Co do porodnice - Brno Bohunice

351
3.1.10 15:30

Co do porodnice - Brno Bohunice

Zdravim vsechny maminky :)

Vím, že tato otázka je v kategorii diskuze velice častá, pečlivě jsem si vše pročetla, nicméně jsem zjistila, že příspěvky jsou staršího data a ja bych chěla mít aktuální informace.

Chtěla bych se zeptat maminek, které rodily v Brně Bohunicích, jestli by mi mohly poradit co si s sebou mám vzít do porodnice. Co porodnice nabízí z erárních věcí pro maminky a co pro miminka. Dále bych se chtěla zeptat co a kolik si toho mám pro malou vzít s sebou. Narodí se v únoru, tak aby mi nezmrzla :)

Moc děkuji za odpovědi, na které se už teď těším :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3287
3.1.10 16:45

Ahojky, ¨

já rodila v Bohunicích v březnu O9, a nepotřebovala jsem skoro nic… 8-o , měla jsem dve obr tašky :roll:…Snad jen toal. papír, vložky, toaletní potřeby, pro mimi malé plínečky a krém na zadeček, mají tam jen Johnsons…Jo a ponožky a pantofle omyvatelné…
Pokud si na něco vzpomenu, dopíšu…Oblečení na mimi nepotřebuješ, Tobě dají košili…neber si svoji, zbytečně ji budeš mít od krve.Mění se tam denně, pro mimi Ti dají hned čistou zavinovačku i košilku, dupačky…
Jinak cokoliv Ti bude chybět, rodina určitě donese…
Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.1.10 16:53

Ahoj,
já tam rodila cca před měsícem.
Z erárních věcí tam máš: košilky, zavinovačku, 2 jednorázový podložky, Johnsons tělový mlíko a šest plínek pro mimčo. Pro tebe tam je cca 6 porodnických vložek.
Prádlo normálně denně vyměňují, řekneš-li si.
Takže s sebou: plínky (těch 28 co má Huggies v tom nejmenší balení mi stačilo), vlhčený ubrousky, něco na prdelku, možná dupačky pro miminko. Asi ybch si vzala i olejíček nebo tělový mlíko…Johnsons moc nevěřím :)
Pro sebe určitě porodnický vložky, kalhotky, ocenila jsem i další jednorázový podložky, vložky do podprdy atd…Jo a toaletní papír, ručník..nic tam neni ani mýdlo :( Prostě prázdná koupelna..
Pro malýho jsem na cestu domů měla body, overal, ponožky, kombinézu a přes to deku a honem do autosedačky a domů :)) Dobrá je i plínka přes obličej aby na mimčo nefoukal studený vítr.
Přeju hodně štěstí !!!
Jinak personál je celkem fajn, ale krávu tam taky sem tam potkáš :)

Příspěvek upraven 03.01.10 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
3.1.10 16:54

Byla jsem na tom podobně - rodili jsme v červnu 09.
Taky jsem táhla plnou tašku krámů a skoro nic jsem nepotřebovala - teda kromě papučí, hřebínku, kartáčku na zuby a pasty, mýdla, ručníku, toaleťáku, poporodních vložek, „papírovejch“ kalhotek a pro mimčo plíny, vlhčený ubrousky a krém. (plín dávali 6, poporodních vložek asi 10, zbytek musíš mít) Teď bych asi přibalila ještě ponožky :-)
Košile každej den dávají čistý, i oblečení pro mimčo.
Jen pití a jídlo nic moc, takže určitě něco na spravení chuti a na posilněnou :wink:

Vlastně jedna věc mi chyběla - klasická velká plína… Měla jsem příšerně oteklý prsa a na ledování jsem si musela něco vyžebrat - jen už neměli plíny a ten erární ručník byl na to nepraktickej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.1.10 17:05

Ahoj Xmerssy, moc dekuju za odpoved. Udelala jsi mi radost, protoze jsem z toho byla docela nervozni a zmatena. Ne ze bych nebyla nervozni stale :) jen jsi me uklidnila, ze kdybych si neco zapomnela, tak to neni tragedie, protoze to tam maji. S kosilemi jsi me taky potesila, rikala jsem si, ze si jich asi budu muset koupit vic. Kolem porodu mi bezi v hlave tolik otazek, ze si rikam, ze uz chci at je to tu… :) Jeste se te zeptam, chodila jsi nekam na predporodni kurzy?

