Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, mam dotaz, byla jsem pevně rozhodnutá, že když nenastanou koplikace jako je předčasný porod jít rodit do Rokycan, ale na stránkách jsem našla, že v době návštěv, smí přijít na pokoj vždy jeden člověk, samozřejmě nechci aby až se malej narodí aby mi tam přišlo lidí jak od Hujerů
, ale když přijede teta, tak ta má manžela a starší dceru přece nepujdou po jednom, nebo mamka s tátou, ty budou brát sebou babi protože je po operaci kyčle, měla ho zlomený, tak taky nebudou čekat ne chodbě ne? to mi přijde docela ujetý, vim, že v porodnici na lochotíně sme tam byli 3 najednou a problém to nebyl.. Tak se chci zeptat, jestli to tam mají jen napsaný, nebo jestli to opravdu dodržují? ![]()
Záleží na tom, jestli budeš mít nadstandard nebo obyč pokoj. Na nadstandardu není problém. Na pokoji je třeba se domluvit s jinou maminou. Někomu vadí, když kojí, aby ho očumovali cizí lidi, nebo jde ze sprchy.. prostě je to ztráta soukromí. Na chodbě je část, která je určena pro návštěvy a tam není probém přinést miminko ukázat.
Na pokoji jsem byla s jednou bezva maminou, takže jsem si vyhověly, je to o domluvě.
Já osobně jsem za návštěvy moc ráda nebyla. Když už byl klid a já zrovna nekojila, nepřebalovala, nebyla ve sprše, malý neřval, tak jsem se radši na chvíli prospala.
Více takových porodnic. Přesně tohle byl důvod, proč jsem šla na nadstandard, cizí návštěvy bych na pokoji opravdu nesnesla, v tomhle případě beru za Hujerovic kohokoliv, kdo se dostaví v počtu 2 a více.
@Naima píše:
Více takových porodnic. Přesně tohle byl důvod, proč jsem šla na nadstandard, cizí návštěvy bych na pokoji opravdu nesnesla, v tomhle případě beru za Hujerovic kohokoliv, kdo se dostaví v počtu 2 a více.
Ono to je asi věc názoru, když máš návštěvy dvě hodiny denně, tak si myslim, že se to dá přežít, že ti tam přijdou lidi, každej rozumnej člověk se snad chová v porodnici tiše a nehuláká tam na lesy, ani neočumuje ostatní maminy
@Andrej91 Hele, já v Rokycanech na porodním ležela. Před pokojema je takové místo, kam s návštěvama můžeš, mimčo u sebe. A s tím já plně souhlasím.
Nezlob se, ale v té porodnici je to trochu jiné než když ležíš jinde. Jak píše maminka výš, mně taky vadil kdokoliv, i jedna osoba, protože zrovna v době návštěv bych si na hoďku, hoďku a půl dáchla. A nejde o to, že nekřičí, ale o to soukromí.
Vadil mi přítel od spoluležící. Byl tam celou dobu návštěv, já prsa na prasknutí, potřebovala jsem odstříkat, jenže mi bylo hloupé něco říkat. Mně to přijde, jak kdybych si pozvala lidi do ložnice. Možná ti to teď tak nepřijde, ale až v té porodnici budeš, uvidíš to nejspíš jinak. Pokud ovšem nejsi na přibuzných závislá. Zas na druhou stranu tam budeš 3 až 5 dní, to si zas myslím já že jde vydržet s návštěvama na tom místě pro návštěvy.
Pokud však jsi přesvědčená, že tam celou rodinu chceš mít, zvaž nadstandart. Tam máš klid a šéfuješ si tam sama ![]()
A po návratu z porodnice napiš, jestli jsme neměly pravdu
![]()
Za tohle Rokycanskou porodnici chválím!! Narodily se mi tam dvě starší dcery, už je to několik let a návštěvy na pokoj nesměly vůbec..a tak je to dobře..
Já jsem možná lehce ujetá, ale novorozence považuji za křehkou nádobu a nestojím o to, aby se mi okolo něho promenádoval zástup cizích návštěv. ![]()
S dvojčaty jsem byla na Lochotíně, naštěstí na nadstandartu..normální pokoj bych nedala..když jsem viděla jak si na návštěvu přifrčela desetičlenná návštěva opálených spoluobčanů, šla jsem do kolen..i přes to všechno, že se okolo nás motal jenom personál si jedna dcera odnesla na památku stafylokoka, takže hned měla ATB..
Zlaté Rokycany!! Málo lidí, milý personál..a primář super chlap!! ![]()
@peggy.sl souhlas, mně se tam taky líbilo. Návštěvy v porodnici by na pokoj chodit neměly. Člověk je dost zničenej po porodu, z kojení co 3 hodiny, unavenej ještě když mimi brečí víc, tak by za hodinu spánku vraždil a to pak byste zabili i uklízečku, když vás vzbudí, natož dvouhodinovou návštěvu spoluležící, nedejbože vě větším počtu než 2 ks. ![]()
Holky a to jde si vzít teda malýho i s postýlkou na to místo pro nášvtěvy? mě jde o to jak jsem psala, tak půlka rodiny nemá řidičák, aby zamnou přijeli, takže přijedou třeba po dvou, a třeba tatí by se s mamkou vystřídali, ale nechci nechávat babi po operaci kyčlí někde trčet na chodbě.. ale jestli tam můžu jít za ní s malym tak je to v pořádku, o nadstandartu jsem uvažovala, do nemocnice chodim na nadstandarty když je možnost, né kvůli návštěvám, ale vlastnímu pohodlí, nikdo jinej mi tam nechrchlá, nebudí mě tim jak se vnoci přetáčí a tak, ale tady bych chtěla normální pokoj, protože třeba narazim na mamčku která bude už mít jedno nebo více dítek doma a já budu vědět jako prvorodička prd, tak mi třeba poradí
.. Jinak samozdřejmě bych tam nebyla s malym ty dvě hodiny v tý čekárně nebo co to je ![]()
@Andrej91 Je tam plácek, stolky, židle, jako v cukrárně, tak tam si mužete posedat i s prckem. Ale jestli tě nastřihnou, moc toho nenasedíš ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.