porodnice Znojmo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
15.7.09 10:25

porodnice Znojmo

Ahoj, můžete mi, prosím, napsat své zkušenosti s porodnicí ve Znojmě? V diskuzích se o této porodnici moc nepíše. Slyšela jsem, že zde nedávají na žádost rodičky epidurál - jaká je pravda?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
15.7.09 10:38

Ahojky,
já rodila ve Znojmě 2× /viz. metřík/

Znojemská porodnice je skvělá.

O epidurál je možno požádat. Když jsem rodila Liborka, stál 2tis. Musíš to zaplatit než ti to píchnout. Já ho ale neměla.

jinak je tam moc fajn personál, skvělé jednání, pěkné porodní sály.

Jestli se chceš ještě na něco optat, tak klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.7.09 15:20

Ahoj,já jsem rodila ve Znojmě 2× a mám velice dobré zkušenosti.Co nevidět tam budu rodit potřetí.
Příjemný a ochotný personál,bezvadná péče.Doufám,že mě ted' nezklamou.
Bohužel slyšela jsem i negativa,ale to už je věc názoru.Někdo má holt štěstí a kápne na dobrou sestru a doktora a někdo smůlu a chytne pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.7.09 13:21

Ahoj, taky se chystám na porod ve Znojmě (do porodu mi zbývá cca 14 dní). Bude to moje první dítě, mám strach. Celou dobu se utěšuji tím, že když mi bude nejhůř, požádal o epidurál, ale neberu to jako první možnost. Kamarádka mi však říkala, že ho ve Znojmě nedávají (údajně dle tvrzení por. as.). Přispivatelka Mava však píše něco jiného - tak nevím… ???
Libundo, s tím přístupem personálu máš pravdu. Všechno je o lidech… je velké štěští, když zrovna narazíš na příjemné a ochotné lidi. Kamarádku třeba „sprdla“ sestra ze šestinedělí hned mezi dveřma při příchodu do porodnice, protože dle jejího názoru měla moc velký kufr (větší byl, ale žádný extrém, viděla jsem ho :-). No a ji to chuděrku úplně rozhodilo. Ta samá sestra jí po porodu nepříjemným tónem řekla (když prosila o čistou košili), že jich má málo a že tam není sama apod. Ale jinak kamarádka říkala, že byl ostatní personál super… Normálně by se člověk nad chováním jedné nepříjemné sestry nepozastavoval a ohradil se nebo si myslel své… ale když jdeš do cizího prostředí, nevíš co tě čeká a ještě máš bolesti… tak tě jeden nepříjemný člověk fakt rozhodí. Budu se modlit, abych natrefila na „dobrý lidi“ okolo sebe. Jana

• Citovat
  • Upravit
239
20.7.09 21:17

Našla jsem tenhle odkaz,tak si to můžeš pročíst.Podle něj epidurál dělají.
 http://www.babyonline.cz/…o/v/101.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.09 13:23

Libundo, moc děkuji za odkaz. Trošku mě to uklidnilo :D Jak koukám, ty jsi vzhledem k očekávanému třetímu mimču zkušená rodička a matka, viď? Ty jsi epidurál při porodu nikdy nepožadovala? Jde to „přežít“ i bez něj? Já vím, asi mi řekneš jako všichni ostatní, že každá má porod jiný. Když si čtu příběhy o porodu některých maminek, přijde mi, že něco snad ani není možné. Například, že maminka omdlévá bolestí ve sprše a nikdo si jí nevšímá apod. Říkám si, jestli něco není přehnané - tím nechci nikoho urazit a shazovat - je mi jasné, že porod bez bolesti asi není možný, ale něco mi přijde nereálné. Přece lékař nebo por.as. nenechají někoho omdlévajícího „napospas osudu“. Jaké máš ty zkušenosti s předešlými porody? Jana

• Citovat
  • Upravit
239
21.7.09 14:45

Já jsem měla každý porod jiný.Na epidurál jsem ani nepomyslela.U Vojty mi začly bolesti,rodila jsem přesně na termín a u Elišky mi praskla voda a bylo to zhruba o 7-10 dní dřív.Jsem zvědavá,co mě čeká ted'.U Vojty mi bolesti začaly k ránu,v 11 jsme jeli do porodnice a narodil se v 19,34 hod.- 3520 g a 52 cm.Ty pravé bolesti najely,až když mi píchli vodu.Ale můžu poradit,že hodně pomáhá a urychluje porod teplá sprcha.
U Elišky mi v 8,15 praskla voda,takže do hod'ky jsme byli v porodnici a narodila se až v 22,28.- 3400g a 50cm.Bolesti mi začly nastupovat až kolem 13 hodiny,ale špatně jsem se otvírala.Ve 20 hodin,byl stejný nález jako při přijetí,otevřená na 1 prst.Pak jsem si dala spršku,dostala ATB a strašně rychle se to zozjelo.
U obou mi dělalo problém protlačit hlavičku.Ted' mě straší,že pokud budu rodit v termínu,tak bude mít malej tak 4200g,tak bych raději rodila dřív a hlavně,aby to bylo rychlejší!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.7.09 11:34

