Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To záleží na kontextu. ![]()
Hlavní je, jestli to sama zvládneš. Kde budeš bydlet a za co budeš žít? Protože ekonomicky to třeba dává smysl, co řekl.
Ve tvé situaci by bylo rozhodující, jestli mám kam jít a za co žít. Jestli jsem schopná takové chování změnit svou reakci, jestli je naděje na změnu. Jestli nemáš kam jít a za co žít, začni šetřit a připravovat se na odchod. A odejdi, až budeš moct.
@Lil Kitkatt píše: Více
Na co potřebuješ kontext? Nestačí ti to, že matka s malým dítětem uvažuje o tom, že odejde, a tím si velmi pohorší? Myslíš, že je to totální hlupaňa a neví to?
I kdyby dávalo smysl co řekl (což je i vzhledem k věku dítěte pěkná pitchovina), tak jak může z držky vypustit něco takového vůči své ženě a matce svého syna? Už teď je jejich vztah toxický, co bude za pár let?
Mám kam jít, budu mít na konci roku zrekonstruovaný malý dům. Ale není podle jeho představ, navic mně do koupě a rekonstrukce dostal on. Ale rozmyslel si to a teď mně předhazuje co všechno tam je zle.
Vydám se ze všech peněz, a bojím se abych to z mateřské všechno utáhla
@Anonymní píše: Více
Ten dům je jen tvůj a není společný? Jak rozmyslel? Moc nechápu vaši situaci.
@WhiteCrow píše: Více
Ano je můj mame rozdělené sjm.
Prostě tam jit nechce, protože se mu to misto nelibi, a vic to nechapu taky
@Anonymní píše: Více
A proč jsi ten dům vůbec kupovala? Když tě do toho navezl on, tak co jste měli v plánu? Nastěhovat se tam oba, on si to rozmyslel a najednou je všechno špatně? To je jen čistá závist. A co teda on teď čeká, že s tím domem budeš dělat?
Kam jít máš. No tak si to asi prostě spočítat. Výdaje, příjmy, úspory… A pokud to teď nejde, tak počkat, až to možné bude a vrátíš se do práce.
Co dalšího má on nejlepší?
Příspěvek upraven 04.09.26 v 07:18
Spíš mi přijde, že je zamindrákovanej tím, že tys pořídila dům a zrekonstruovala ho a on prd, proto tě zkouší psychicky týrat a snižovat ti sebevědomí a ty mu na to bohužel skáčeš. Otoč jeho zbraně proti němu a uvidíš, jak bude čumět.
Mně spíš přijde, že jeho ego neuneslo představu, že bys ho skutečně mohla opustit, tak tě potřeboval srazit větou, že synovi bude líp s ním než s tebou. Když máš vlastní dům, máš aspoň obrovskou výhodu, že máš kam jít. Na tvém místě bych si teď v klidu sepsala příjmy a všechny výdaje, spočítala, kolik bys měsíčně potřebovala na život sama se synem, a začala si bokem tvořit aspoň menší rezervu. Nemusíš odejít zítra. Ale můžeš se postupně dostat do situace, kdy nebudeš řešit, jestli odejít můžeš, ale jen jestli odejít chceš.
A jestli se mu tvůj dům nelíbí, tak je to vlastně úplně vedlejší. Ty řešíš bydlení pro sebe a syna, ne nemovitost podle jeho představ.
U nas to byla až těhotná milena…
taky jsem mela furt pocit, ue to nezvládnu.
Nikdo z nas vam u toho doma nesvítí, takze tezko radit, co uz je prilis, nebo co je treba jen tvuj neopodstatneny pocit…
Ze se chlapi umi chovat jako hovada, tim spis ke zranitelnym zenam (coz mama na rodicaku je), se bohuzel stava.
On si na tobe muze hojit ego, vytvari v tobe pocit, ze ty muzes jen mlcet a soupat nohama, a bohuzel to tak i opravdu bývá - nedostatecny prijem, financni i jins závislost, a prusvih je na světě.
Nakolik si soběstačná? Utahnes dum, sebe i dite? U nekterych chlapu staci i jen uvedomeni si, ze se taky muzes sebrat a jit, aby zklidnili hormon. Jak to mas ty?
Tak nebudeš na rodičáku. Rodičák použiješ na dětskou skupinu/jesle a půjdeš do práce.
Do dvou let dítěte je to teda omezené hodinami. Ale stejně řešíš až ke konci roku, tak to se k těm 2 rokům už budeš blížit.
Buď rodičák na tu chvilku pozastavíš a obnovíš po druhém roce, nebo si dáš zatím jen brigády, aby ty hodiny vyšly. Pak šup na plný úvazek. A teď co nejvíc šetři a odkládej peníze, abys to těch pár měsíců zvládla.
Stopla bych tu rekonstrukci, jestli máš málo peněz a chceš odejít. Přijde mi užitečnější být teď s tak malým dítětem a dodělat to, až zas budeš pracovat.
A máš někoho, kdo by ti pak při návratu do práce pomohl s dítětem?
Nevydávej se do poslední krouny, i kdybys měla sehnat vybavení domu v s bazaru nebo bazoš, tak si tam vytipuj věci za odvoz. Potřebuješ rezervu. Platíš hypotéku?
@mokkk píše: Více
A přesně tak. Nerekonstruovala bych vše hned. Udělala bych to tak, aby dům byl obyvatelný a zbytek dodělala časem.
Holky, co pro Vás byl rozhodující moment odejít ze vztahu?
Mám syna 1,5 roku. Hrozně se bojím, ale přestávám zvládat jeho neustálé myšlení jen na sebe. Jen on je nejlepší a všechno co on má je lepší jak to co mám já.
Nakonec mně řekl, že synovi bude líp s ním jak semnou