A jeste jednou moc dekuju za odpoved :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.1.10 17:11

Zizalko a Lolinko, dekuju. Vse si poznamenam, jsem moc rada za rady zkusenejsich :)
A nerodily jste nektera do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.1.10 17:13

Zizalko, divam se, ze mas krasne labiky :) taky ted vedle me jeden lezi, ma 6 mesicu a je to strasny silenec :))) tak jsem zvedava jak bude reagovat na malou Viktorku az si ji privezeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
4.1.10 09:59

Tami, nemáš zač…Jiank na predporodní kurzy jsem chodila, podle mě je to zbytečné…Dýchá se do břicha, tot vše…stejně porod byl nakonec uplně jiný než nám popisovali…
Do vody jsem nerodila, nedoporučují to kvůli infekci…
Jinak jsem tam byla moc spokojená, jak tu někdo napsal, na krávu narazíš, ale to všude, stačí ignorovat a být rázná!
Jsou tam moc hodné por. asistentky, laktační poradkyně úžasné a doktoři super…
Jen s těmi informacemi o mimi je to na štíru…Já měla malého v inkubátoru a než jsem se dozvěděla jak na tom je atd…to byla doba.. :roll:
Ale rodit bych tam šla určitě zase.......
Napiš si, co radily holky, ale fakt neber toho moc…je to zbytečné…pro mimi neni potřeba vůbec nic krom ubrousků, plíneček a krému a pro sebe krom toal. potřeb taky nic…Ani jídlo tam neměli špatné…Moc mi chutnal jejich čaj a kafe… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
4.1.10 10:14

A ten poslední den mi přítel donesl věci na odchod pro mě a pro malýho......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.1.10 15:18

Já bych Ti doporučovala hodně teplé flanelové pyžamo a vlastní,teplý župan :cert: ..To bez legrace a myslím to vážně..

Před rokem jsem tam na nově opraveném oddělení málem zmrzla..V pokoji bylo 17stupňů.To se při plném zdraví dalo pár dní přežít,ale přišly jsme s vyhřátého porodního sálu,kde je přepisových 25,po porodu je někdy zima,člověk se potřebuje zahřát..

Mají tam jen lehké košile a župany..Mám doma fotky,jak jsme tam se sousední maminkou ležely ve svetrech a miminka v kožíšcích.Emička dostala i čepičku a vlněný svetr.Teplou zavinovačku.Teplo bylo pouze na nadstandartech.Kdybych to věděla,taky si ho předplatím.Když jsem o něj po porodu prosila,byl obsazený.

Do takové teploty přivezli i vyhřátá miminka z fototerapie.Na novorozenckém bylo teplo,na šestinedělí hrozná zima.Přežily jsme to,já jsem jen potom byla ještě 14dní nachlazená,jiná maminka,která byla se mnou na oddělení,mi pak napsala,že měla po příchodu z porodnice zánět průdušek.

Adámka jsem rodila v létě a bylo to v pohodě..

Kromě tohoto jsem ale byla v porodnici skoro se vším spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.1.10 15:33

Ještě jsem chtěla dodat,že opravdu nejsme nijak zhýčkaní.. :kytka: Mrzlo celé oddělení.. :cert:

Doma máme kolem 21stupňů,25stupňů je předpisová teplota porodního sálu..17stupňů je podle mě opravdu zima,zvlášť pro ženy těsně po porodu,kdy ztratily hodně krve,tekutin,cítí se celkově zesláblé..A pro novorozence,který dosud žil v tělové teplotě..

Jak to bylo letos?Ozve se některá maminka,která tam rodila letos v ZIMĚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 10:37
xmerssy píše:
Tami, nemáš zač…Jiank na predporodní kurzy jsem chodila, podle mě je to zbytečné…Dýchá se do břicha, tot vše…stejně porod byl nakonec uplně jiný než nám popisovali…
Do vody jsem nerodila, nedoporučují to kvůli infekci…
Jinak jsem tam byla moc spokojená, jak tu někdo napsal, na krávu narazíš, ale to všude, stačí ignorovat a být rázná!
Jsou tam moc hodné por. asistentky, laktační poradkyně úžasné a doktoři super…
Jen s těmi informacemi o mimi je to na štíru…Já měla malého v inkubátoru a než jsem se dozvěděla jak na tom je atd…to byla doba.. :roll:
Ale rodit bych tam šla určitě zase.......
Napiš si, co radily holky, ale fakt neber toho moc…je to zbytečné…pro mimi neni potřeba vůbec nic krom ubrousků, plíneček a krému a pro sebe krom toal. potřeb taky nic…Ani jídlo tam neměli špatné…Moc mi chutnal jejich čaj a kafe… :lol:

Xmerssy,

diky za uprimnost. Ja jsem si prave rikala, jestli ty kurzy nejsou ztrata casu a hlavne, jsem tak silene unavena, ze hledam porad nejakou vymluvu at nemusim nikam chodit :mrgreen:
Chapu, ze kravy jsou vsude, ale to nevadi, ja jsem takovy razny clovek a myslim, ze mi to asi bude i jedno v tu chvili :)
Opravdu mi to udelalo v hlave poradek, to co pises, protoze ja uz se videla, ze tam jedu nabalena jak na severni pol :D Ty jsi rodila v breznu, ja budu pravdpodobne v unoru, nerada bych to miminko hned prehrala a taky nechci aby mu byla zima. Kdyz mu dam body, overal, kombinezku a dam ho do fusaku, tak by to melo stacit, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.1.10 10:42
Jana206 píše:
Já bych Ti doporučovala hodně teplé flanelové pyžamo a vlastní,teplý župan :cert: ..To bez legrace a myslím to vážně..

