Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vim tyhle otazky Tu jsou porad ale doktori mi na to nic nereknou ani neprohlidnou jsem totiz z anglie a doktori tu jsou jiny nez v cr
tak Se ptam jestli poslicci mohou byt hodne silne už se mi to stalo asi po 4 a je to asi tak po tydnu ani ne.. vazne to boli nevydrzim ani stat na nohou jsem 33+3tt jake nazory na to mate? ![]()
@Trinetka prave ze nemam moznost to zkusit protoze me to chytne v Noci v posteli a nemuzu se ani hnout.. Jen Vcera me to chytlo zniceho nic prisla jsem z obchodu a už pri ceste domu me zacalo bolet v podbrisku a zada jen co sem dosla domu tak me to pichlo tak ze sem se musela o neco oprit ale Vcera to bylo asi jen na 10 min. Ale mela jsem pocit ze ta bolest zesiluje nez aby byla porad stejna.. Kdyz jsem chtěla jit do ty vany tak to najednou prestalo.. ![]()
@Ivčá44 asi bych se vetřela k dr ať mrkne jesi je vše ok.. ale já sem v těhu teda mívala bolesti pekelný, páč sem trošku xxl a napínalo se to ve mě teda fakt hodně.. co sem dřív ušla jako nic, tak v těhu to bylo něco šílenýho a ujít to bez 3× si sednout ani nešlo..
@Trinetka kolikrat jsem se snazila aby me vysetrili ale rekli ze kdyz mimi kope a srdicko mu bije tak je to v pohode.. No já ani skoro nemam bříško..
@Ivčá44 tak, bolesti každá máme různé intenzity i a různých místech.. Zkus se tolik nepřepínat, víc odpočívej. Dokud mimčo kopalo, byla sem klidná. Hlavně se blížíš k poslední metě, tak už se tělo hodně připravuje.. Těhu je holt náročný
a některý ani nevědí, že sou těhu ![]()
@Trinetka nojo teď budu klidna protoze jdu ve ctvrtek na ultrazvuk… Já vim proto se ptam a já se bojim protoze mám takovy bolesti porad..no ale co kdyz nejakej ten den prijde porod a já si budu myslet ze je to furt co mám teď
bojim se ze to nepoznam ![]()
@Ivčá44 Já měla ke konci takový poslíčky, že jsem musela do předklonu a něčeho se chytit. Ve sprše to vždycky ustalo. Pokud to maš nepravidelné asi to posličci budou. Jak píšou, pokud mimčo kope, nebála bych se. Zkus fakt hodně odpočívat. Já se ke konci tak bolela, že jsem to až nechápala. ![]()
Já to prožila několikrát a vysledovala jsem na sobě, že když je to poslíček, stáhne se celé břicho, děloha o shora dolů a je to nepravidelné. Když pak začnu rodit, bolesti přicházejí od podbřišku a jak neberou pravidelné tempo, pracuje taky celá děloha. Určitě to může někdo prožívat jinak, ale já to mám jak přes kopírák. Pokud se nebude jednat o překotný porod, určitě to poznáš, aspoň ke konci ![]()
@mmch no ale stejne se bojim ze to nepoznam
.. V kolikatem tydnu vas chytil porod? Už me to nebavi nejradsi bych byla kdyby už bylo vse zamnou! ![]()
@Ivčá44 Rodila jsem v 38tt. Taky jsem rada, že už to je za námi a máme synka u sebe. Ale někdy bych ho šupla zase na chvíli do bříška. Už to je za pár. Uteče to jako voda. ![]()
@Ivčá44 já taky myslela že rodím
toho se bojíme všechny, já musela na vyvolávání, malá byla moc velká a přenášela sem a to co se konalo po tabletách bylo jiné.. doslova se postupně stáhlo břicho a ztvrdlo a bolelo to taky jinak.. no půl dne po 2 minutách a nic, takže císař..
No pekny
aspon ze nemam tak blby pocity sama
… Asi nema cenu se ptat jestli to hodne boli co? Já mám furt takovy to svoje ze tam pujdu parkrat zatlacim a hotovo ![]()
@Trinetka píše:
@Ivčá44 já taky myslela že rodímtoho se bojíme všechny, já musela na vyvolávání, malá byla moc velká a přenášela sem a to co se konalo po tabletách bylo jiné.. doslova se postupně stáhlo břicho a ztvrdlo a bolelo to taky jinak.. no půl dne po 2 minutách a nic, takže císař..
Já také vyvolávání a nakonec císař. Mě teda prdla voda a porod se nekonal.
Hodně jsem slyšela, že jsou to jiné bolesti než u přirozeného porodu.
@mmch mě dělali hamiltona a praskali vodu, takže sem si užila ode všeho něco.. slibovali jak už to pude samo, já tam trpěla na zádech, do vany ani chodit mě skrz ozvy nepustili.. no fuj fuj
ale je to 4měsíce zpět a asi bych to přežila znova ![]()