Libundo, to jsi teda statečná - oba porody jsi měla docela dlouhý a myslím, že jsi je zvládla dobře (aspoň tak na mě působí tvůj příspěvek :D ). Jinak k té velikosti miminek.....přijede mi, že teď říkají skoro všem, že budou mít větší dítě. Ani já nejsem výjimkou, taky nám MUDr. ve 30. týdnu říkala, že budeme mít větší dítě (malá tehdy vážila 1750 g), takže mám strach jak porodím obříka. Od té doby ji MUDr. nevážila, takže nevím jaká je aktual. váha. Známé říkali, že bude mít dítě cca ke 4 kg a nakonec měla její malá jen 2,90 kg!!!!!! Bylo nám divné, že by měla velký dítě, protože měla docela malé bříško, nosila do konce těhu „normální“ kalhoty. Kdy máš termín porodu? A kolik vážilo průběžně vaše mimi, třeba v tom 30. týdnu (ať můžu porovnat… :D )
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.7.09 11:35

Mavo a co ty a tvoje porody ve Zn? :D

• Citovat
  • Upravit
239
23.7.09 12:28

Jani,mám termín 25.8. Ale mám těhu cukrovku,tak možná ta větší váha miminka bude tím,i když dneska není vyjímkou porodit 4 kg dítě.
Ve 29+3tt měl malej 1470g a dr. říkal,že to vypadá tak na 31+0tt.Pak jsem byla ve 31+3tt a měl 2100g a vypadalo to na 32+5tt.
Ted' půjdu na kontrolní UZV 30.7.Tak jsem zvědavá.Jestli poroste tímhle tempem,tak už minimálně 3kg má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.7.09 19:42

Jani,nevím jestli si už neporodila,ale co se týče toho epidurálu,tak na žádost při nekomplikovaném porodu chtějí za něj 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.09 10:57

Ahoj
Já jsem rodila ve znojemské porodnici před dvěma rokama. Na porodních sálech to bylo super. Hezké prostředí a příjemný personál. Bohužel mě pak na šestinedělí čekal šok. Měli jsme problémy s kojením a nikoho to nezajímalo. Když syn pořád brečel, dostal vždy kapky na prdíky a bylo to vyřízený. Už i mě došlo, že má hlad, tak jsem šla poprosit, jestli by někdo nepřišel pomoct s kojením. Nepřišel. :( Dopadli jsme tak, že chuděrka tři dny a tři noci prořval hlady a až poslední den se sestřička z dětskýho slitovala a dostal příkrm. Spal pak několik hodin. Z porodnice jsme odcházeli s tím, že jsem nekojila (a to jsem moc chtěla) a doma jsme se hned spojila s pí. Burianovou z Macešky. Ta hned přijela a snažila se pomoct. Je bezvadná. Jenom hned poznala, že syn už má slabý sací reflex. Rozkojit už se nám nepodařilo.
Dneska už bych se nenechala odradit, ale tenkrát jsem byla vykulená a nevyspaná prvorodička. 8O Taky jsem žádala o nadstandard a protože se uvolnil až den před mým předpokládaným odchodem, sestřička mi ho už nedala. I tak jsem o něj moc stála,ale prý to už nemá cenu.

Abych to shrnula - rodit do Znojma bych znovu klidně šla, ale potom bych se nenechala sestřičkama odbýt. Sestřičky na porodních sálech byly moc příjemné a i sestřičky z dětského byly fajn. Jen jsem asi prostě měla smůlu, že nešlo u nás všechno hladce. A taky byla přeplněná porodnice.

• Citovat
  • Upravit
1
18.8.09 09:34

Ahoj holky jsem tu nová a potřebovala bych poradit.Chtěla bych chodit na předporodní kurz ve Znojmě.Nechodili jste některá na předporodní kurz?Pokud ano nevíte jestli je lepší ten v centru Maceška nebo přes nemocnici ve Znojmě?Díky moc za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
27.12.09 21:43

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.6.11 11:17

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti, jestli se odebírá ve znojemské porodnici pupečníková krev? Jestli ano, tak pro darování nebo i pro vlastní uchování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková