Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky, mám takovej dotázek…včera mě vzali křeče do pravě stran břicha a pak mám celkem pravidelně bolesti jako při menstruaci a u toho mě miminko kope do žeber jako by se rozčilovalo že to nejde a tvrdne mi břicho…jsou to poslíčci nebo se jen zbytečně hlídám? Před týdnem mi paní doktorka na kontrole řekla, že do 40tt nevydržíme určitě ( dneska jsem 36tt+2) ale ať aspoň 2 týdny vydržíme. Tak teď nějak nevím
Děkuji o podělení zkušenosti ![]()
@ammysch píše:
Ahojky maminky, mám takovej dotázek…včera mě vzali křeče do pravě stran břicha a pak mám celkem pravidelně bolesti jako při menstruaci a u toho mě miminko kope do žeber jako by se rozčilovalo že to nejde a tvrdne mi břicho…jsou to poslíčci nebo se jen zbytečně hlídám? Před týdnem mi paní doktorka na kontrole řekla, že do 40tt nevydržíme určitě ( dneska jsem 36tt+2) ale ať aspoň 2 týdny vydržíme. Tak teď nějak nevímDěkuji o podělení zkušenosti
Zkus teplou sprchu, třeba to rozeženeš. ![]()
Zavolala bych dr. nebo jela do porodnice na kontrolu. Ja si porad rikala ze jsou to kontrakce a na monitoru v porodnici nic nevideli
Me treba bricho tvrdlo uz od 20.tt
Od 24.tt me hrozil predcasny porod a Rodila jsem 37+3.
@ammysch Jsi ve 37 týdnu, i kdyby se ti rozjížděl porod, tak není důvod panikařit. V tomhle týdnu už je miminko prakticky donošené. Jasně, je lepší, když tam ještě chvíli vydrží, ale fakt se neboj, i teď by to bylo v pohodě.
A taky poslíčci ještě nemusí znamenat, že už rodíš. Já jsem teď přelom 39 a 40tt, poslíčky mám občas už dva týdny, trochu mě štvou, protože mě vždycky vzbudí uprostřed noci, na kontrolách mi pořád slibují, jak už to brzo bude, že je to nachystané, otvírám se s kdesi cosi, ale prdlajs, pořád nic.
@Hoa Mai píše:
@ammysch Jsi ve 37 týdnu, i kdyby se ti rozjížděl porod, tak není důvod panikařit. V tomhle týdnu už je miminko prakticky donošené. Jasně, je lepší, když tam ještě chvíli vydrží, ale fakt se neboj, i teď by to bylo v pohodě.
A taky poslíčci ještě nemusí znamenat, že už rodíš. Já jsem teď přelom 39 a 40tt, poslíčky mám občas už dva týdny, trochu mě štvou, protože mě vždycky vzbudí uprostřed noci, na kontrolách mi pořád slibují, jak už to brzo bude, že je to nachystané, otvírám se s kdesi cosi, ale prdlajs, pořád nic.
Přesně, taky to teď schytávám v jednom kuse, hlavně v noci.
To z prvního těhotenství vůbec neznám, a teď snad není den bez poslíčků.
@Luca10 ne ne, zatim nic, ale spadnul mi server a nešla mi načíst stránka
Sprchu jsem dala a nic, tak asi šílím zbytečně
Jsem prvorodička a bojím se, že to pořádně nepoznam a pojedu do porodnice zbytečně ![]()
@matildaxp Jedu zítra na kontrolu, tak jsem zvědavá co tam na mě vybalí, už minulý týden mě strašili, že mi dávají max 14 dní, tak mám trošku ze všeho obavy
Mě břicho právě vůbec netvrdlo, ale poslední 3 dny to je každou chvilinku…
@Hoa Mai Mě právě vyděsili už tu minulou kontrolu, že se otevírám, já bych ho radši donosila normálně do 40tt ať nemusím být dýl v nemocnici, ale do 40tt prý nevydržím ani náhodou ![]()
@ammysch ježiš, co já bych za to dala, abych už rodila, jestli zas přijdou ty vedra a já budu mít pořád pupek, tak mě asi klepne pepka. V porodnici by si vás o moc déle nenechávali, pokud by mimčo prospívalo. A ten 40tt taky není jistota, že vás pustí brzo. Stačí, když bude mít mimčo žloutenku nebo se ti začne dělat později mléko. Ale pobytu v porodnici se vůbec neděs, mě se tam poprvé líbilo a teď se na to vyloženě těším. Jen já a mimčo, žádná domácnost, starší dítě (i když se mi po něm bude stýskat), povinnosti, všechno se mi donese až pod nos, každý den mi čistě povlečou postel, dají čistou košili, kromě vizity jen nakojím, přebalím, uložím a můžu se válet v posteli a spát…už aby to bylo! ![]()
@Hoa Mai píše:
@ammysch ježiš, co já bych za to dala, abych už rodila, jestli zas přijdou ty vedra a já budu mít pořád pupek, tak mě asi klepne pepka. V porodnici by si vás o moc déle nenechávali, pokud by mimčo prospívalo. A ten 40tt taky není jistota, že vás pustí brzo. Stačí, když bude mít mimčo žloutenku nebo se ti začne dělat později mléko. Ale pobytu v porodnici se vůbec neděs, mě se tam poprvé líbilo a teď se na to vyloženě těším. Jen já a mimčo, žádná domácnost, starší dítě (i když se mi po něm bude stýskat), povinnosti, všechno se mi donese až pod nos, každý den mi čistě povlečou postel, dají čistou košili, kromě vizity jen nakojím, přebalím, uložím a můžu se válet v posteli a spát…už aby to bylo!
Mi to bereš zpod klávesnice…
![]()
@Luca10 píše:
Mi to bereš zpod klávesnice…![]()
![]()
@Hoa Mai píše:Že jo. Právě když byly články o ambulantním porodu vévodkyně Kate a komentáře k tomu, že „kdy teda i my budeme rodit jako královny“, tak jsem si v duchu říkala, že klidně budu rodit jako královna, až budu mít doma ten samý servis jako ona. Ale jelikož jsem jen obyčejný smrtelník bez služebnictva, tak mě ani nehne, abych valila domů dřív. A to mám ještě štěstí na chlapa, který o mě pečuje, ale taky se chudák nemusí strhat.
@Hoa Mai Mě se právě vůbec do tý nemocnice nechce
Max týden a uteču jim
Jsem trošku akčnejší človíček a povalování v posteli pro mě není
I kdyyyyyž ten servis tam si budu vychutnávat, konečně někdo bude skákat kolem mě a ne já kvůli ostatním
Na to se těším taky ![]()
Jinak dneska na kontrole mi bylo řečeno, že to poslíčci ještě asi nebudou a ta křeč byla jenom to, že se malej roztahoval a zavadíl asi o nějakej nerv nebo něco podobnýho
A byla jsem docela v šoku, že mě ani nekontrolovat. Chytla jsem zrovna primáře a měl toho asi moc a tak maminky docela odbýval. Chvilku přede mnou tam přivezli maminku na porod a on jí řekl ať si dá doma teplou vanu a přijde odpoledne, když jsem tu chudinku viděla a slyšela, tak jsem si tak pomyslela, že ta bude ráda, když vůbec vyleze z nemocnice, natož aby jela domu si hodit vanu ![]()