Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Císař bohužel zařídit bez důvodu nejde a že se bojíš není důvod. Jinak císař také po operací bolí
Já mám z porodu také strach, čeká mě za 2,5 měsíce, ale na toho drobečka se těším
Je tu dost diskuzí jak porod bolí, ale každá ho vnímá jinak. Třeba budeš patřit k těm co je porod skoro vůbec nebolel, ale to ti předem bohužel nikdo neřekne. Když to šlo dovnitř musí to i ven ![]()
Porod bolí, ale to jsi věděla, když jsi do toho už šla. a k čemu přirovnat? Nevím nikdy jsem nic takového krom porodu nezažila, ale já měla vyvolávaný. Třeba budeš patřit k těm " šťastným" které to budou mít rychlé
Každopádně jít k porodu s tím, že máš strach a že to nedáš ti nepřidá, mysli pozitivně a hlavně si říkej, že je to poslední " milník" který tě čeká než uvidíš své miminko
Jinak já rozdíl mezi kontrakcemi a tlačením necítila
@elinka90 Když to šlo dovnitř musí to i ven
jo tuto větu sem si říkala při porodu a přišla mi strašně absurdní ![]()
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale tohle nechci psát pod svým jménem. Hrozně se bojím porodu, viděla jsem pár videí, četla deníčky a to jsem neměla. Bojím se ještě více. Bolí mě gynekologické vyšetření natož, abych měla rodit dítě. Navíc jsem nemocná, časté záněty v pochvě a moči- nálezy e coli a streptokoka a dalších bakterií. Přála bych si císařský řez, špatně snášim bolest, jen braní krve je pro mě šílené a dělám u toho scény. Nedokážu si představit, že bych měla rodit přirozeně. Jde si nějak zařídit císařský řez? Je ta bolest u porodu opravdu tak strašná, jak se všude píše? K čemu jí lze přirovnat? Bolí tlačení? Děkuji
Tokofobie může být i indikací k porodu císařským řezem.
@sarunka003 myslím, že mi během porodu bude připadat taky absurdní, ale to teprve poznám ![]()
@elinka90 no uvidíš, hlavně to chce jít k porodu pozitivně, já tam jít se strachem tak se tam asi zhroutím po těch hodinách, ale to bych nerozebírala
máte teprve předtím ![]()
Rodila jsem 2×. Ano bolelo to, ale teď jsem měla zánět močáku a bolelo to ještě víc.
Porod je přirozená věc, tak k ní tak přistupuj.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale tohle nechci psát pod svým jménem. Hrozně se bojím porodu, viděla jsem pár videí, četla deníčky a to jsem neměla. Bojím se ještě více. Bolí mě gynekologické vyšetření natož, abych měla rodit dítě. Navíc jsem nemocná, časté záněty v pochvě a moči- nálezy e coli a streptokoka a dalších bakterií. Přála bych si císařský řez, špatně snášim bolest, jen braní krve je pro mě šílené a dělám u toho scény. Nedokážu si představit, že bych měla rodit přirozeně. Jde si nějak zařídit císařský řez? Je ta bolest u porodu opravdu tak strašná, jak se všude píše? K čemu jí lze přirovnat? Bolí tlačení? Děkuji
Já bych řekla, že císař bolí po tom taky, a za mne mě pro mne byl tedy víc negativní zážitek, když mne bolel zub a řezali mi oko. ![]()
Zakladatelko: Císař bolí taky, navíc můžeš mít zánět, mám vlastní zkušenost, strávila jsem v porodnici 11 dní, otevírali mě znovu… holky po normálním porodu za pár hodin byly v pohodě. Samozřejmě se i ten může zvrtnout, ale co já bych za přirozený porod dala.
Ale i kdybych neměla komplikace, čtyři dny jsem se sotva plazila, břicho kolem jizvy necítím, přeřežou ti nervy atd. Takže si to opravdu rozmysli. Držím pěsti.
Bolest při porodu asi lze jen těžko k něčemu přirovnat
Je fakt, že mě přivezli do porodnice se smíchem (praskla mi voda doma), ještě asi hodinu jsem byla v pohodě a pak mě smích přešel
. Je to blbá bolest, ne že ne, taky bych nerozeznala rozdíl mezi kontrakcemi a tlačením. Celý jsem to vnímala jako ukrutnej tlak na konečník, kňučela jsem, že už nemůžu, když chtěli abych tlačila, ale věděla jsem, že to jednou skončit musí.
Na rozdíl od migreny, která přišla asi 3 týdny po porodu, kdy jsem si říkala, že bych radši znovu hned rodila, než tu bolest hlavy. Stejně jako mě před měsíce chytly zuby a protože pořád ještě plně kojím nemohla jsem si ani nic vzít. Zase jsem vzpomínala na porod a říkala si, že to byla procházka růžovým sadem ![]()
MYslím, že zabývat se porodem před tím než přijde nemá absolutně smysl. Stejně to nelze naplánovat, všechno může jít úplně jinak, takže jediné co lze, je doufat, že to bude rychle za tebou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, znám pár holek co kvůli strachu jaký popisuješ nemají raději děti. Ty jsi ale prvotní strach překonala, že jsi do toho šla, já bych to probrala s lékařem jaké jsou možnosti. Pokud se budeš stresovat tak to bude horší. Pokus se myslet více pozitivně, a těšit se, je spousta možností ulevit od bolesti.