Jak cvičit v těhu, aby tělo vypadalo lépe?

4336
22.11.13 23:40

Jak cvičit v těhu, aby tělo vypadalo lépe?

Ahoj holky!
Moc prosím o radu. Měřím 160cm a vážím momentálně 70kg. Potřebuju tip na nějaké cvičení, které zpevní svaly. Potřebuju hlavně něco na bříško, zadek a boky.
Je v těhu vhodný rotoped? Co jste cvičily vy???
Díky moc.
PS - nechci rodit jako metráček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
22.11.13 23:45

@pampalin, břišní svaly teď nezpevníš, jsou rozvolňovány, aby se rozestoupily a utvořily prostor miminku. Je spousta těhotenských cvičení, jukni.. Takové ty cviky na zadek, stehna, prsní svaly apod. ty můžeš v poho. Nejvíc je zdravý pohyb na čerstvém vzduchu, svižné procházky.. A nesmíš jíst za 2, ale jen za 1 a čtvrt a hlídat si pestrost stravy a i rozumné množství a necpat se sladkostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
22.11.13 23:49

@lekarnicka28 Díky. Když já mám to břicho jako pekáč, fakt hnusný. Po potratu jsem necvičila a takhle to dopadlo. Jsem lempl, měla jsem na to nejmíň půl roku a neudělala s tím nic. No, hlídám kamarádce holčičku, je jí rok a dva měsíce, takže prostě každý den s ní půjdu s kočárkem ven, i kdyby trakaře padaly a malá mi usnula už doma. Co ten rotoped, ten teda můžu, ne? Jinak jsem úplně na začátku těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.11.13 23:55

@pampalin, tak až budeš chodit s tím kočárkem tak se prs.. :lol: Prsa vypnout, záda narovnat, zadek podsadit, bříško jakoby trochu zatáhnout, aby bylo zpevněné..nesmí tě to tlačit nebo být nepříjemné.. A dávej na to pozor a takle choď. Dělá to divy.. :D
Já na začátku prvního těhu na kole jezdila..pokud jsi na rotoped zvyklá, klidně..pokud si doteď nejezdila, nezačínala bych teď. Mám názor, že zdravá žena v bezproblémovém těhu může vše, co dělala doposud, jen možná trochu volněji..ať už je to práce, sport apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
22.11.13 23:58

@lekarnicka28 Ten názor, že těhu není nemoc, mám taky. Ale mám tak trochu strach, v lednu jsem potratila v polovině těhu, takže proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
23.11.13 00:28

Dřepy (squats) jsou super, tam nezatěžuješ bříško vůbec, akorát pozor na změnu těžiště a nechoď příliš hluboko.. když se squat provádí správnou technikou, pak procvičí důkladně nohy a dělá krásný zadek. (Tady návod: http://www.youtube.com/watch?… ) Na prsa bych asi doporučila 1-2 kilové činky, v těhotenství to stačí. Jestli jsi v minulosti potratila, tak méně je více, cvič zlehka, raději třeba jen 10-15 minut každý den, tak aby ses nepřetěžovala. :-)Ten rotoped, asi taky můžeš, ale nezadýchávat příliš, spíše taková příjemná projížďka a před tím si slupni třeba 2 banány na energii. Břicho a záda si nech po porodu - maminek s vyvaleným břichem a podsazenou pánví (hyperlordózou) je 12 do tuctu, přitom tam stačí trochu zacvičit úplně jednoduché cviky párkrát za týden :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.11.13 00:58

Omlouvam se @pampalin, ze lezu do diskuze, ale prosim - prosim:
@Lucynna neporadila bys nejake cviky na vyvalene bricho, prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
23.11.13 01:00

@AniNevim V pohodě. Holky, jdu chrupat. Dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
23.11.13 03:37

Já jsem cvičila na gymnast, míči podle DVD. Je to dost dávno, ale byly tam cviky, kdy jsem břicho cítila, ale vyloženě cviky na břicho nééé. Zadek a boky můžeš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.11.13 08:02

Já teď necvičím vůbec a to sport miluju. Často mě píchá v břiše, táhne mě to, jak se natahuje děloha a jsem ráda, že si lehnu. Taky nejsem zrovna hubená, ale říkám si, že teď musím myslet na miminko a hned jak porodím a přežiju šestinedělí, tak se vrhám na cvičení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
23.11.13 08:17