Před rokem jsem tam na nově opraveném oddělení málem zmrzla..V pokoji bylo 17stupňů.To se při plném zdraví dalo pár dní přežít,ale přišly jsme s vyhřátého porodního sálu,kde je přepisových 25,po porodu je někdy zima,člověk se potřebuje zahřát..

Mají tam jen lehké košile a župany..Mám doma fotky,jak jsme tam se sousední maminkou ležely ve svetrech a miminka v kožíšcích.Emička dostala i čepičku a vlněný svetr.Teplou zavinovačku.Teplo bylo pouze na nadstandartech.Kdybych to věděla,taky si ho předplatím.Když jsem o něj po porodu prosila,byl obsazený.

Do takové teploty přivezli i vyhřátá miminka z fototerapie.Na novorozenckém bylo teplo,na šestinedělí hrozná zima.Přežily jsme to,já jsem jen potom byla ještě 14dní nachlazená,jiná maminka,která byla se mnou na oddělení,mi pak napsala,že měla po příchodu z porodnice zánět průdušek.

Adámka jsem rodila v létě a bylo to v pohodě..

Kromě tohoto jsem ale byla v porodnici skoro se vším spokojená.

Jani,

diky za reakci. Je fakt, ze ted je mi porad silene vedro a doma vetram jako blazen, ale spojuji to s tehotenstvim, jinak pred tim jsem byla zimomriva.. takze zupan si urco vemu, dobry tip :) Ale jinak jak to popisujes, tak si rikam, ze by to meli nejak vyresit, prece nejde aby maminky odchazely z porodnice s nemocnymi detmi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.1.10 12:54

Já ještě upřímně napíšu,co se stalo nám..

Emička měla po porodu těžkou novorozeneckou žloutenku.Byla na fototerapii.Koncem roku byl babyboom,dětí prostě bylo hodně.Jeli jsme domů z porodnice ten den,co Emičku z fototerapie vytáhli.Správně nás měli nechat v porodnici ještě minimálně 24 hodin..

No a doma byla malá žlutá.Když přišla doktorka k nám domů na novorozeneckou prohlídku,říkala,že žloutenka je silnější a objednala nás za dva dny na převážení..Malá žloutla čím dál víc,ale přitom pila a šla vzbudit…Tak jsem k doktorce šla až opravdu za ty dva dny.Malá byla moc žlutá.Doktorka jí odebrala krev.Byl pátek odpoledne,po pracovní době.Novorozenci chodí úplně zvlášť,aby je nikdo ničím nenakazil.Protože jsme v té době bydleli u nemocnice,krev jsme si do laboratoře zanesly samy.Jinak by nám to tam doktorka odvezla.No,a za hodinu nám volala,že malá má kritické hodnoty bilirubinu,musíme okamžitě do nemocnice znovu do fota.. :cert:

Tak jsme šly.Primářka DO naší nemocnice mě uklidnila,že pozdní žloutenka nebývá tak nebezpečná.Navíc,u nás víme,proč to tak je.Ale hned řekla,že nás neměli pouštět ale počkat,jestli se hodnota bilirubinu nezačne znovu zvyšovat.Malá musela znovu na foto,nemohla jsem kojit,ale odsávat a převařovat mléko..

Popravdě,byla jsem moc naštvaná,ale jsem ráda,že je malá v pořádku..
Původně jsem to sem ani psát nechtěla,protože se to stává jen vyjímečně,že by se bilirubin začal znovu zvyšovat.Ale přesto,my jsme ta vyjímka byli a oni s tím potenciálně počítat musí.Vždyť mohly hrozit komplikace jako poškození mozku atd..

To,že měli stop stav byl jejich problém,který by si měli řešit jinak,než předčasně propouštět miminka! :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
8.1.10 20:30

Tami, tak já jsem Tobikovi dala body s dlouhym, fleesovy komplet, kombinezku a pres nej deku, auto jsme meli hned pred vchodem…

Jinak v te dobe co jsem tam byla ja, meli pretopeno, nastesti jsme hodne vetrali, me bylo taky porad vedro, i po porodu :lol: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková