Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky,
chtěla bych poradit. Jaké máte zkušenosti s porodnici v Nymburce a v Kolíně? Kam by jste šly radši a kam radši ne?
Prostě plusy a mínusy těchto porodnic. Díky… ![]()
Určitě doporučuji Nymburk, perfektní péče, milé jednání, skoro na všech pokojích TV a pokud to je možné nechávají maminky na pokojích samotné. A opravdu se o rodičky starají, snaží se nezanedbat jediný problém, Moc milý dětští lékaři, za mě můžu fakt jen doporučit.
souhlas - v nymbu přátelský a milý přístup, hodné dětské sestřičky které ochotně se vším poradí. Do Kolína bych jela kdyby byl nějaký velký zdravotní problém.
Jsem z Kolína a do Kolína jsem rodit nešla. Pokud jsi prvorodička a máš možnost autem, doporučila bych si trošku zajet a zvolit Havlíčkův Brod. Tam jsou fakt nejlepší. Taky jsem tam jela (ač to máme skoro hodinku cesty). Stíhá se to v pohodě, jen prostě vyrazíš trošku dřív. Ale jinak z tohoto výběru spíše Nymburk, ale i na něj jsem slyšela dost negativního. Kolín určitě ne, jsou tu porodní boxy - více rodiček oddělených jen plentou, takže žádné soukromí, což bych osobně nedala.
Ahojky, já oba kluky rodila v Kolíně a až na pár drobností jsem byla spokojená. Neřekla bych, že porodní boxy jsou oddělené jen plentou. Kolín jsem si vybrala proto, že v Nymburce rodila moje sestra a díky zanedbání péče zdravotnického personálu museli mého synovce druhý den po porodu odvážet rychlou do Kolína na novorozeneckou JIP. Nedávno mu byla diagnostikována epilepsie a pravdopodobně je to následek tohoto zanedbání. Jinak tam sestra byla spokojená. Na oddělení šestinedělí v Kolíně a s přístupem dětských sester jsem byla spokojená maximálně.
lucienne píše:
souhlas - v nymbu přátelský a milý přístup, hodné dětské sestřičky které ochotně se vším poradí. Do Kolína bych jela kdyby byl nějaký velký zdravotní problém.
Kdyz bych mela nejake zdravotni problemy,tak bych jela radeji do Hradce Kralove nez do Kolina.Maji lepsi vybaveni.Jinak za me radeji Nymburk,slysela jsem lepsi reference.
Ahoj, rodila jsem v Kolíně před půlrokem. Vzhledem k přenášení, zakloněný hlavičce miminka a velké odhadované váze (4500g) jsem rodila císařským řezem (SC).
Nelíbilo se mi, že i když při kontrole doktorka viděla všechny výše uvedené důvody pro SC, poslala mě ještě domů s tím, že mám druhý den zajet do indikační poradny. Tam mi hned řekli, že zůstanu rodit, co nejdřív, aby se porod nerozeběhl samovolně, bo by to byl asi problém. Nechci ani myslet na to, jaký komlikace by třeba nastaly, kdybych v noci začala rodit (máme to do Kolína necelou hodinu cesty).
Porod a chování na sále a na JIPce bych hodnotila jako výborný - super chování, vysvětlování, snaha dopřát mně i manželovi co nejvíc kontaktu s miminkem, prostě nemám, co vytknout.
Oddělení šestinedělí mě zklamalo přístupem dětských sester (pro dospělý byly super) - děcka přinesly a pak se už skoro neukázaly. Mlíko jsem neměla, malej řval, kdybych za nima nešla sama, ať mi pomůžou ho nakojit, tak nevím. Ale při asertivnjěším přístupu se to dá.
Jinak mě přijde dobrý být s někým dalším na pokoji, jako prvorodičce mi moc pomohlo, že ležím s maminkou, co už má druhý dítě a tak poradila tam, kde jsem nevěděla a sestřičky nebyly k sehnání.
Z oddělení nás pro tlak na lůžka vyšoupli čtvrtý den po porodu, i když před tím hlásily, že pátý, spíš šestý. Řekli nám to ráno (ještě té mamince, co rodila SC stejný den a pomáhala mi s malým na pokoji), doma s tím nikdo nepočítal, neměl nás málem kdo odvézt … no, tím si mě moc nezískali.
