Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
prosim o radu,jsem z brna okoli,a chci se zeptat jestli se musim registrovat v porodnici bohunice,
a jestli jsou tam nejake prohlidky.rodit budu v dubnu,ale chci mit prehled uz ted.dekuju predem.lucka
Registrace se v Brně nedělají nikde. Prohlídku si můžeš domluvit. Zkus stránky porodnice…
Není…stačí, aby tě tam gynekolog poslal cca od 36-38tt na monitory. Nicméně to, že tam máš kartu pro ně nic neznamená, když mají plno, pošlou tě na Obilňák ![]()
Rodila jsem tam teď v prosinci. Volala jsem ráno, měli plno, volala jsem odpol než jsme vyjížděli - to už měli volno a dokonce na mě zbyl nadstandard. Zamluvit si nemůžeš nic, ani když už vyjíždíš z domu.
Na monitor jsem tam nechodila - domluvila jsem si to u dr v centru Brna, abych to měla blíž. Pak od toho 39tt už mě poslali na monitor do porodnice - to jsem nestihla, porodila jsem den před tím
U prvního zrovna tak.
Prohlídky tam jsou, tuším, že se to platí. Stačí jim zavolat přímo na porodní sály a optat se.
Ahoj Luciku,my jsme se byli s manželem minulou sobotu podívat v porodnici Bohunice.Pořádají každé úterý a sobotu informativní schůzky,ale to si můžeš najít na jejich stránkách.Nicméně,je pravda,že se registrovat nemusíš.Porodní asistentka nám povykládala co a jak,dala nám letáčky a seznam co s sebou do porodnice.Taky jsme si prohlídli porodní boxy.Když tě tvůj doktor pošle na monitor,tak už si tě tam povedou a když ne,tak prý to nevadí,prostě přijedeš až k porodu.Taky je pravda,že si nemůžeš dopředu zamluvit nadstandart,nevíš jestli tam nebude zrovna obsazeno nebo třeba můžeš rodit dřív nebo později než v termínu.Ale ty obyčejný boxy jsou taky pěkný,takový malý pokojíčky akorát že tam nemáš vanu a tv.Do sprchy musíš na chodbu.My jsme byli spokojení,co jsme viděli…
Jo a ještě objednávat se na tu schůzku nemusíš,dojdeš do porodnice do 1.patra jak je příjmová ambulance,je to ve 14 hodin.Stojí to pro tebe 300 kč+doprovod 200 kč.Napřed vám Bude PA vykládat co a jak a pak se půjdete podívat na ty boxy,pak taky na odd.šestinedělí.
nadstandard je super kvůli sprše a WC.
telku jsem si fakt nepouštěla ![]()
poprve jsem měla standard a spokojenost, jen to chození po chodbě…
taky ten nadstandard má normální dveře, tak jsem si tam mohla nadávat a prý nebylo na chodbě nic slyšet. No a taky se tam líp chodilo - bylo tam víc místa ![]()
pepro píše:
nadstandard je super kvůli sprše a WC.
telku jsem si fakt nepouštěla
Já jsem tam rodila před dvěma lety, a to se nadstardardy teprve dodělávaly. TV jsem na pokoji neměla, ale při placení mi ji naúčtovali
Ale to je detail. Nechyběla mi, jen mě pak to vyúčtování pobavilo ![]()
Jsem v Bohunicích. Prostě jsem tam jen zavolala, zda mohu chodit na monitory k nim. Aktuálně (je to 4 týdny zpátky) mi řekli, že to můžu zkusit, ale že mají totálně plno a nezaručí mi, že tam budu i rodit. Teď jsem objednaná na vyvolání porodu za 6 dní, tak jsem zvědavá, jaký to tam bude. Před dvěma lety jsem byla absolutně spokojená. S personálem, zařízením, skvělé spolubydlící, prostě to byla radost.
Myshko, rosím tě, pošli mi tam na ně číslo. Od příštího týdne bych taky měla začít chodit zas na monitor, tak ať mě nemusejí 100× přepojovat
Děkuju!
lulje píše:
Myshko, rosím tě, pošli mi tam na ně číslo. Od příštího týdne bych taky měla začít chodit zas na monitor, tak ať mě nemusejí 100× přepojovatDěkuju!
Přímo na ambulanci porodního sálu (tedy na monitory) je číslo 532233961.
Myshka píše:lulje píše:Přímo na ambulanci porodního sálu (tedy na monitory) je číslo 532233961.
