Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem rodila v OL. Některé sestry jsou přímo příšerné, někteří doktoři bez zájmu. Na nějakého blbce většinou narazíš všude. Zas na druhou stranu je FNOL perfektně vybavená, pokud není vše OK, tam jsou všichni perfektní, milí, chápající. Pro úplnou představu si můžeš počíst o mé zkušenosti s místním personálem. Každopádně tím Tě nechci strašit, je to můj zážitek a spousta maminek tam byla spokojená.
https://www.emimino.cz/…vnicek-7558/
Kdybch rodila znovu, nejspíš volím Zlín ![]()
Ahoj, já jsem rodila v Prostějově a byla jsem spokojená. A naopak jsem dřív slyšela, že porodnice je v Prostějově nejlepší ze všech oddělení. Z doktorů se mi moc nezamlouval Dr.Bilík, ale to byla spíš asi otázka sympatií… Jinak v pohodě, kontroloval mně Dr. Feit a s tím jsem maximálně spokojená, to samo i primář Nevrla a Dr. Kincl. Z porodních asistentek byla jedna taková přísná, jméno nevím, ale jinak taky v pohodě, a že se jich u mně za ty 3 dny, co jsem „rodila“ vystřídalo ![]()
Myslím, že se nemáš čeho bát, zvlášt pokud jsi z Prostějova, bych nic nevymýšlela.
Romanetka píše:
Ahoj, já jsem rodila v Prostějově a byla jsem spokojená. A naopak jsem dřív slyšela, že porodnice je v Prostějově nejlepší ze všech oddělení. Z doktorů se mi moc nezamlouval Dr.Bilík, ale to byla spíš asi otázka sympatií… Jinak v pohodě, kontroloval mně Dr. Feit a s tím jsem maximálně spokojená, to samo i primář Nevrla a Dr. Kincl. Z porodních asistentek byla jedna taková přísná, jméno nevím, ale jinak taky v pohodě, a že se jich u mně za ty 3 dny, co jsem „rodila“ vystřídalo
Myslím, že se nemáš čeho bát, zvlášt pokud jsi z Prostějova, bych nic nevymýšlela.
no Bilík je děsnej..to je fakt..prý taky Polzerová je kapitola sama o sobě..Kdybych narazila na Kincla tak si pískám, jenže to člověk nikdy neví..a jaký si měla zkušenosti s tím epidurálem? žádala si? dostala si? nebo na co se vymluvili?
Koty nepřihlášená píše:
Já jsem rodila v OL. Některé sestry jsou přímo příšerné, někteří doktoři bez zájmu. Na nějakého blbce většinou narazíš všude. Zas na druhou stranu je FNOL perfektně vybavená, pokud není vše OK, tam jsou všichni perfektní, milí, chápající. Pro úplnou představu si můžeš počíst o mé zkušenosti s místním personálem. Každopádně tím Tě nechci strašit, je to můj zážitek a spousta maminek tam byla spokojená.
https://www.emimino.cz/…vnicek-7558/
Kdybch rodila znovu, nejspíš volím Zlín
zlín už mám trošku z ruky..ale počtu si..díky.
Ahoj, mě praskla voda a manžel mě zavezl do Prostějova, tam kolem mě všichni lítali a pořád mě kontrolovali ale museli mě nechat převést do Olomouce protože jsem čekala dvojčátka a neměli dva volné inkubátory. Tam mě vyšetřil nějaký doktor řekl že se nic neděje a dali mě na pokoj. Já byla celý den bez vody a pořád sem jim opakovala že mám hrozné bolesti. Oni poslali manžela domů ,že budu rodit až druhý den. Pak se prohodila služba a sestřička se mě ptala jak mi je, já ji říkala že už to nemůžu vydržet tak se na mě koukla jiná doktorka a hned volali manžela a jela jsem na sál. Rodila jsem císařem. Pak to docela šlo ale jen když jsi po těch sestrách nic nechtěla jinak byli dost protivný. V Olomouci bych už určitě rodit nechtěla. Ale jak tady píše jiná maminka je to také jen můj zážitek, spousta maminek tam byla spokojená.
smurfka píše:Romanetka píše:no Bilík je děsnej..to je fakt..prý taky Polzerová je kapitola sama o sobě..Kdybych narazila na Kincla tak si pískám, jenže to člověk nikdy neví..a jaký si měla zkušenosti s tím epidurálem? žádala si? dostala si? nebo na co se vymluvili?
Ahoj, já jsem rodila v Prostějově a byla jsem spokojená. A naopak jsem dřív slyšela, že porodnice je v Prostějově nejlepší ze všech oddělení. Z doktorů se mi moc nezamlouval Dr.Bilík, ale to byla spíš asi otázka sympatií… Jinak v pohodě, kontroloval mně Dr. Feit a s tím jsem maximálně spokojená, to samo i primář Nevrla a Dr. Kincl. Z porodních asistentek byla jedna taková přísná, jméno nevím, ale jinak taky v pohodě, a že se jich u mně za ty 3 dny, co jsem „rodila“ vystřídalo
Epidural jsem neřešila,protože jsem ho nijak zvlášt nechtěla, ale myslím že se o něm nikdo nezmínil… A já třeba jsem Kincla moc nechtěla, z kontrol mi přišel takovej morous, ale u porodu perfektní, zašil mne tak, že jsem za týden nic necítila a ted po 3 měsících už není jizva skoro ani vidět. A malou musel vytáhnout vexem, druhý den to na ní nebylo ani vidět, takže je to fakt super doktor…A Feit je taky super doktor, i když je jen o pár měsíců starší než já, pořád se smál a já jsem se na něj vždy těšila na vizitu ![]()
mě spíš děsí to že tady v PV nedělají císaře i když ho máš napsaný..Kolegyně ho měla v TP od svého gyndaře napsaný..a oni ji nechali 25 hodin rodit, že prý ji císaře neudělají, že by si pohnojili statistiky..jedině prý za 25 litrů- tolik prý stojí..
tak jako kdybych věděla že budu mít dobrý porod tak je mi t jedno..ale co když bude nějaký problém? Epidurál nedají, cisař neudělají..nevím no, děsí mě to..V Ol to neznám, je jasné že i tam budou asi dr. a sestřičky na prd, ale když člověk neví do čeho jde, tak se zas tolik nebojí, než když ví že by narazil třeba na dr. kterého zná a který je hrozný.. ![]()
Tak s tím císařem nevím, na monitory se mnou chodily holky, co měly císaře normálně naplánovanýho. Pokud nastane problém, určitě tě na sál vezmou, ve stejnou dobu jak já rodila holka na vedlejším boxu a mimčo nesestupovalo, tak ji vzali na císaře…
A zbytečně nepřemýšlej nad tím nejhorším ![]()
Já budu určitě chtít rodit i svoje další případné dítě v Prostějově…
A třeba až začneš chodit na monitory, změníš na některé doktory a PA úplně názor ![]()
tak to je fakt..někomou sedět nemusí a někomu ano..zvášt když má člověk problém nějaký tak je víc vnímavý a víc věcí mu vadí..
Tak já měla původně rodit v Prostějově, ale mezitím jsem se přestěhovala za manželem do Rychnova nad Kněžnou, takže rodit budu tady.
Vím, že je prostějovská porodnice úplně nová a moderní, ale na tom nezáleží, jde o lidi, kteří tam sou, ty dělají i ze supermoderního prostředí nesnesitelné místo a naopak, ze zastarého prostředí, kde sou vstřísní a milí lidé dokáží maminkám i miminkům velmi zpříjemnit pobyt v nemocnicích.
Ahoj, já budu teda určitě rodit v Prostějově, pokud mě z tama nepřevezou do Olomouce, když jsem tam ležela, byli všeci ochotní a příjemní, nestalo by se mi že by se sestřička tvářila hnusně, byla nepříjemná nebo něco takovyho.. Furt se chodili ptát zda jsem v pořádku atd.. Takže já volím určitě PV, na OL jsem toho zase já moc dobryho od zákaznic neslyšela, ale taky to může být jen náhoda, jelikož sestřenice tam rodila v listopadě a byla spokojená, ikdyž ji nechali placentu a zjistili to až po 2 měsících při UZ na kontrole!! Naštěstí to dobře dopadlo!! Jinak na plavání chodím, a libi se mi to, je to pro mě zpestření po té joze a cvičení na balonech!! ![]()
Já v PV rodila před 3,5 roky a zde postřehy.
Přijímali mě v noci-sestra i lékař příjemní. Porodní asistenka naprosto úžasná.
Rodil mě Mudr. Feit - milý, lidský, nejdřív řekl, co bude dělat.
Syn měl po porodu určité kopmlikace a tak byl na JIP 10 dnů. Tady bych pár
výhrad měla, ale ty určitě nespočíval v nekvalitní péči, ale k evidetně nízkému stavu zdrav. sester. Tudiž např. na kojení mě volaly pouze 2× za den a bylo vidět, že toho opravdu mají hrozně moc a tak na matku nějak není čas.
Zdrav. sestry na „ženském“ také fajn a vzhledem k tomu, že i já měla poporodní problémy, tak jsem je dost zaměstnávala.
Kamarádka, bydlící 200 m od nemocnice v Olomouci, jela rodit do PV.
Anonymní píše:
Já v PV rodila před 3,5 roky a zde postřehy.
Přijímali mě v noci-sestra i lékař příjemní. Porodní asistenka naprosto úžasná.
Rodil mě Mudr. Feit - milý, lidský, nejdřív řekl, co bude dělat.
Syn měl po porodu určité kopmlikace a tak byl na JIP 10 dnů. Tady bych pár
výhrad měla, ale ty určitě nespočíval v nekvalitní péči, ale k evidetně nízkému stavu zdrav. sester. Tudiž např. na kojení mě volaly pouze 2× za den a bylo vidět, že toho opravdu mají hrozně moc a tak na matku nějak není čas.
Zdrav. sestry na „ženském“ také fajn a vzhledem k tomu, že i já měla poporodní problémy, tak jsem je dost zaměstnávala.
Kamarádka, bydlící 200 m od nemocnice v Olomouci, jela rodit do PV.
diky za postřeh ale 3.5 roku je dost dlouhá doba..za tu dobu se určitě personál proměnil..chtěla bych novější informace z nynější doby..pár měsíců nejlépe..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky..
Jsem sice zatím 25tt ale už přemýšlím kde rodit.
Jsem z PV a porodnici mám za barákem, ovšem její pověst je hrozná. Lékaři - gynekologové-porodníci jsou zde až na světlé výjimky na nic, nedělá se zde císař ( jen ze známosti ) a nedávají se utišující léky ( epidurál - také jen ze známosti ). Dokotry s Olomouce neznám, tudíž nemůžu posoudit.
CHtěla jsem se zeptat holek které rodili v PV nebo OL..na jaké dr. nebo sestřičky nebo asistentky by už v životě nechtěli narazit, kde jim kdo zkazil zážitek z porodu. Nejde mi o vzhled porodnice. Prostějov ji má novou a krásnou, Olomouc ji má starou a hroznou..ale klidně budu rodit i ve sklepě, jen když nenarazim na nějaký hrozný personál. Díky za postřehy a zážitky..třeba mi pomůžete se rozhodnout.