Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, byla jsem v porodnici na vstupni kontrole ze tam chci rodit
Potrebovala bych zda nekdo nevite
Per.vag: sak. 3cm hrdlo pro prst těsně, hlavicka ve VB volne naleha na vchod.
Doktor pospichal a nevím co presne cekat zda se neco deje nebo se nedeje vubec nic. Jelikoz je mi silene uz par tydnu a zacinam mit menstruacni bolesti tak bych rada vedela zda se aspon neco deje nebo ne a z ruznych clanku nevyctu skoro nic🙈 tak predem dekuji pokud nekdo odpovi
Příspěvek upraven 09.08.23 v 11:03
@Duha198 píše:
Ahojky, byla jsem v porodnici (36+1) na vstupni kontrole ze tam chci rodit
Potrebovala bych zda nekdo nevite
Per.vag: sak. 3cm hrdlo pro prst těsně, hlavicka ve VB volne naleha na vchod.
Doktor pospichal a nevím co presne cekat zda se neco deje nebo se nedeje vubec nic. Jelikoz je mi silene uz par tydnu a zacinam mit menstruacni bolesti tak bych rada vedela zda se aspon neco deje nebo ne a z ruznych clanku nevyctu skoro nic🙈 tak predem dekuji pokud nekdo odpovi
A ty chceš porodit předčasně? ![]()
@JancaS84 ja chci jen vedet co to znamena. A za predcasny porod se to uz nepovazuje. Uz je zivotaschopny a nato jak problemove tehotenstvi mam tak se jen ptam co to znamena a zda je vse jak ma nebo ne. Prvni dcera mi sla 38+0 kvuli problemum (vyvolavali) a mela 3400g a 50cm to mi neprijde tak predcasny
a kdyz mi doktorka rekla ze od ted uz nemusim mit strach tak nemám, jen chci vedet co to znamena
odtoho si myslim ze emimino funguje? 😊
@Duha198 píše:
@JancaS84 ja chci jen vedet co to znamena. A za predcasny porod se to uz nepovazuje. Uz je zivotaschopny a nato jak problemove tehotenstvi mam tak se jen ptam co to znamena a zda je vse jak ma nebo ne. Prvni dcera mi sla 38+0 kvuli problemum (vyvolavali) a mela 3400g a 50cm to mi neprijde tak predcasnya kdyz mi doktorka rekla ze od ted uz nemusim mit strach tak nemám, jen chci vedet co to znamena
Když chci vědět co to znamená, tak se ptám lékaře. Do poraden máš chodit do porodnice nebo ke svému gynekologovi? Můžeš se na vysvětlení zeptat i svého gynekologa, když jsi se nezeptala přímo v porodnici.. Rozhodně ti to od odborníka bude vysvětleno lépe, jak zde na epipi..
@korn123 dekuji za krasnou radu
urcite se gyn zeptam samozrejme az tam pujdu! Volat mu kvuli tomu nebudu. To se zeptam na epipi ![]()
@Duha198 píše:
@JancaS84 ja chci jen vedet co to znamena. A za predcasny porod se to uz nepovazuje. Uz je zivotaschopny a nato jak problemove tehotenstvi mam tak se jen ptam co to znamena a zda je vse jak ma nebo ne. Prvni dcera mi sla 38+0 kvuli problemum (vyvolavali) a mela 3400g a 50cm to mi neprijde tak predcasnya kdyz mi doktorka rekla ze od ted uz nemusim mit strach tak nemám, jen chci vedet co to znamena
Za predcasny porod se povazuje porod pred 37 + 0. Ale take bych se uz o miminko nebala. Jinak nejsem odbornik, ale ten nalez jeste na porod nevypada. Coz neznamena, ze za hodinu to nemuze byt jinak.
Předčasný porod to stále je, má to svá nemalá rizika a velikost mimina na tom nic nemění, fakt není o co stát. Jinak se neděje nic, k porodu se to bohudík nechystá.
Čípek se ti nezkracuje a nic se nechystá. To, že je tam místo lehce pro prst, je normální, když už jsi rodila. A že hlavička naléhá, je taky normální. Z toho můžeš mít i ty bolesti. Plus jestli se v tobě doktor šťoural, tak to můžeš mít citlivé. Vím, že u třetího dítěte už se u nás v porodnici vyšetření pohmatem nedělalo, až když bylo po termínu.
Tak ja nevim…myslela sem ze tato platforma funguje jako “rada” ne shazovani dotycneho. Takze jakmile da clovek otazku hned chci rodit? Sem nezodpovedna matka? Sem magor? Nebo probohaaaa…. Otazka a odpoved jednoduchy nepotrebuji cist rizika. Rizika moc dobre vim co jsou protoze sem si prosla brzkym porodem, potratem a ted mam takovyto nalez proto se jen ptam tot vse. Nikde sem nepsala ze chci radu jak vyvolat porod 😂
A ty trpíš selektivním mutismem nebo proč ses nezeptala lékaře?
@Duha198 dle vaginálního nálezu především nelze usuzovat, kdy přijde porod. Je to trochu věštění z křišťálové koule.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.