Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za mě bych spíše než porodnici řešila oddělení šestinedělí (novorozenecké), kde strávíš podstatně více času než na porodním sále. Porod za mě v Kladně OK, šestinedělí v podstatě také, ale já tam byla pět dní a už to na mě bylo dlouhé, tak mi ujížděly nervy ![]()
Mafina5 píše:
Za mě bych spíše než porodnici řešila oddělení šestinedělí (novorozenecké), kde strávíš podstatně více času než na porodním sále. Porod za mě v Kladně OK, šestinedělí v podstatě také, ale já tam byla pět dní a už to na mě bylo dlouhé, tak mi ujížděly nervy
jj, šestinedělí nic moc, ale ono taky hodně záleží s kým seš na pokoji, pak to není zas tak strašný, když má člověk s kým pokecat. Nás bylo na pokoji 7 a 4 mimča. Takže žádná nuda. Pokoje jsou myslím po 4, 2 a po jednom lůžku
Ahoj já jsem rodila ve Slaném a za mě teda velká spokojenost.Ty sestřičky a doktoři tam byli ochotní a obětaví.Kvůli žloutence jsme tam byly nakonec s malou 9dní.
Měla jsem nadstandart, takže i sprcha na pokoji a manžel tam byl s náma víceméně každý den skoro pořád.
Porodní sály tam jsou dva.Rodila jsem před rokem a půl a akorát tam cosi stavěli a rekonstruovali, tak tam budou i myslím nové pokoje a vyšetřovny.
Já byla na Kladně taky na nadstandardu a doporučuji. I když asi teď už vypadá po rekonstrukci jinak (předpokládám, že lépe - za ty prachy). Já tam byla pět dní kvůli komplikacím u malého a už mi to lezlo na budku. Nejsem na nemocnice zvyklá a byla jsem ráda, že ještě nemusím se snažit s nikým vycházet na pokoji. Přece jen ty hormony po porodu a nezvyklá situace (s miminem, které řve hlady)…
ja rodila ve Slanem, mela jsem nedonosenatko o mesic driv narozene.
Ve Slanem jsem byla velmi spokojena s pristupem, se sestrickami, vsichni byli velmi mili.
Sice mi maleho den po porodu (respektive ten den, rodila jsem v noci) odvezli na Kladno, protoze mel malou porodni vahu, ale nevadilo to (no, me hrozne), protoze mi to primar na detskem vysvetlil. A pustili me za nim hodne brzo (domu a ja tam jezdila). A kdyz mohl maly z inkubatoru ven, tak me prijali na Kladno.
Ver mi, da se to zvladnout uplne v pohode…
Ale na Kladno bych rodit nesla, spousta kamosek spokojene nebyly…
![]()
Mafina5 píše:
Já byla na Kladně taky na nadstandardu a doporučuji. I když asi teď už vypadá po rekonstrukci jinak (předpokládám, že lépe - za ty prachy). Já tam byla pět dní kvůli komplikacím u malého a už mi to lezlo na budku. Nejsem na nemocnice zvyklá a byla jsem ráda, že ještě nemusím se snažit s nikým vycházet na pokoji. Přece jen ty hormony po porodu a nezvyklá situace (s miminem, které řve hlady)…
ano, kamaradka taky byla na nadstandardu, ale na druhe strane, ona tam byla docela nestastna, protoze rikala, ze je na budku byt s ditetem sama, kdyz vlastne nevis, co mas delat… Nastesti tam v te chvili byla moje segra na praxi, takze byla vetsinou u ni…
![]()
Rodila jsem na Kladně v září (po rekonstrukci) a jsou tam dobrý porodní sály (moderní), a pokud nejsi prcek jako já (156cm) tak ti ani nebude vadit, že jsou na nich gauče stejně vysoké jako porodní křeslo. Nebyla jsem se tam schopná vyškrábat tak jsem ležela na zemi. Předporodní péče nic moc, ale po porodu to bylo super. Na oddělení šestinedělí byli všichni hodní a ochotní a že jsem je jako prvorodička plašanská otravovala hooodně. Poradily s kojením, dokonce i s výběrem důdlíku:-), vyvařily kloboučky atd. Ale pokud budu někdy rodit podruhé, tak tam asi nepůjdu protože budu chtít lepší předporodní péči, aby druhý porod nedopadnul zase akutním císařem. Asi jsem měla příspěvek psát v ženském rodu (Y) protože ty co byly hodné, byly jenom ženský, ať už doktorky nebo sestřičky. Doktoři byli absolutně bez zájmu a empatie.
