Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee Pokud zadávám platbu z Reifky o víkendu, peníze odcházejí až v pondělí. Taky záleží, jaký jsi tam nastavila datum spatnosti. Občas posílám peníze do Německa a trvá to pracovní dny.
@JayLee píše:
Takže to prostě trvá i víc dnů než jen jeden den?![]()
spatnost hnedka tam jsem nic neupravovala
jsem z toho lehce zoufalá pač ten výpis potřebuju
no jo jenže kdy si to ta Raifka strhne
![]()
proč to není hned?
hned to není ani v Čechách u většina bank a odchází to až k určité hodině a pouze v pracovní dny, tj. dnes by to mělo odejít…
ale nedávno jsem zaslechla rozhovor, nějakýho chlapa a tomu penize do ciziny nedošli ani po 14-i dnech ![]()
@JayLee i kdyz posilam penize v cechach, trva to 1-2 pracovni dny. Jestli jsi to poslala v nedeli, cekala bych, ze to dojde v utery. Do zahranici to trva vetsinou kolem prac. 3 dnu, ale mam jinou banku.
@JayLee jj, my byli dohodnuti, ze to par dni trva, tak snad budou mit rozum.
@Jitta86 Zrovna minulý týden jsem peníze odesílala do Německa v pondělí večer z ČS. Do pár minut peníze byly odečteny a okamžitě mi byl poslán confirmation email. Dle banky měly být peníze na účte příjemce už ve středu. Ve čtvrtek ráno jsem dostala email, že peníze přišly. V reifce vidím problém s nastaveným datumem splatnosti, který je v onlinu 2 dny. Vždy si ho musím upravit. Zkus zavolat do Reifky, co se děje a požaduj confirmation.
@JayLee To se mi zdá divný.
4pracovní dny na potvrzení? Do jakého je to státu? EU?
@JayLee S Chorvatskem zkušenosti nemám.
Ale do Německa, Holandska a Rakouska jsem měla confirmation hned po odeslání. Nezbyde Ti nic jiného než čekat. ![]()
@Claire00 píše:
@JayLee S Chorvatskem zkušenosti nemám.Ale do Německa, Holandska a Rakouska jsem měla confirmation hned po odeslání. Nezbyde Ti nic jiného než čekat.
ono to může být i bankou, ne zemí, kam to člověk posílá…
Mě třeba peníze odcházejí z banky hned a přítelovi nejdřív až ten další. A to můžeme posílat stejnou platbu, na stejný účet…a to moje tam je prostě dřív.
@JayLee napadá mě, a nestačilo by jim prozatím poslat, že jsi peníze odeslala (nějaký scan obrazovky, že příkaz je zadaný), ale že se čeká na jejich banku? A ten potvrzující list jim zaslat jakmile to dojde? Aby viděli, že chyba není na Tvé straně a počkali ještě o pár dní déle?
Jinak držím palce, ať to dobře dopadně ![]()