Na kole se v těhu nemá jezdit co vím, tuším že kvůli těm břišním svalům. Počkej po porodu, pak to všechno zpravíš a budeš holka jak lusk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
23.11.13 08:55

Pilates pro tehotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
23.11.13 09:30

Zkus tohle, doporučila kamarádka
http://www.uloz.to/…-tehotne-avi
Ale pokud jsi pilates předtím nikdy nedělala, je lepší zajít aspoň na několik lekcí do fitka, aby ses naučila správně držet tělo, tohle cvičení je o tom ;-)
Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
24.11.13 00:45

@AniNevim No, právě během těhotenství se naruší hluboký stabilizační systém, o tom si určitě zkus vyhledat více, navede tě to. Jde o hluboké tranverzální břišní svaly, latissimus dorsi, bránici a pánevní dno. Tyto 4 skupiny drží tělo v ose. Jakákoliv disbalance způsobuje chybné držení těla. Po porodu jsou svaly dost povolené a taky rostoucí břicho je velmi roztahuje a zpevnit se to musí pouze posilováním - zkracováním. Abych nezapomněla, také přímý a šikmé břišní svaly mají velký vliv a je nutné je posílit. Je dobré zkusit pár cviků na pánevní dno, minimálně pasivní stahování ale nejlépe Mojžíšovou. Bránice se procvičí hlubokým dýcháním do břicha, ucítíš tlak. Hodně to uklidňuje, je občas fajn si řpes den takhle prodýchat.
Pak se hlavně zaměřit na břicho a záda:
V první řadě posílit povrchové svaly - přímý a šikmé. Na každé je jednoduchý a velmi efektivní cvik:

• na přímé: zkracovačky. Musí to trochu pálit, je dobré vydržet v této pozici tak 2-3 vteřiny abys ho pocítila. Stačí i 20 opakování po 2 sériích nebo ze začátku jen jednu.
  • na šikmé: šikmé zkracovačky. Podložit zátylek dlaněmi, jako u sedlehu. Přitahovat loket vždy k opozičnímu koleni, tzn. pravý loket k levému koleni, levý k pravému. Těch cviků je samozřejmě mnohem víc, ale toto je docela jednoduchá varianta (dá se to určitě ztížit), ale počítám že u velmi povolených svalů bude asi příjemnější začít něčím lehkým.

na transveezální svaly je dobré opět leh a zvednout nohy v úhlu 90° a zvedat zadek nad podložku. Posílí to spodní přímá sval a zaktivuje i transverzus, který se aktivuje právě hůře. Stačí i tento cvik.
Na záda je fajn si „zaplachtit“ jako to dělají miminka. Leh na břicho, zvednou ruce i nohy nad podložku a tlačit ke stropu tak abys pocítila tah ve spodních zádech. Vydržet alespoň 5 sekund. Opakovat 10-20× (kolik zvládneš, později můžeš přidávat).
Celé toto cvičení nezabere denně více než 10 minut, nemá smysl cvičit půl hodiny, neefektivně. Raději každý cvik pečlivě a méně, než se lopotit hodinu bez efektu. To že cvičíš dobře poznás podle toho že o těch svalech budeš druhý den vědět. Je to v pořádku, kulturisti cvičí za hranici bolesti, až to pálí (což ale nedoporučuji :-D ), ale jak říkám je dobré že ty svaly jsou druhý den cítit.
Opravdu je to účinné, já zaznamenala výsledky už po prvním týdnu. Sice to trochu bolelo, ale zbavila jsem se té hyperlordózy a bolesti v zádech.
Přeji příjemné cvičení, vyrtvalost a radost z pohybu. Cviky jsou to jednoduché v velkým efektem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
24.11.13 00:50

NApsala jsem to hodně stručně, snad to postačí :-) Jinak pokud chceš časem i břicho vyrýsované, tak tam je to už ze 70% o stravě. Na srovnání držení těla (přeci jen u zdravého postoje člověk zhubne opticky minimálně 5 kilo :-) ) stačí jen cvičit. Pokud budeš cvičit správně, pak výsledky budou rychlé a vyhnou se ti i bolesti zad.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí