Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud jsi ještě nepřečetla, tak hlavně doporučuju pročíst zkušenosti o Podolí https://www.emimino.cz/…nice/podoli/ a také o U Apolináře https://www.emimino.cz/…u-apolinare/
Určitě někdo poradí i tu ![]()
ahoj…
upřímně, budeš ráda, když aspoň v jedné chytneš místo. ![]()
je to děs…
Myslím, že hodně záleží i na tom, co od porodnice očekáváš a na koho/co zrovna narazíš ![]()
Podolí i Apolinář jsou špičkové porodnice. Ani jedna podle mě není špatná volba. Já můžu mluvit jen o jedné, protože v té druhé jsem nerodila..
Já rodila a za pár dní budu rodit u Apolináře. Mohu vřele doporučit. Oproti Podolí tam není při porodu takové soukromí (v Podolí máš vlastní sálek i se sprchou a záchodem, fakt pěkné, moderně vybavené, ale tím bych řekla výhody oproti Apolináři končí).
Nicméně u Apolináře mám strašně dobrý pocit, že kdyby něco, tak jsem v nejlepších rukou.. Personál profesionální, milý. Šestinedělí skvělé, sestřičky pomohly s čímkoliv, bezva nadstandarty jedno a dvoulůžkové, cena 700 nebo 1000 (v Podolí jsou tyto levnější dost vyprodané a zbývají ty obrovské třeba za 2500 na noc
Některé maminky v Podolí si na šestinedělí stěžovaly..
Já si tedy porodnici kvůli své nemoci nemohla vybrat, byla jsem do ní přidělena.. ale jsem fakt ráda, že je to zrovna Apolinář
i když jsem z porodu měla různé pocity.. do Apolináře bych šla znovu i kdybych „nemusela“ ![]()
A pozor: pokud se rozhodneš pro Podolí: tam se registruje vždycky na jeden den a maminky tam stojí fakt od brzička.. Otvírají v 7, kamarádka tam byla v 6:30, limit je 12 maminek na jeden termín.. ona už byla třináctá.. vzali ji na zvláštní žádost, protože čeká dvojčaTA, ALE jinak je to docela mazec ![]()
U Apolináře to chce taky jít hodně včas, ale takovéhle fronty a šílenství tam nejsou ![]()
ahoj přesně tak tak záleží co čeáš na pitomce člověk narazí všde.
Mám zkušenos 2× Apolinář a jsem spokojená a teĎ sem se registrovala k porodu znova a na 2,5 měl poslení flek volný ![]()
Tak ať se ti dobře rozhoduje ![]()
Ahoj, já budu v dubnu podruhé rodit u Apolináře. Byla jsem tam loni s malou max. spokojená. Jak péče lékařů, tak sestřiček. Na šestinedělí sestřičky vše ohledě miminka vysvětlí a názorně ukáží. Neměnila bych ![]()
Já teda nerodila ani v jedné, ale kámošky rodily v obou. Já mám pocit, že Apolinář je spíš pro ženy, co maj už v těhu nějaký problém, kamarádka měla cukrovku a vysoký tlak a odjížděla s pocitem, že jí u porodu zachránili život, druhá kámoška je taková zdravá, alternativní, šla do Podolí a taky spokojená, že porod super, mohla volit polohu, nic jí nenutili…
Tak si vyber podle svý nátury ![]()
V Podolí porod supr nemůžu si stěžovat rodila bych zase.horší je to na šestinědělí ale asi taky záleží na který patro tě šoupnou.
O registraci v Podolí jsem toho slyšela dost. Kamarádka tam dorazila v 6:30 a vzali ji jako poslední. Hodně mě odrazuje, že registrují tak brzo ráno (vzhledem k tomu, že nemám hlídání pro syna a tak to bude muset před školkou absolvovat se mnou
). 14+0 mi vychází tuším pondělí nebo úterý…tak to možná zkusím v Podolí a když neuspěju, tak jednoznačně ve středu Apolinář. Zas nechci riskovat, že bych to nechávala jen na tu středu a v případě neúspěchu se už nedostanu ani do Podolí…I když osobně jsem nepatrně víc nakloněna Podolí. Syna jsem rodila před čtyřmi lety ve Zlíně - a tam to bylo mnohem víc v pohodě. V Praze s tím ale člověk tak nějak počítá, že to bude složitější
. Každopádně moc díky za názory ![]()
Zrovna jsem telefonovala do Podolí a k registraci můžu přijít přesně za týden - ve středu 20.1. Takže to hold v případě neúspěchu absolvuji ten den 2× - v obou porodnicích.
Druhý porod jsem měla u Apolináře a šla bych tam znova. Naprostá spokojenost a to naprosto se vším, teda jídlo né, ale to je asi všude.
V Podolí mě naštvali, chtěla jsem se registrovat v 9 týdnu a řekli, že až od 14.týdne a když jsem tam přišla ve 13.týdnu, tak mi řekli, že maj plno a už mě neregistrovali. U Apolináře už bylo taky plno, měla jsem to přes kamarádku. Nevím jak je to teď…
U Apolináře mě byl v říjnu registrovat manžel a bylo to celkem v klidu, takže tam snad šance je, kdyby ti neklaplo Podolí.
ahoj, já rodila 2× u Apolináře + praxovala jsem v minulosti asi 3 týdny v Podolí. 1. porod horší porodní asistentka + lékařka výborná, 2. porod skvělá skvělá porodní asistentka, odrodila v podstatě bez doktora… u porodu sice míň soukromí, ale u mně to šlo rychle, tak jsem se na sále moc neohřála. Se šestinedělím spokojenost, podruhé jsem šla na nadstandard - naprosto skvělé! Podolí - podle toho co jsem viděla - porodní boxy nááádherné (výhoda pokud tam strávíš víc času, pokud je porod fofr, tak je to k ničemu), oddělení na mně působily hůř než u apolináře. Zvaž i dojezd k oběma porodnicím - my jeli docela na doraz, Apolinář máme blízko, do podolí bychom to nestihly. podruhé jsem šla k porodu pěšky, takže vzdálenost pro mně osobně byla velice podstatná!
Pokud narazíš na správný personál, tak budeš spokojená tam i tam!
Ahoj, ja jsem u Apolinare rodila v 11/09 a naprosta spokojenost se vsim. Personal ochotny, od PA po dr a sestry. Vsichni se nam i na boxu predstavili, vzdycky rekli co budou delat a jak. Az budu rodit znovu, jedine tam
chodila jsem tam i do poradny, takze muzu posoudit i tuhle stranku a super. Je teda pravda ze jsem chodila primo k prednostovi, ale i ostatni dr. byli bezvadni ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky..příští týden budu 14+0 a chystám se jít zaregistrovat v Praze do porodnice. Jen tak nějak váhám, jestli je lepší Podolí nebo Apolinář. Díky za názory