Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, to je přesně, jak jsem to říkala. Dětská mi to noční odnášení odůvodnila tím, že přes noc se maminky nezaučují, proto miminka obecně rozdávají ráno. Podle mě se tím pádem liší, za jak dlouho dostaneš mimčo na furt. Já jsem rodila v pět odpoledne a taky jsem ho na furt dostala až ráno.
Diky za zkusenost, uvidime, dle vseho co jsem od vas cetla asi hodne zalezi na konkretni smene a lidech, ostatne jako vse.
No co uz, bud budu schopna se ozvat a jestli ne, tak asi nezvladnu ani chovat ![]()
Ahoj terinko, porod mam uspesne za sebou, ale porad vaham jak Ti to co nejpresneji popsat.
Vezmu to ve velke rychlosti, pokud Te bude zajimat neco konkretnejsi, nevahej se zeptat.
Takze zkusenost moje a spolubydlicich: prijem - hruza, porodni sal (pristup PA) - super, clovek by jim ruce libal, 6tinedeli - bez komentare (co clovek, to povaha a pristup). Zachazeni s detmi naprosto bajecne - profi, opatrovnicke atd.
Porodni plan k nicemu - rodila jsem na stridani smen a bylo jasny, ze nasledujici smena si jej neprosla. Chce to opravdu byt na pozoru nebo instruovat partnera, aby prosadil Tva prani - je mala pravdepodobnost, ze budes natolik „pri smyslech“. Oxytocin jsem nechtela, presto jsem dostala 2 kapacky… To davani miminka na brisko a prilozeni k prsu jsem si take predstavovala trochu jinak, ale mela jsem komplikace s placentou, tak verim, ze devcata udelaly to nejlepsi pro me i miminko v tu chvili. Ani se nezlobim. Ted uz vim, ze matka ne vzdy muze byt v kondici, kdy je „nejlepsim monitorem“. Take kdyz bylo po vsem a ja „odpocivala“ mela jsem ukrutnou zimnici, tak jsem rada, ze mimi mohlo byt nekde v klidu a teplicku. Proste ted mam trochu jiny nazor na vse - neni to vzdy zua kazdou cenu nechat u sebe… zalezi asi hodne na prubehu porodu. Po 12ti hodinach jsem byla rada, ze se dokazu udrzet na tom luzku pri te zimnici a nepadnout, mela bych o malinkyho obrovsky strach zustat tam s nim „sama“. I pritel tou unavou by mohl zdrimnout a kdovi co by se mohlo stat. Jinak porodila jsem v 1:06, kolem treti hodiny ranni me prevezli na pokoj, nekdy pred patou mi prinesli malyho - prilozit, posmudlit, byl u me neco kolem hodky. No a po vizite detske Dr. - tak kolem 9:00 mi jej prinesli „naporad“. A to do te doby jsem spala asi jen 1,5h od rana predchoziho dne, takze nevim-nevim, jestli nektere maminy, co ty deticky na 1.noc nechaly u sestricek neudelaly dokonce lip. Dalsi den uz byly prospale a mohly se jim naplno a s usmevem venovat. Ja ovsem nelituji a klidne bych ho tam mohla mit uz od tech 5ti hodin naporad.
Preji stastnou ruku pri rozhodovani.
Moc děkuju za tprávu a moc gratuluji k malému, je kouzelný. Pžeju vám všechno štěstí. Mějte se ![]()
Dekuji moc, Terinko. Jeste me napada, ze mas krasny termin. Sice mala Kozorozka bude trosku orisek (ach ta moje tvrdohlavost
) ale mozna ti to horko na pokoji bude prijemne. S ohledem na to chci poradit, ze 2 nocni kosile jsou malo - nas tam nechali o 2 dny dyl kvuli zloutence a ja jsem mela 2 kosile na den - kazdou noc jsem se budila horkem a cela postel byla propocena. Osusek jsem take spotrebovala vic - maminka dovezla.
