Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, zajímal by mě váš názor na porodnice ve Východních Čechách, konkrétně mám na mysli Hradec, Ústí, Rychnov. Díky předem za názory
Kateřina33 píše:
Ahoj, zajímal by mě váš názor na porodnice ve Východních Čechách, konkrétně mám na mysli Hradec, Ústí, Rychnov. Díky předem za názory
Ahoj, no v Ústí rodili moje ségry a švagrová a byly spokojené, prý v pohodě ![]()
V Ústí rodila dvakrát kamarádka a nestěžovala si. Ale asi ji jen tak neuvidím, abych zjistila bližší info.
Jsem z Rychnova, takže by pro mě bylo nejjednodušší rodit tady, ale mám špatné zkušenosti, tak se zajímám o jiné možnosti.
Katko nevím proč jsi vynechala Pardubice, jeslti už je to daleko, ale já tam rodila i přes veškeré fámy (dnes už to jsou fakt jen fámy) jsem byla naprosto spokojená. Nějak jsem neřešila to co se říkalo - většinou jsem to slyšela od lidí, co v Pardubkách nerodily. Přístup všech doktorů, sestřiček jak na porodnici tak na šestinedělí byl milionovej - malá byla o něco dřív a tak jsme vyzkoušeli i předčasně narozené a fakt nemůžu na nikoho říct jediné negativum. Kojící sestřičky byly taky zlaté a měly s námi svatou trpělivost. Takže za mě doporučuju. ![]()
Já rodila v Rychnově 1.1.2007 a byla jsem MEGA spokojená, přístup sestřiček a doktor velmi příjemný. V tu dobu tam bylo plno nových sestřiček a mladší generace dětské MUDr. a za nové přístupy jsem byla vděčná. Měli jsme plno „sezení“ a informací o kojení, miminkách apod. Sestřičky byly neustále ve dveřích a snažily se - každý den jsme cvičily poporodní cviky (málokde to dělají) rozkojili nás a že nám to nešlo
, mimčo mi stále kontrolovali, na plínkách nešetřili, jídlo dobré, já tedy byla maximálně spokojená. Vyhovovala mi i návštěvní místnost zcela mimo, takže když jsem se belhala v jejich košili po chodbě, nemusela jsem se stydět
Což třeba v Náchodě se promenáduješ před všemi návštěvami a je to vopruz.
Já v RK rodila v srpnu 2007. Všechno probíhalo dobře, měla jsem super porod. Ale na co nezapomenu, tak to je jedna nejmenovaní dětská doktorka, která zanedbala péči o syna, sama se k tomu přiznala a ještě měla drzost říct, že kdyby se ta situace opakovala, tak by se zachovala stejně!!!
Ahoj,ja rodila v Rychnove v zari 09 a byla jsem naprosto spokojena!Pristup sester i doktoru byl moc peknej a hlavne jedna porodni asistentka,bohuzel nevim jmeno byla naprosto vyborna!
Jestli mas strach z toho duvodu,ze tam byla nejaka doktorka,ktera zanedbala peci,tak treba uz tam neni,dost se to tam na tom detskym vymenilo.
I pece o syna byla moc dobra,jeho doktorka byla sikovna a mila.
Ale vim i o tom,ze na Rychnov i spousta lidi nadava,to je proste vec nazoru.V Usti rodili dve kamosky a dost si to pochvalovali.
Ja jsem treba moc nezaregistrovala,jak se chovaj k ostatnim,byla jsem na pokoji sama,a navic jsem zdravotni sestra,tak treba i proto me nejak moc hlidali
ale stejne si myslim,ze tam jsou vsechny sestricky moc hodny,a nastesti jsem tam nemela primare,na toho dost nadavaj.
