Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
najde se tu někdo, kdo rodil sekcí v nemocnici U Milosrdných v Brně, pokud možno letos nebo loni?
Rozhoduju se, kam jít. Zajímalo by mě, jestli vás po sekci zavezli na JIP nebo na pokoj, jak brzo vám dali miminko do vaší péče a jak často vám ho nosili, než jste ho do té péče dostaly.
Ideálně bych chtěla slyšet, že se o miminko v době vaší indispozice mohl starat partner, ale to už bych asi chtěla moc, ech. Tak aspoň to, jak dlouho jste byly od miminka separované.
Díky moc!
Kamarádka byla u Milosrdných bratří, byla 1 den po císaři na JIP… jinak já byla v Bohunicích a max spokojenost, ve všem ![]()
A v těch Bohunicích prosím byly ty parametry jak - jak často ti dítě nosili a jak brzo si je dostala do péče?
Já rodila normálně, ale kamarádka byla ve stejný den na císaři, malou jí nedali jen první den, na JIP ani nebyla, pak se jí zeptali, jak se cítí na podle toho se zařídili ![]()
Takže v Bohunicích na JIP nebyla, jo? Díky, to je pro mě důležitá informace. Sand se ještě ozve někdo, kdo má zkušenost se sekcí u těch Milošů.
Ja jsem rodila sekci v prosinci u milosrdnych(pred temer rokem) byla to rychlovka za asi 30 min byli hotovi, dali mne na pokoj a protoze byla noc tak jsem usla! Druhy den mi malou nosili na kojeni, ale starat jsem se oni nemohla protoze jsem byla jeste slaba a pak na treti den rano mi ju donesli a uz jsme porad byli spolu! Jinak za sebe nemocnici doporucuji, uzasni doktori i sestricky!! Fakt takova rodinna atmosfera! Rodila jsem v patek a v utery nas pustili domu:)
Kamaradka v Bohunicih rodila o par hodin driv jak ja a dite mela u sebe skoro hned. Uvazujes treba o nadstandardu na sestinedeli? Pokud jo, sla bych do Bohunic, muzes si vzit na pokoj pomoc a budete spolu. I kdybys mela treba problemy se vstavanim apod.
U Milousu jsem rodila taky, prave si pamatuju jak jedna maminka chodila skemrat na novorozenecke, at uz ji dite daji. Chodila tam se svou maminkou, kapacku v ruce, sourala se pres pul nemocnice, protoze nebylo misto a museli ji dat na normalni gyndu a delali ji desny problemy. Nevim proc teda. Ale neber me zas tak vazne, protoze to bylo jeste pred prestavbou porodniho, ted to tam muze byt jinak… ![]()
V tech Bohunicich mas vetsi jistotu vlastniho pokoje a pak pokud budete spolu s muzem, maminkou, to uz je jedno, dite si vydupes, to jz je lehky.
Tak já u Milosrdných rodila císařem před 10 lety, takže informace už stará. Na JIP jsem nebyla, hned jsem šla na pokoj. Dítě mi nosily sestřičky po 3 hodinách na kojení, do péče jsem ho dostala druhý den. Péče i atmosféra byla fajn, spíš taková rodinná. O 3 roky později jsem tam pak rodila klasicky, dítě mělo silnou žloutenku, tak jsme si tam pobyli, ale opět jsem s péčí byla moc spokojená.
Díky za postřehy holky, jsem fakt ráda za každý příspěvek. Postupně se mi to skládá v hlavě.
Já měla druhou sekci v Krnově a to bylo prostě úžasný, jen teď už to s aktuálním počtem dětí logisticky nezvládnu, nemám hlídání, tak musím rodit někde blíž.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.