Porodnice FN Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1099
11.1.10 12:55

A ještě mám otázku, co dělají s miminkem po porudu? Myslím jako jestli ho myjou nebo dají rovnou na břicho mamince a myjou až pak a ty dvě hodiny po porodu je mimčo kde? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
11.1.10 15:41

ahoj nevím,jak u normálního porodu,já jsem měla císaře s poloviční narkózou, takže když mi malou vyndali tak mi jí ukázali ze strany, dotkla jsem se rukou její nožičky,pak jsem jí viděla až další den, to nám je přivezly sestřičky ukázat na jip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.10 16:13
aknellka píše:
A ještě mám otázku, co dělají s miminkem po porudu? Myslím jako jestli ho myjou nebo dají rovnou na břicho mamince a myjou až pak a ty dvě hodiny po porodu je mimčo kde? :-)

To zalezi na Tobe, co budes chtit.
Standart je, ze ho vysetri, zvazi, zmeri, zabali, pak ho oblecou, daji tatinkovi na nuchani, zatimco maminka rodi placentu nebo ji sijou, pak miminko prilozi (na kratounkou dobu), pak nabehne sestricka z detskyho, rekne, ze si miminko musi vzit na pozorovani a prohrivani, mimino odnese, maminka zustane jeste dve hodky na porodnim sale, pak ji prevezou na sestinedeli a mimino tam za ni donesou, ale myslim, ze pozdeji, nez za dve hodiny.( A mam pocit, ze miminko donesou uz vykoupane, ale to nevim jiste. )
Me se tohle samozrejme nelibi, takze sem rekla, ze se mimino nikam odnaset nebude, ze zustane na porodnim sale s nami. Nebyl to problem, jen sem podepsala revers. (argument prohrivani mi prijde uplne nejblbejsi. na porodnim sale je inkubator taky a ten samy jako maji na detskem oddeleni )
Ale nemuzu si stezovat, vyhoveli mi bez poznamek ve vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.1.10 16:30

Baba - děkuji, to jsem měla přesně na mysli. :-D A dávají po narození náramky se jménem kvůli záměně? Přeci jen je to velká porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.10 17:07

Jj, mamce daji naramek hned pri prijmu, miminu pri prvnim vysetreni. V Plzni bych se zameny nebala.

At Te nevydesi, ze je kamera na porodnim sale. Neprenasi zvuk, jen obraz pokoje, kdyby sebou mamca treba svihla nebo tak. Ale u nich je ten obrazek malinkej, zadny smirovani. Ale stejne muzes chtit, at tu kameru zakryjou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
11.1.10 19:13
aknellka píše:
Baba - děkuji, to jsem měla přesně na mysli. :-D A dávají po narození náramky se jménem kvůli záměně? Přeci jen je to velká porodnice.

A mě ještě napsali na nohu číslo - to samé co jsem měla na náramku a to samé číslo napsali předemnou malému na nožičku. A když ti ho odnesou, tak tě po dvou hodinách na porodním sále odvezou na pokoj a přivítá tě sestřička z dětského. Mě řekla, že se mám prospat, že si malého ještě 6 hodin mohou nechat… Ale mě dovezli - spát sem nemohla, chtělo se mi čůrat a tak jsem zvonila jak zběsilá :lol: A přinesli mi ho hned po vysprchování… :srdce: Takže asi vážně záleží na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
11.1.10 19:15

:lol: :lol: :lol: :lol: já si tý kamery všimla až když sem byla u kamarádky při jejím porodu - jinak rodila na stejném pokoji… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.1.10 09:34

ne nechodila jsen na žádný předporodní kurz protože jsem byla na rizikovém a pak už jsem půlku těhotenství ztrávila v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.1.10 09:43

já jsem ležela dlouho v klatovech je tam domácí prostředí lochotín je továrna špičkově vybavená a dětem dávájí pasterizované mateřské mléko v klatovech je dětské opravdu v jiné budově a je to horor to dětské myslím na celé oddělení 1 sprcha a 1záchod a pokoje jsou malé kobky a doktoři? sooy ale magoři-jsem tam ležela s prckem tento víkend má problémy se střevy a hodně ho bolelo bříško a nechtěl jíst a doktroř jste měla ještě chvíli počkat on by se najed a do zprávy mi napsali špatně vedené kojení včera jsem byla s malým na neonatologii a doktorka jak to zjistila mi řekla něco ve stylu že jsou magoři a že příště máme jít ležet rovnou do plzně a i když je to továrna tak si naa mě a na prcka sestřičky vzpoměli jsem taky sestra takže kolegyně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
15.1.10 14:07

ssoniksi, nechci rypat, ale obcas by se v textu nejaka carka hodila. Spatne se to cte a nektere veci muzou byt spatne pochopeny.