Nevím, kde budu rodit, pokud se nám podaří časem další dítě. Možná i v tom Kolíně … možná bych zkusila nějakou pražskou porodnici.
No já taky přemýšlela nad Prahou, ale tam se mě zase moc nelíbí to jejich registrování a když je stop stav, tak tě stejně pošlou jinam.
Přemýšleli jsme i nad Havl. Brodem, ale jsme z Poděbrad a přece jenom je to trochu z ruky…člověk nikdy neví. Z Poděbrad je to hodinu cesty - jezdíme tama, když jedeme na Moravu.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat jestli máte některá zkušenost v Kolíně s odběrem pupečníkové krve pro vlastní účely?
Renulka píše:
No já taky přemýšlela nad Prahou, ale tam se mě zase moc nelíbí to jejich registrování a když je stop stav, tak tě stejně pošlou jinam.
Přemýšleli jsme i nad Havl. Brodem, ale jsme z Poděbrad a přece jenom je to trochu z ruky…člověk nikdy neví. Z Poděbrad je to hodinu cesty - jezdíme tama, když jedeme na Moravu.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat jestli máte některá zkušenost v Kolíně s odběrem pupečníkové krve pro vlastní účely?
Havlíčkův Brod z Poděbrad není daleko. Já jsem z toho Kolína a přijela jsem ještě až moc brzy. Říkala jsem si, že kdyby to bylo hodně akutní, tak jedu do Kolína, pokud bychom nestíhali po cestě, tak je v polovině ještě Čáslav. Ale stihnout se to většinou fakt dá. Na předporodním kurzu nám říkali, že tam jezdí rodičky z celé ČR a fakt se to stihne.
Ahoj holky,
já rodila v Kolíně a nemůžu si stěžovat. I z okolí mám reference takové, že v Nymburce jsou sice milí, ale kvalita lékařské péče stojí za nic. V Kolíně jsou kvalitní doktoři, milí byli v rámci možností také, navíc je tam novorozenecká JIPka, což pro mně bylo asi rozhodující..
Renulka píše:
No,Renulko,kdyz jsi premyslela nad Prahou muzes zkusit i ten Hradec,co uz tu nekdo psal.Pece je srovnatelna z Prahou a neregistruje se tam.Po dalnici jsi tam za chvilku.A v dnesni dobe,kdyz porodnost klesa,tak z toho,ze by meli plno bych strach nemela.
Ahoj,
já mohu přidat názor pouze z Nymburka.Byla jsem moc spokojená s péčí dětského lékaře MUDr.Pavlův,který slouží celý týden na ranní službě.Byl velmi milý.Vše co jsem potřebovala vědět mi vysvětlil.Personál vstřícný,u porodu mi byla MUdr.Zahradníková- mladá, milá lékařka.Po porodu jsem si domů od novorozeneckých sester zapůjčila elektrickou odsávačku na podporu zvýšení tvorby mléka, malá byla spavá takže jsem tuto možnost uvítala.Stačila mi na pár dní a problém se vyřešil.Teď nmalá baští již sama a dělá nám radost.
Tak jsme se rozhodli pro Nymburk. Minulý týden jsme tam byli na prohlídku porodnice . Sice zařízení není nejnovější, ale sestřičky tam byly příjemné
A to je pro nás plus.
Renulka píše:
Tak jsme se rozhodli pro Nymburk. Minulý týden jsme tam byli na prohlídku porodnice . Sice zařízení není nejnovější, ale sestřičky tam byly příjemnéA to je pro nás plus.
Renulko,hlavne,ar se ti tam libi.
Tak dneska jsme byli neplánovaně na kontrole - předevčírem jsem vysadila magnézium a začalo mě tvrdnout bříško. Závěr byl takový - čípek měkký pro špičku prstu, odhad váhy 2968 g, vše připraveno a prý přenášet určitě nebudu - tak to jsem fakt zvědavá. Pak mě ještě dr. poslala na monitor, ale tam nic moc nebylo. Takže nezbývá než čekat, čekat a čekat…
Další kontrola v úterý.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.