš větší šance a jistota.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.