Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rozhodne Podolí!!
Před sekci nástup dé před, skvělý přístup, skvěle prostředí.
Apolinar,ach jo… Injekci jsem dostala s sebou domu, že si ji mám sama píchnout, den před plánovanou sekci. Jsem z toho naprosto v šoku a bojím se co bude nasledovat dal…
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, ráda bych nové zkušenosti maminek, nejlépe těch, které rodily jak u Apolináře, tak v Podolí.
Prvního syna jsem rodila u Apolináře císařským řezem z důvodu konce pánevního. Všechno proběhlo úplně v pohodě, druhý den už jsem malého měla na pokoji a starala se o něj. Kdybych teď tak na 99% nespadla do té jejich odstávky, tak bych šla zase tam, takhle uvažuji, jestli nejít raději do Podolí. Musím počítat s variantou, že to bude znova císař a co jsem tak četla, tak mimčo dají na pokoj až někdy 3.den? Když se budu cítit dobře, dostanu ho dříve? U prvního jsem to rozchodila velmi rychle a 4.den jsme šli domů a 5.den 2 hodiny chodili po lese.
Budu rodit na konci dubna 2014 a rozhoduji se stejně, Apolinář, Podolí, Motol…? Asi to opravdu záleží hlavně na tom, kde zrovna bude místo… Ahoj, Míša
Ahoj, já mám TP v březnu 2014 a jsem zaregistrovaná u Apolináře. Nejdřív jsem chtěla do Podolí, registrovala jsem se hned v den, kdy padlo 14+0, v 8 ráno a už měli plno i skoro na celý měsíc dopředu…což teda nechápu, ale dobře…
Každopádně jsem byla minulý týden u Apolináře potvrdit registraci a nakonec jsem ráda, působí to tam na mě sympaticky a paní na poradně byla úplně úžasná
Uvidíme, jak bude probíhat samotný porod a kdo zrovna bude na směně, ale…BLBCI SE NAJDOU VŠUDE, to si člověk nevybere, je to o štěstí… Bylo mi řečeno, že mi stejně bude jedno, kde jsem, až budu rodit ![]()
@Šťopík Ahoj ja taky resila tu registraci v Podoli. Nechapala jsem proc uz je vse plne i na mesice dopredu. Ale on je to tak ze se tam umožní zaškrtnout jen ten den terminu od tech 14+0 asi na dvě minuty ráno přesně v 8h a fakt minutu dvě po 8h už je to plné, takže ty to vidíš jako všechno plné. Bohužel když se to tak vezme tak skoro není šance v Podolí. Já to naštěstí mám na žádost o nadlimitní příjem.
@havy ahaa…tak to jsem nevěděla…no, nedá se nic dělat. Nakonec jsem ráda i za toho Apolináře. Když jsem se tam pak byla mrknout, tak mi to tam bylo sympatický ![]()
Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi a zeptala se aktuální zkušenosti Podolí nebo Apolinář?
Je možnost v obou porodnicích mít tatínka při porodu? Případně aby tam pak přespával se mnou? Co jídlo? Porodní sál? Pokoje?
Díky
@JanulaSv ja jsem rodila pred 4m v Podoli cisarem. Na sale se mnou tatinek byl (a zdarma
), spaval tam se mnou (mela jsem nadstandard, na normalnim pokoji to samozrejmne nejde). Jidlo klasice nemocnicni, zadna hitparada, ale neco se snist dalo. Ja nejsem v jidle moc narocna a vybirava. Jinak pokoje jako takove nic moc, ale nadstandardy maji pekne. Kdybys chtela vic info, klidne napis SZ, rodila jsem tam uz podruhe.
@JanulaSv Já teda rodila loni v prosinci, ale zkušenosti s Podolím naprosto úžasné. Měla jsem také zaplacený nadstandard a opravdu to stálo za to. Přítel byl s námi v porodnici několik dní, sestřičky úžasně respektovaly naše soukromí, připadali jsme si tam spíš jak na dovolené než v nemocnici
A přítel má suprový vztah s dcerou, nebojí se na ní sáhnout, vše si mohl ozkoušet hned od začátku se mnou.
Ohledně jídla moc neporadím, měla jsem diabetickou dietu a ta byla tak napůl. Třeba snídaně mi vyhovovaly, k obědu a večeři jsem si někdy radši chodila pro pečivo, které je volně k dispozici. Ale já jsem docela vybíravá, přítel si jídlo docela chválil.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahojky holky, jen jsem chtěla dát vědět výsledek. Osobně jsem byla víc nakloněna porodu U Apolináře. Nicméně první možný (nechtěla jsem to odkládat) termín na registraci byl v obou porodnicích dnes. V Podolí hned ráno, u Apolináře odpoledne. Nechtěla jsem riskovat, že by odpolední registrace nevyšla…Hodně se to i zjednodušilo tím, že si přítel vzal v práci dovolenou, aby mě při registraci mohl zastoupit (a já to tak nemusela absolvovat se synem). Takže si přivstal a jsem zaregistrovaná V Podolí. Ještě jednou díky za rady a přeji hezký den.