Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky, těhulky, žádám vás o radu.
Jsem teď na konci 28. tt. a včera jsem prožila něco, co by mohly být dle mých kamarádek poslíčci. Od rána mě bolel podbřišek, potom celé břicho. Bolesti byly tupé, občas rýpavé, přicházely a odcházely ve vlnách. Po zbytek dne jsem byla unavenější, pohyby cítila, ale méně silné. Dnes mě bříško tlačí (zřejmě se tam malá nějak zajímavě uhnízdila), zas mě pobolívá (jakoby po stranách břicha) a opět je to bolest nárazová, co přijde a odejde. Rozcházím ji, prodýchávám. Na kontrole jsem byla před 5 dny, čípek v pohodě, doktor řekl, že to na předčasný porod nevypadá.
Jsou to dle vašeho názoru/zkušeností poslíčci a co byste radily dělat/nedělat?
Děkuji moc! ![]()
@evapraga myslím, že ti prcek pomalu tlačí na čípek, taky jsem to tak měla, občas mě tam bodlo…jsi prvorodička?
Bud v pohodě..hlavně se nestresuj to spíš by mimi mohlo ublížit
Měla jsem stejné problémy jako ty…cca od 30 týdne tvrdnutí bříška, atd. tak jsem hned mazala k doktorovi, protože mě to jak tebe pořádně vyděsilo..Doktor skontroloval čípek, kterej byl OK a napsal mi magnésko..trošku to pomůže a uleví se ti..takže pokud máš čípek v pohodě není se čeho bát..doporučuju magnésko a hooodně odpočinku ![]()
@valina1, jj, jsem prvorodička. Malou mám zatím koncem pánevním a občas mě do spodku kopne, až to zabolí.
Včera jsem z toho byla opravdu vyjukaná, moc jsem necítila pohyby, už jsem se viděla, jak jedu k doktorovi. Ale večer začala malá v bříšku hezky kopat a boxovat, uklidnilo mě to. Koupila jsem si minerálku magnesii, magnesium jako takové brát nechci, aby se děloha naopak až moc neflákala.
A na občasné stahy si budu muset holt zvyknout. Hlavně že je maličká v pořádku a ozývá se. ![]()
@evapraga Ja bych teda zajela na kontrolu do porodnice.Ve 28. tydnu je na miste vetsi opatrnost.To,ze cipek byl vporadku pred 5 dny nemusi znamenat, ze je takovy porad. Radeji bych zajela na kpnzrolu do porodnice, zvlast jestli musis ty bolesti rozdychat.