(zpetne me napadlo, ze zrovna ode me, ktera nepouziva carky a hacky, to sedi :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.1.10 08:39

:dance: :potlesk: to se ti povedlo tomu se rika sms deformace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.1.10 23:18

Ifka

Ahoj, ja budu rodit na lochotine v dubnu. Zvazovala jsem Rokycany, ale nakonec jsem se rozhodla pro lochotin. MYslim, ze je tam jistota odborny pece, kdyby se nahodou neco delo. Sestra tam rodila minuly rok v dubnu, malyho porodila o 5 tydnu driv a na peci si nemohla stezovat, byla tam moc spokojena. Jedine, co ji vadilo, bylo jidlo..varili jim tam hrachovku a cocku, tak z toho byla nestastna. Jinak jsem se taky hlasila na predporodni kurzy, kdyz jsem byla ve 20tt, ale uz bylo uplne narvano, tak jsme se nakonec dostali do maxi kurzu, ktery trva 2 hodky, tak aspon neco…Prejeme hodne stesticka a zdravi, at je vsechno v poradku! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
25.1.10 12:18
Lucie_K píše: :lol: :lol: :lol: :lol: já si tý kamery všimla až když sem byla u kamarádky při jejím porodu - jinak rodila na stejném pokoji… :D

Jj, to jsem byla já, prosím :lol:
Jináč jsem měla stejný problém jestli Lochotín nebo Rokycany. Nakonec to vyhrál Locháč a na to, kolik mamin si na tuhle porodnici stěžovalo, tak se mi tam docela líbilo - v rámci možností samozřejmě :lol: Sestřičky byly fajn, ale taky tam střídala jedna, která nebyla zrovna příjemná a hlavně to ani nebyla sestřička, ale jen nějaká babice, co nosila sváči :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.2.10 12:56

Ahojky, porodní pokoj je pro jednu maminku a je fakt velikánský a výborně vybavený (postel, vlastní sprcha, záchod, vana, míče…). PA jsou strašně hodné, trpělivé a profesionální, doktorů jsem potkala asi tak 7 (nejen během porodu, ale i pak na šestinedělkách) a všichni byli vážně moc fajn, s nějkterými byla i sranda. Jen jedna lékařka byla kapku horší a tu jsem bohužel „schytala“ na porod. Byla nepříjemná. Jinak jsem se setkala s poměrně vstřícným přístupem, vše je o domluvě, tak si nebojte říct!!! Pokud jde o plánovaného císaře, má tatínek možnost být na sále. Velmi doporučuju prohlídku předem, jsou tam na to zvyklí, stačí zavolat a domluvit se na termínu. Dělají i přednášky, ale já jsem se přihlašovala v 18.tt a už bylo plno… :-(

Na oddělení šestinedělí jsou pokoje po třech, celkem velké s vlastní koupelnou (wc, sprcha a bidet - neocenitelné na chlazení oteklého nástřihu :wink: ) a nadstandartní pokoje. Sesřičky jsou tam vesměs fajn, ale mají tam strašně práce (54lůžek pro maminky, chodba měří 80 metrů…), takže jsou některé dost nepříjemné. Naštěstí jich je míň :roll: Oblečení a plenky jsou k dispozici. Malý byl prvních 24hod po porodu na novorozeneckém, byl přidušený, tak musel mít infuzi, ale je to přes chodbu a mohla jsem za ním kdykoliv. Jídlo celkem ušlo, ale dát zelňačku kojícím maminám, byl fakt úlet. Ani jsem ji neochutnala… Před propuštěním vám ještě udělají přednášku o péči o prcka a vybaví vás spoustou praktických rad ohledně kojení atd. Mají tam i laktační poradnu, kam je možné zavolat 24hod denně, popřípadě dorazit.

Rozhodně doporučuji!!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.2.10 13:01

Ifko, ta maxilekce je fajn, taky jsme tam byli a stačí to.

Barčí, tuhle madam jsem tam taky potkala :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková