Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Prosím o radu. Vloni v zimě jsme měli 3× problém s laringitidou. Letos bych se tomu,alespoň trochu chtěla vyhnout a uvažuju o koupi přípravků na posílení imunity . Můžete doporučit něco vhodného pro 2leté dítko? díky.
Vítej do klubu - Aničce jsou dva a půl a laryngitidu měla loni i letos (poprvé jsme strávily několik „výživných“ dnů v nemocnici). Budu jí dávat Multisanostol sirup, pak jednou začas není od věci kůra probiotiky - např. Biopronem (hodně virů a baktérií se totiž dostává do organismu přes střeva a tomu právě probiotika brání), na posílení imunity určitě jsou i homeopatika, ale nevím přesně která, tuším, že moje dr. říkala něco o Oscillococcinum (ale nevím to určitě). Ovšem taky mi říkala, že někdy je příčinou laryngitidy alergie a v takovém případě je dobré podávat v „kritickém“ období Zyrtec. Ovšem ten je samozřejmě na předpis a dává se v odůvodněných případech.
Tak přeju přes zimu pevné nervy - už aby byl duben!
Světlana
Svetlanka, Oscilococcinum nie je na imunitu ale proti chripke
Ja tiež dávam malej probiotiká Nutrolin B, alebo Echinaceovy sirup na zvýšenie imunity
Kati
Ahoj,
my jsme na podporu iminity brali homeopatikum Ferrum fosforicum a musí to být ch5. Matyášovi byl rok, když to bral, měl za sebou několik narkóz a ještě to bylo v zimě, tak jsme chtěli nastartovat imunitu a tohle nám doporučil Mudr. Karhan, což je pediatr a česká špička v homeopatii. Takže dvouleté dítě by určitě tyhle homeopatika mohlo také, my je baštíme celá rodina ![]()
Jo a není to na předpis, Ferrum je volně prodejné, stojí kolem 50,– Kč.
Tereza
Doporucila bych ti zajit z imunologem, my meli casto zanet prudusek a dostali jsme Broncho vaxon a jeste berem homeopatika.
Terezo - nevim jestli jste Ferrum dostali jako konstitucni lek, pokud je pan doktor takovy odbornik, tak predpokladam, ze ano. V takovem pripade, to ale neznamena, ze to same homeopatikum bude zabirat i na dalsi jedince, a to i pres to, ze je ferrum pouzivano na posileni obranyschopnosti organismu.
Co se tyce homeopatie radeji kontaktuj odbornika, rada kamaradky nebo z brozurky je vhodna v pripade akutniho onemocneni, ale ne chronickeho, jako ve vasem pripade. Tim se nechci v zadnem pripade dotknout Terezi - urcite to mysli dobre.
Bubina
Já používám už delší dobu Pleuramax - koncentrovaný Beta Glukan. Bereme ho celá rodina a jsme maximálně spokojeni.
A co to zkusit se saunou, otužováním a vitamíny? V severních Čechách je teď jedna sauna za cca 60,– Kč, takže rozhodně to za pokus stojí. Na zapakatel.cz o tom třeba píšou.
Ahoj, oživuji diskkuzi, vitamíny pro dvouletáky. měli jsme alvitil, ale na obalu je napsáno, že je to nevhodné pro těhotné a kojící, takže nevím, proč bych to měla cpát malému dítěti. Měli jsme i Pitiol, přijde mi, že je to nějaký divně oranžový, asi to nebude jen betakaroten…poradte. Prevence chřipek, nachlazení v obd., kdy po ČR všechno takový běhá. dík
@tasa Ahoj, my mame toto, je to od jednoho roku
http://www.obchod-zdravi.cz/…00-ml-i3453/
Mam taky 2 leteho chlapecka a vlastne obe zimy jsme promarodili, stale nachlazeni, ryma a kasel a laryngitida. V listopadu jsme byli v nemocnici. Nektere deti proste na respiracni nemoce trpi. Je ale pravdou, ze uz mu cca mesic davam MultiImun sirup a je to lepsi, aspon nema horecky, taky jsme koupili do loznice zvlhcovac vzduchu, tak je to lepsi. Holky taky radi pripravky s kolstrem, ale je to desne drahy, ale deti jim pak nemarodily.
Přidávám se, malému budou v březnu 2 roky. My máme potíže s průduškama, měl je poprvé loni v lednu a letos před Vánoci jsme byli s obstrukční bronchitidou v nemocnici. Krátce potom měl opět stažené průdušky, znovu jsme foukali Ventolin. A teď má naše 7 měsíční holčička antibiotika a tracheobronchitidu a já taky antibiotika a průdušky. A k tomu malý zase začíná víc kašlat… Už fakt nevím. Chci se zeptat známé na homeopata, se kterým je spokojena, ale do té doby bych koupila ještě něco v lékárně.
Malej mel pred Vanoci taky peknej kasel a osklivou rymu, byla jsem s nim u trech doktoru, dokonce kdyz jsem byla u nasich tak jsme s nim sli k me doktorce, co me lecila jako malou
ta mu dala nejaky poloantibiotika a na ty ucpany dutiny a rymu homeopatii, krasne se z toho dostal, musim to zatukat (nase detska no comment, chci ji zmenit), ted ma ty vitaminy a ji hodne teda ovoce, tak snad uz bude dobre…ale homeopatie je dobra
![]()
@Hanka79 píše:
Malej mel pred Vanoci taky peknej kasel a osklivou rymu, byla jsem s nim u trech doktoru, dokonce kdyz jsem byla u nasich tak jsme s nim sli k me doktorce, co me lecila jako malouta mu dala nejaky poloantibiotika a na ty ucpany dutiny a rymu homeopatii, krasne se z toho dostal, musim to zatukat (nase detska no comment, chci ji zmenit), ted ma ty vitaminy a ji hodne teda ovoce, tak snad uz bude dobre…ale homeopatie je dobra
![]()
Poloantibiotika? to fakt existuje nebo je to Tvůj pojem?