Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy a těhulky!
Začátkem května čekáme narození syna.Chtěla by jsem rodit v porodnici FN Plzeň,ale slyšela jsem,že sestřičky tam nejsou moc příjemné.Prosím o jakékoliv zkušenosti s touto porodnicí. Děkuji
Rodila sem tam v srpnu. Nemela sem nachystany porodni plan, ale bylo vsechno po mym, jak sem chtela. Mimino neodnaseli, nemerili, nekoupali, sestricky byly celkem ochotny, jak ktera no, jako vsude. Ja po nich nic nechtela, byla sem rada, ze mam klid, ale kdybych chtela poradit, ochotne by pomohly.
Pleny tam jsou jednorazove - 3 kusy na den, ja je nepouzivala, mela sem svoje svrchnaky a davala sem jejich latkove pliny. Oblecku je tam dost, cisty zavinovacky taky dostanes bez problemu. Dostanes taky balik porodnich vlozek na den.
Jidlo je divny, ale dole je bufet, ktery je otevreny i o vikendu.
Navstevy maji urceny cas, ale kdyz to nebude vadit spolubydlicim na pokoji, muze tam prijit navsteva kdykoli.
Nadstandartu je tam osm, ale kdyz sem tam byla ja, bylo narvano, ale i ty pokoje po trech jsou v pohode.
Jestli Te jeste neco zajima, klido se ptej.
Personálu je tam spousta, záleží, na koho narazíš. Já jsem sice štěstí na milé sestřičky neměla, zato doktoři byli v pohodě. Já jsem takový typ, co věří v medicínu, takže radši bych zase přežila nepříjemné sestřičky a měla jistotu, že jsem v zařízení, kde zvládnou všechny možné eventuální komplikace.
Ptej se, co tě konkrétně zajímá.
Ahoj, taky jsem rodila na Lochotíně. Trávila jsem tam loňský Štědrý den a porodila az 25.12. dopoledne. Na porodním sále jsme měli s manželem soukromí, porodní asistenstky hrozně příjemný, měli jsme tam notebook a pouštěli si hudbu, ony nám udělaly intimní osvětlení…taky jsme tam byli skoro 24 hodin..
Vše v pohodě, jen teda po porodu a zvážení vzala syna do ruky starší sestřička nebo porodní asistentka a jenom na vteřinu zkusila, jestli se mi přisaje k prsu. Když se nepřisál, ani mi ho nenechala na břiše a hned ho odnesla
Já měla teda ještě komplikace s placentou a museli mě uspat, ale tohle mi vadí. Příště se budu muset ozvat. Jinak jsem se už na porodním sále ptala na nadstandard a nakonec se jeden uvolnil, tak mi ho zamluvili. Tam to bylo skvělý. Klid, soukromí, návštěvy neomezený. Chvilku jsem předtím byla na třílůžáku, než se pní odstěhovala, a to se nedalo srovnat. Vedro, mumraj,…Nespokojená jsme byla ale s jednou sestřičkou, když jsem tam přišla pro odsávačku, byla neochotná a protivná (možná proto, že na Vánoce musela být v práci), když jsem se ptala, jak se to používá, skoro se mi vysmála, že to nevím..no to se mi nelíbilo. Ale to všechno přebil pocit, že jsem tam se svým miminkem
Navíc ostatní personál byl skvělej
Jinak jídlo mi moc chutnalo, jogurty, banány, vánočky, hlvní jídla výborný.. Takže můžu doporučit.
Já taky rodila ve FN a nemůžu říct křivé slovo… máš tam soukromí, na mě se každej usmíval a povzbuzoval… A na šestinedělí byly sestřičky taky moc ochotné - vše mi ukázaly… Jestli budu rodit znova, vím kde… ![]()
Ahojky, já jsem taky rodila na Lochotíně v září a nemám se naco stěžovat
Porodní sál je opravdu moc hezky vybavenej,nejvíc jsem tam využila sprchový kout, s přítelem jsme tam měli soukromí a klid takže to bylo výborný
Na šestinedelí bylo taky v pohodě.Na pokoji jme byly tři a měli jsem tam společnú sprchu i záchod.Pokoj byl čistej a hlavně tam bylo dost místa na vlastní věci…sestřičky taky ušli,se vším mi poradili co se týče koupání, ošetřování pupíku, ukázali nám správne techniky kojení atd…Nemůžu si stěžovat..S přítelem plánuujeme ještě někdy sourozence pro Dádu tak tam určitě pojedu rodit zas ![]()
Ahojky!Moc děkuju za odpoveď,víc zatím asi vědět nepotřebuju.První dítě jsem rodila ve Vojenské nemocnici na Borech a bylo to tam super,ale to už je deset let a teď už tam porodnice není.K Mulačům se mi moc nechce,je to tam všechno takový starý.Ale když jsem se podívala jak to vypadá na Lochotíně,tak jsem byla nadšená.A po tom co jsi psala,tak jsem si jistá,že pofrčíme tam.Nechodila jsi tam náhodou taky na předporodní kurz?Díky.pa pa