Hlavne nezapomen svoje jednorazove plenky a ubrousky - pujcovala jsem holkam. Pleny tam davaji az velikost 2, jinak latkove jsou neomezene.
Vlozky pro tebe jsou take neomezene, mela jsem svuj balicek kdyby nahodou, ale neotevrela jsem jej.
Odsavacky mleka jsou k zapujceni u sester.
Tak si moc uzivej tehu (ted je mi to lito, ze to tak rychle uteklo a jeste se o 3 tydny pokratilo) a at je porod dobry a personal hodny.
A jak to chodí při císařském řezu? Kdy vám přinesli dítě ukázat? A co táta, když čeká někde za dveřma operačního sálu? Pochoval nabo vyfotil si miminko? My platit 2500kč za přitomnost otce při SC nebudem.
Po SC jdeš na 24 hod . (nebo víc, podle toho, kdy se uvolní pokoj na šestinedělí) na JIP, malou mi tam přinesli asi dvakrát. Pokud nemáte zaplaceno, bude otec čekat před sálem a prtě mu ukážou, až ho povezou na novorozenecký, může tam jít s nima a tam mu ho dají na chování a mazlení.
ahoj. Mám termín v dubnu a taky bych chtěla rodit ve FN Lochotín. Volala jsem tam, jestli se musím zaregistrovat a bylo mi řečeno, že ne, tak doufám, že až to přijde, tak mě nepošlou pryč. Byla jste si některá prohlídnout operační sály a tak?
rodila jsem v srpnu, moje Dr rikala, ze se rodi malo deti, ze registr. neni treba a urcite pryc neposlou. Myslim, ze do dubna babybum nebude ![]()
Ja jsem nemela ani jeden monitor, natoz prohlidku salu
- maly se rozhodl ze se na nas podiva 3 tydny pred terminem ![]()
1981 píše:
ahoj. Mám termín v dubnu a taky bych chtěla rodit ve FN Lochotín. Volala jsem tam, jestli se musím zaregistrovat a bylo mi řečeno, že ne, tak doufám, že až to přijde, tak mě nepošlou pryč. Byla jste si některá prohlídnout operační sály a tak?
Ahojky, dneska jsem na procházce potkala paní s mini miminkem, takže jsem ji hned zpovídala, kde rodila a tak… na Lochotíně a chválila si to
jinak já se půjdu podívat na porodní sál asi v rámci předporodního kurzu - ale mám jen tu maxilekci, prý bude někdy z kraje března - termín mám na začátku dubna.
Ahoj maminky mohu Vás poprosít o aktuální názor na porodnici na Lochotíně?
Na stránkách mají nádherné porodní pokoje a prej se rodí jen tam, ale pak jsem četla, že mají jen dva a že je to velké štěstí se tam dostat a pak při první době porodní jste na společném pokoji víc rodících bez možnosti partnera a jedan sprcha. je to tak ?
Děkuji za info.
Rodila jsem tam ted v březnu byla jsem na porodním pokoji celou tu dobu a byl tam u mě i přítel.Už jsem tam rodila podruhé a v obouch případech to bylo stejné,tak nevím.
Rodila jsem tam před měsícem a byla jsem hodně spokojená. Porodní sály jsou opravdu moc pěkné, je jich tam 6. Byli jsme tam od příjezdu do porodnice až do konce. Kdyby se náhodou stalo, že budou všechny plné, tak se čeká na nějakém předporodním pokoji než se něco uvolní, ale to nevím, jak to tam vypadá.
@mag píše:
Těch porodních pokojů je šest, já v něm strávila 16 hod.
Jo šest jich je,ale nesmíš se trefit aby byly všechny obsazené. Já to zažila,na sál jsem se dostala ve 20.10h a ve 20.42h se malá narodila. Před tím jsem byla na těhu pokoji s dalšími třemi maminkami,jednou ne příliš velkou sprchou a záchodem,samozřejmě tam manžel být nemohl,takže se mnou byl až v té poslední půlhodince.
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.