Myshko, rosím tě, pošli mi tam na ně číslo. Od příštího týdne bych taky měla začít chodit zas na monitor, tak ať mě nemusejí 100× přepojovatDěkuju!
Děkuju moc! Ještě prosím tě, od kolikátého týdne jsi začala na monitor chodit?
Mně ani v prvním těhotenství tam doktor neposlal, ale rohodla jsem se sama asi ve 36. nebo 37.týdnu. Hned si mě přebrali do vlatní péče a ke svému gyndr jsem přestala chodit. (Hlavně z toho důvodu, že neobjednává a mnohdy jsem čekala v čekárně i víc jak 3 hodiny, což už mě fakt štvalo. navíc mu moc nevěřím, takže jsem přešla na ten poslední měsíc do péče doktroů v BOhunicích. Teď s druhým mimčem to chci udělat stejně, i dkyž mi doktor říká, že mi číslo na nemocnici nedá, protože monitory jsou na nic a on mě dokáže vyšetřit stejně - ne-li líp - jako doktoři v porodnici
)
dík za odpověď! ![]()
Včera mě z Bohunic propustili. Můj dojem, že ok. Porodní sály, personál a vše kolem porodu - super, bez jediné výtky. Pak na šestinedělí - jako moc hezký pokoje, super sociální zázemí, ochotný personál a vše by bylo ok kdyby…, kdyby nebyli narvaný až po střechu a sestřičky toho neměly víc než jsou schopny v klidu zvládat, takže se tam hromadí maminy s mimčama, veškeré oblečení pro děti i matky, povlečení apod. mají tak tak akorát, aby to vyšlo a mají tak strašně moc práce, že není ten přístup tak osobní jako byl, když jsem rodila poprvé. Tehdy byly víc v klidu a víc v pohodě, teď nevěděly, kde jim hlava stojí, ale jako „zkušené“ mámě mi to bylo celkem jedno, povznesla jsem se nad to a byla šťastná, že mám zdravé mimi a že jsem sama zdravá. Jinak Bohunice ok, ale jak říkám…
Myshko, moc moc gratuluji ke krásnému miminku!!! …Říkáš, že jsou Bohunice letos narvanější než před dvěma lety? To ještě jde? Vždyť už tenkrát se rodilo na chodbách
No, tak to si užiju… Můžu se tě zeptat, jak je teď zrekonstruované to 6nedělí? Když jsem rodila před 2 lety, tak se to teprve dodělávalo a byl kolem toho všeho velký zmatek, takže se chaos přičítal tomu, že sestřičky kromě běžné péče o nás a mimina mají ještě nad hlavu práce se stěhováním apod. Po kolika jsou teď pokoje? Poprvé jsem měla nadstandard a bylo to super. Teď uvažuju o normáoním pokoji, ale jen v případě, že tam budeme dvě. Tři už je na mě moc ![]()
Děkuju za odpověď!
A užívej si miminka. Už se taky začínám dost těšit!!! ( I když náš prcek se teď otočil napříč, takže mi hrozí císař
).
lulje píše:
Myshko, moc moc gratuluji ke krásnému miminku!!! …Říkáš, že jsou Bohunice letos narvanější než před dvěma lety? To ještě jde? Vždyť už tenkrát se rodilo na chodbáchNo, tak to si užiju… Můžu se tě zeptat, jak je teď zrekonstruované to 6nedělí? Když jsem rodila před 2 lety, tak se to teprve dodělávalo a byl kolem toho všeho velký zmatek, takže se chaos přičítal tomu, že sestřičky kromě běžné péče o nás a mimina mají ještě nad hlavu práce se stěhováním apod. Po kolika jsou teď pokoje? Poprvé jsem měla nadstandard a bylo to super. Teď uvažuju o normáoním pokoji, ale jen v případě, že tam budeme dvě. Tři už je na mě moc
Děkuju za odpověď!
A užívej si miminka. Už se taky začínám dost těšit!!! ( I když náš prcek se teď otočil napříč, takže mi hrozí císař).
Já kvůli plnému stavu na šestinedělí neležela, ležela jsem na rizikových, kde z posledních 4 pokojů udělali provizorní šestinedělí. Nicméně obě oddělení jsou moc hezký, vkusný, čistý nový záchody a sprchy ke každému pokoji. Šestinedělní pokoje jsou po dvou maminách. Vypadá to tam fakt dobře. Rekonstrukce plně dokončena, klid a ticho. No ticho… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.