ahojky rodila jsem v pzni 2 měsíce před termínem co se týče vybavení tak jsem žasla tak velký a špičkově vybavený porodní sál snad nikde jinde není sprchový kout je boží na porodním sále jsem trávila 2 dny sestřička velice ochotná o co jsem požádala to mi splnila nebo se snažila mi to vynahradit velice profesionální přístup syn mi týden ležel na Jirpu-jednotka resuscitační péče-tam jsou sestry neochotné nic ti nevysvětlí posadí tě k odsávačce a ani nevíš co máš dělat malého jsem si týden ani nepochovala po týdnu malého přesunuli na Jipku a tam byl velkéj rozdíl-sestřičky ochotné 24hodinový přístup k miminku na jirpu byl jen 2 hodiny za den a pak jsem se stěhovala na roming a miminko jsem v inkubátoru měla u sebe hodně ocenuji profesionální přístup vybavení co se týče zdravotního stavu tak je zajištěný na 1* boužel je to velká nemocnice a trochu tam vázne komunikace když se nezeptáš nic nevíš předtím jsem ležela 2 měsíce v klatovech tam je to malé ale sestřičky jsou moc příjemné a najdou si čas si s tebou popovídat v plzni nemaj čas skoro na nic
největší sranda byla když se mé kamarádky doktor zeptal tak co pohyby cítíte? a ona ztuhla a řekla ano pohyby vidím o 2 patra výš-protže už měla po porodu ![]()
Ahoj myško, koukám že řešíme stejnou otázku a dokonce na stejný termín ![]()
zvažuju pořád jestli Lochotín nebo Rokycany…ale taky to vidím na Lochotín, každopádně tam nastupuju na předporodní kurz asi za 5 týdnů.
Ahoj Viktorie!Tak to se možná potkáme
Budete mít kluka,nebo holku?Předporodní kurz ještě zvažuju.Já už mám jeden porod za sebou,ale to je už 10let a navíc pro přítele to bude první porod,tak by nějakou přípravu asi potřeboval:lol:Můj doktor mi doporučoval porodnici v Hořovicích,ale to se mi zdá zase docela daleko.
myško ty předporodní kurzy FN sice dělá ale jsou beznadějně plné - musela by ses přihlásit s hodně velkým předstihem…
Já tedy nechodila, takže nevím, jaké ty kurzy jsou…
A taky doporučuju jít se juknout přímo… My tam byli - vše nám ukázali a já pak rodila na tom „předváděcím“ pokoji a cítila jsem se vážně lépe… ![]()
Ahoj holky, rodit bych měla v dubnu druhýho prcka a taky se rozhoduju, jestli Klatovy nebo Lochotín. Lochotín je dál, ale zase komfort, péče a odbornost doktorů a vybavení to se srovnávat nedá. Navíc jsem četla, že v Klatovech, pokud je nějaký problém s miminkem, stačí žloutenka, mimi je v úplně jiný budově a přeci jen třeba po císaři chodit každou chvíli kojit do jiné budovy to bych nechtěla a ani se to nedá a vůbec si nedovedu představit, že bych nebyla s miminkem. A rovnou prý strčí nutrilon a hotovo. Takže u mě vede ten Lochotín i když to nebude takový rodinný prostředí a větší frmol. Matýska jsem rodila v Sokolově a tam to bylo naprosto v pohodě, ale teď už je pro nás moc z ruky.
Lucie_K píše:
myško ty předporodní kurzy FN sice dělá ale jsou beznadějně plné - musela by ses přihlásit s hodně velkým předstihem…Já tedy nechodila, takže nevím, jaké ty kurzy jsou…
Chodila sem, bylo to celkem fajn, ale urcite ste vubec o nic neprisly. Pro vetsinu maminek byla asi nejdulezitejsi prohlidka oddeleni a ta se da domluvit i bez kurzu.
Chodila sem, bylo to celkem fajn, ale urcite ste vubec o nic neprisly. Pro vetsinu maminek byla asi nejdulezitejsi prohlidka oddeleni a ta se da domluvit i bez kurzu.
já jsem si nastudovala různé úlevové polohy, ale můj porod byl tak rychlý, že jsem stačila jen chodit… ![]()
A tu prohlídku vřele doporučuju. Já rodila na tom, který jsme si prohlíželi… ![]()
ahoj tak já jsem rodila na Lochotíně v Květnu 2009,nemůžu si stěžovat ani na sestřička ani na doktory, chovali se k nám všem hezky, akoátto tam šlo vše ,jak na běžícím páse, nejdřív jsem musela čekat na postel, sotva se uvolnila a já si lehla tak mě zase převezli jinam v tom tam měli chaos,jnak to šlo, dokonce jsem byla na nadstandartním pokoji, jinde neměli místo,ale jen jeden den pak mě zase dali jinam,nc jsem neplatila,
at budeš rodit kde budeš tak hlavně a´jste ty i miminko v pořádku a zdraví ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.