Ahoj, před prvním porodem jsem byla kouknout v Rychnově a pak v Ústí. A je to nebe a dudy. Nemohu soudit v RK sestry a doktory a péči, ale když srovnám porodní saly, tak ústí vede o 300%. RK tam máš pouze jakoby stěnu mezi dvěmi porodními lůžky, takže si s druhou rodičkou „vidíte skoro mezi nohy“ (opravdu to ber jako přirovnání) o přípravně nemůže být ani řeč, protože to je úzká ulička před sálem (pro oba společné), kde je jen žiňenka, ribstole a míč. Jako tohle -hlavně ten porodní sál, mě opravdu odradil. Rodila jsem obě dvě děti v Ústí a nemůžu si je tam vynachválit, hlavně ten komfort porodního sálu(jsou 3). Máš tam sama celý jeden pokoj i se sprchou (v jednom je vana)+ míč a já nevím jestli tam ještě něco je, já si lehla a rodila, tak nemůže přesně říct. prostě ustí je „nový“ a moderní. Takže já jsem pro něj. Doktory i sestry byli skvělí, jasně našli se i výjimky, který zrovna nezářili nadšením, ale jsou to jen lidi…
pokud nevíš jak se rozhodnout tak všechny porodnice dělají předporodní kurs a provedou tě ní, tak pak se rozhodneš třeba podle toho.
p.s. na doktora blba můžeš narazit i v komfortu to si nevybereš. tak přeji pohodový porod a pro tebe ten správný výběr ![]()
ditiska píše:
Ahoj, před prvním porodem jsem byla kouknout v Rychnově a pak v Ústí. A je to nebe a dudy. Nemohu soudit v RK sestry a doktory a péči, ale když srovnám porodní saly, tak ústí vede o 300%. RK tam máš pouze jakoby stěnu mezi dvěmi porodními lůžky, takže si s druhou rodičkou „vidíte skoro mezi nohy“ (opravdu to ber jako přirovnání) o přípravně nemůže být ani řeč, protože to je úzká ulička před sálem (pro oba společné), kde je jen žiňenka, ribstole a míč. Jako tohle -hlavně ten porodní sál, mě opravdu odradil. Rodila jsem obě dvě děti v Ústí a nemůžu si je tam vynachválit, hlavně ten komfort porodního sálu(jsou 3). Máš tam sama celý jeden pokoj i se sprchou (v jednom je vana)+ míč a já nevím jestli tam ještě něco je, já si lehla a rodila, tak nemůže přesně říct. prostě ustí je „nový“ a moderní. Takže já jsem pro něj. Doktory i sestry byli skvělí, jasně našli se i výjimky, který zrovna nezářili nadšením, ale jsou to jen lidi…
pokud nevíš jak se rozhodnout tak všechny porodnice dělají předporodní kurs a provedou tě ní, tak pak se rozhodneš třeba podle toho.p.s. na doktora blba můžeš narazit i v komfortu to si nevybereš. tak přeji pohodový porod a pro tebe ten správný výběr
jsem blb, se ti tady s tím popisuji a teď čtu, že už jsi tam rodila, takže víš jak to tam vypadá
tak nic no.
tak v ústí byli všichny doktoři příjemní, jen jedna PA byla méně přívětivá, ale nebylo to strašné. spíš jen vyčnívala mezi těmi všemi ostatními
no nakonec by se dalo říct, že mě celou odrodila takže v pohodě, protože doktora zavolala tak „pozdě“ že už nestihl nic jiného než chytit dítě a pak mě teda sešil ![]()
Děkuju za názory. Je fakt, že už tam ta MUDr. být nemusí, byla starší. Ale co jsem koukala, tak poradnu pořád má. Nerada bych ji potkala. Ale jinak si zas moc stěžovat nemůžu. Já měla u porodu primáře a byl to zážitek… Porodní sál byl teda horší, žádné soukromí, a pak taky čekání na chodbě s klystýrem taky nebylo nic moc. Ale všechno se dalo přežít.
No jako to vybaveni v RK me taky dost odrazovalo,ale ja nakonec mela nadstandart,tak jsem nastesti WC i sprchu mela vlastni.Jinak saly fakt nic moc,hlavne ty hnusny zeleny kachlicky
no ale byla jsem tam sama,zrovna nikdo jinej nerodil,a nakonec jsem sla stejne na cisare.
No plodovka me odtekla,ale vubec jsem se neotvirala,pak malej zacal mit blby ozvy,tak jsme sli na sal.Pro me to bylo vysvobozeni ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.