Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Burj Chalifa píše:Pokud se na to necítíš a panicky se bojíš, zařiď si sekci.
Já měla za to, že to u nás (v republice) snad ani nejde. Minimálně u nás v nemocnici by to nepřipadalo v úvahu, jelikož se snažej počet císařů co nejvíc omezovat. Strach z porodu rozhodně není pádnej důvod.
Ahojky, koukám, že nejsem jedinej srab na světě
ted v těhotenství mi brali 2× krev a dvakrát jsem to ořvala…od zubaře mě vyhodili, že jsem psychicky labilní…přemýšlela jsem o císaři - ale tam je zase cevkovani a mě už při něm jednou poškodili močovou trubici a navíc ta bolest po…takže ono si moc nevybereš
já se uklidnuji tím, že když jdu k zubaři - nemam nic, ale po porodu mas mimi ![]()
@Nabot píše:
Já měla za to, že to u nás (v republice) snad ani nejde. Minimálně u nás v nemocnici by to nepřipadalo v úvahu, jelikož se snažej počet císařů co nejvíc omezovat. Strach z porodu rozhodně není pádnej důvod.
jdi jinam, investuj pár kaček do soukromého psychiatra a určitě se domluvíš. Ostatně si ani nebude vymýšlet, tokofobie je panický strach z porodu a tu by tam na indikace sekce najím mohl i bez lhaní.
@vertunka píše:
Ahojky, koukám, že nejsem jedinej srab na světěted v těhotenství mi brali 2× krev a dvakrát jsem to ořvala…od zubaře mě vyhodili, že jsem psychicky labilní…přemýšlela jsem o císaři - ale tam je zase cevkovani a mě už při něm jednou poškodili močovou trubici a navíc ta bolest po…takže ono si moc nevybereš
já se uklidnuji tím, že když jdu k zubaři - nemam nic, ale po porodu mas mimi
jak to že nemáš? Do kapsy Ti můžou dát na cestu vytrženou stoličku
.
@Burj Chalifa píše:
jak to že nemáš? Do kapsy Ti můžou dát na cestu vytrženou stoličku.
Zakladatelko, zkus sebrat odvahu kvůli tomu miminku a snaž se porodit přirozeně. Císař vypadá sympaticky páč to nebolí hned, ale pak je to maso. Jsem po sekci pět týdnů a neni mi ještě hej. Ten první týden jsem myslela, že už v životě nebudu normálně chodit.
Teď už je líp, ale třeba me strašné vadí, že jsem nezažila jak miminko vytlačim, ucítím tu úlevu o které většina basní a uslyšim ho plakat. Radši bych asi měla šitou pipku než břicho. Do teď mám pocit, že neni ani moje jak ho necítím. ![]()
Tak seber síly a zvládni to. ![]()
Procházka růžovou zahradou to není, ale kdyby to bylo tak strašné, myslíš že by ženský měli dvě, tři nebo i víc dětí? Hormony to zařídí
každá to má jinak, kolegyně říkala, že by si to hned zopakovala (překotný porod během 3h venku), já si druhé rozmyslím (12h křeče v zádech), ale je to zážitek ![]()
@boball píše:stolička je ještě dobrá, přední zub by si asi tolik nehýčkala:-))
někdo si po hrůzném zážitku z křesla odnáší v kalhotech kromě stoličky i stolici ![]()
@Burj Chalifa píše:
někdo si po hrůzném zážitku z křesla odnáší v kalhotech kromě stoličky i stolici
@Burj Chalifa Šmarjá, ještě mne vyděsíš, že se začnu bát zubaře ![]()
@Burj Chalifa Tak já se domlouvat nepotřebuju. Rodit už nejspíš nebudu a navíc jsem se toho nikdy nebála.
Ale pokud to jde takhle zařídit, tak proti gustu… Mně jen stačí vzpomenout si, jak hrozně mi bylo po obyčejný laparoskopii + jak bolela jizva po vyříznutým znamínku a už jdu do mdlob.
Hele, holka, nedej na cizí, dej jen a jen na svůj pocit a přání. Každý prostě není a nemusí být hrdina. Nejdůležitější jsi Ty.Ona panikařící a hysterčící rodička může běžný porod pěkně zkomplikovat a na sále zatopit. Pokud si přeješ sekci, dá se to zařídit. Jak na to se už naznačilo.
Rodila jsem dvakrát, poprvé vyvolávaně, podruhé mi praskla voda. Nemyslím si, že by byl porod něco tak strašného, aby se to nedalo v pohodě zmáknout. Ano, bolí to, ale zvládlo to spoustu žen před tebou, zvládneš to taky. Je to hlavně v hlavě - zaměř se na to, že to zvládneš a mysli pozitivně, je to půl úspěchu.
Taky si můžeš zařídit epidurál nebo jiné léky proti bolesti. Zkus rodit přirozeně, císař není o nic lepší.
Prožití porodu je individuální. Kontrakce jsou nepříjemné je to velký tlak. Pokud můžeš stát a houpat se v bocích, je to v pohodě, hlavně nelezet. Samotné tlačení neboli.Pro mne byl porod krásný, jsem prvorodicka, bez nastrihu a poranění. Rodit bych šla klidně hned znovu, jsou věci, co bolí vic