Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ellievanessqa no já právě nevím jestli to nebude muset udělat maminka jako tvůj zákonný zástupce. Ty totiž nejsi plnoletá.
@Anna766 to je další věc-na rodičák jakožto nezletilá nemám nárok prý-takže opět soudně zažádat o rodič. zodpovednost a pak mi teprv bude rodičák chodit..18 mi bude až malý bude pul roku tak nevim jestli má vubec cenu žádat..ty soudy trvaj věčnost..
@ellievanessqa píše:
A když teda nebude psanej v tom rodném listě hned po porodu tak stačí abych podepsala to prohlášení o jménu jen já?
Určitě to stačí. Otce ti do RL zapíšou i na základě oddacího listu, ale to by ses stejně i tak musela nechat zplnoletnit. Zapsat ho dodatečně bude nejjednodušší. Jen to, myslím, stojí asi 1000,– nebo kolik ![]()
@ellievanessqa Jedině pak počkat do tvé zletilosti. Zatím budeš mít rod.list bez otce.Pak ho vrátíš na matriku a zažádáš o nový i s otcem malého. Moje dcera to tak taky měla. Taky bydlí s dítětem u nás, u rodičů.
![]()
@RadkaCh nestojí to nic. Změna jména či přijmení stojí 1000 Kč
@ellievanessqa já myslím, že tohle u soudu dlouho trvat nebude. Za jak dlouho budeš rodit?
@ellievanessqa dostaneš rodičák a 500 příspěvek na dítě…
a teď s tím porodním to je do určitého životního minima rodiny jestli se nemýlím ne? ![]()
@Safiye píše:
@ellievanessqa rodičák bude odepírat mamka a nebo přítel.-
Taky jsem to chtěla napsat.
@Kris 2 píše:
Nějak nechápu proč budete muset před soud kvůli otcovství?
prohlášení nezletilého rodiče o otcovství musí být učiněno vždy před soudem.
@ellievanessqa Tak to zkuste s mamkou zjistit, jak dlouho by to trvalo.
@Anna766 píše:
Taky jsem to chtěla napsat.
jo? to půjde? kdyby jo byly by to super..