Ja rodila na Kladne taky na podzim a vsechno bylo ok, jak predporodni, tak primo na sale, tak pak na sestinedeli, mela jsem nadstandard, ten doporucuju, pokoje zatim po rekonstrukci nejsou. Nemela jsem problem opravdu s nikym z personalu, doktorky byly naprosto skvele, doktori usli, jediny kdo byl takovy studeny cumak to byl tusim doktor Novacek, ale ten chodil jen na male vizity az po porodu, takze se to dalo vydrzet. Kdybych sla rodit potreti tak na Kladno.
Rodila jsem ve Slanym a parada, personal super, byly to pro me fakt lazne:-) Predporodni pece super, porad mi delali monitor, az jsem z toho byla nervozni, i kdyz vse bylo ok:-) Sestinedeli bylo taky v pohode, pomahali mi s kojenim, s peci o prcka, vse vysvetlili. Na Kladne jsem nerodila, ale kdyz jsem tam byla v tehu se podivat na kamaradku, tak se mi to tam nelibilo-atmosfera personalu na me neudelala dojem…
Rodila jsem ve Slaném před týdnem. Můžu říct, že tato porodnice předčila mé očekávání. Bože, jak jsem ráda, že jsem se na poslední chvíli rozhodla místo Kladna rodit tam. Na Kladno jsou teď hrozně špatné reference a poté, co jsem byla ve Slaném, bych se nikdy už nerozhodla jinak. Personál vynikající, péče ani nemluvím, dokonalá, nadstandardní, všichni usměvaví, jídlo dobré, takové rodinné prostředí, epidurál není problém, ochotně dávají…no, mohla bych tady povídat dlouho. Až na těžký porod, byl pro mě pobyt v porodnici ve Slaném takový lázeňský. Všem, kteří váhají, tak jděte do Slaného, nebudete litovat.
Máte pravdu jako zakladatelka této dikuze jsem se ocitla v kladenské porodnici a už nikdy bych tam nerodila, opravdu NIKDY, porod byl CS, byl rychlý všechno ok, když vytáhli malýho nikdo se mi neobtěžovat říct, co se nám narodilo a dětské sestry na šestinedělí bych vyházela ani by nemrkly, krom pani Slezákové. Zbytek hrůůza, jejich chování bylo psychicky náročný po porodu, kord když jste prvorodička a vše je pro vás nové ![]()
Ahoj, dovolím si trochu oživit tuhle diskusi. Jsem ve 28tt a rozhodla jsem se rodit ve Slaném. Mám špatnou zkušenost z Kladna, kde mě nechali čekat 2 hodiny na ambulanci. A to jsem měla doporučení od mého gynekologa k hospitalizaci, protože nemohl maličké najít srdeční akci. Navíc se pak jak sestra tak doktorka chovaly arogantně. Naštěstí vše bylo ok.
Proti tomu dnes jsem byla ve Slaném na UTZ, protože jsem 2 dny moc necítila pohyby. Všichni byli v pohodě, vše šlo s úsměvem a hned a nikdo nenadaval, že je otravuji. Naopak řekli, že můžu přijet kdykoliv. Takže za mě Slaný.
@fijanek ja na Slaný nedám dopustit. Na Kladne jsem ležela v těhotenství kvůli bolestem a hrůza- musela jsem podepsat reverz
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj,furt se nedokážu rozhodnout, Slaný pro mě byla jasný volba,ale slyšela jsem,že tam nejsou moc připravený skrz dětská JIP a v případě komplikací odvážejí miminka do Prahy,Kladno po téhle stránce zase připravené je,ale orý ten přístup
, poradte mi prosim