Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak se ptej, myslím, že jsme ti tu schopný říct co a jak i my, zletilý
A můžu se tě zeptat - ty bydlíš u rodičů, s přítelem nebo sama? Napadlo mě, proč ti nepomůže mamka.. ![]()
Bydlím s mamkou, přítel je věčně pryč-jezdí s kamionem mimo čr tak by bylo bydlení s ním o ničem..
@ellievanessqa tvoje rodice uz to vi? zalezi taky jestli nechas diteti zapsat otce do rodneho listu a zit asi budes nadale u rodicu ze? na tom taky hodne zalezi
@Krkael tak o tom nepochybuju jen mne jde o par konkretních věcí který se právě tím že sem nezletilá lišej oproti zletilým-dnes sem byla s přítelem na matrice kvuli otcovství a bylo nám řečeno že nám to tma nesepíšou že se to bude msuet udělat soudně-dala mi kontakt na nakou paní at se poptám ale je problém se jí dovolat
zajmalo by mně jestli teda půjde aby to otcovství uznali este pred porodem, prootže když neuznaj bude vše komplikovanější..dostanu rodný list bez otce a pak až po tom co se vše vyřidí dostanu nový s otcem..
@ellievanessqa Jestli je s přítelem domluva, tak k soudu nemusíš. Nahlásit otcovství můžete sami na matrice, pokud je přítel zletilý. Pak si můžeš zažádat o porodný, je li to tvé první dítě, asi jo vid?
O přídavek na dítě. Bydlíš -li s rodičema tak asi na nic jiného nedosahneš. Alimenty bud po dohodě s přítelem, není li s ním dohoda, tedy přes soud. ![]()
@Safiye o maličkou zájem má, ale jak už sem psala je stejně pořád pryč a tak budu žít i dál u mamky a sme domluvený že mi na malou bude posílat peníze, s otcovstvím souhlasí jen stím stejně budem muset před soud
No já jsem teda měla prvního syna až v 18, ale řešila jsem toho hodně, třeba budu mít čím pomoct
Tak to zapsání do RL je ta nejmenší komplikace. Pokud se tam nechá zapsat přítel dobrovolně, tak se hold dopíše dodatečně. Spíš bude asi problém s tím, jestli budeš už plnoletá, až dítě porodíš.
@Anna766 on zletilej je
ale dnes sem byla přímo na matrice a odmítla to s námi sepsat že pokud je jeden z rodičů ezletilý musí se to přes soud..
![]()
Nějak nechápu proč budete muset před soud kvůli otcovství?
A když teda nebude psanej v tom rodném listě hned po porodu tak stačí abych podepsala to prohlášení o jménu jen já?
Aha už to čtu. Tak asi soudně. Mateřskou si vybrat nemůžeš, nemáš odpracováno, tak to dostaneš rovnou čtyřletou.
Najde se tu nějaká slečna která je těhotná nebo rodila stejně jako já v 17ti??potřebovala bych si tak nějak vše ujasnit, poptat se, at jdu s čímkoliv na jakejkoliv urad vždy mně posílaj dál a dál..no zkrátka nikde mi nereknou nic jasně..jen vím že většinu věcí-jako je otcovství a tak podobně budu muset řešit přes soud, tak kdyby se tu našla nějaká slečna co by mi řekla třeba své zkušenosti byla bych moc vděčná