Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ellievanessqa Ono to nemá cenu žádat. Ona stejně platit nebude
dcera má od soudu papír, že malá je v její péči. Alimenty že dané nejsou, ale že otec dítěte má morální závazek se podílet na výživě. A co myslíš že si s toho vzala ona? Nejsou alimenty dané, platit nemusí nic.
S takovými lidmi nemá cenu se špinit. A ty řeči? Ty pouštěj ven. Těma se netrap.Moji příbuzní i okolí si myslí že jsme blázni, když v tom si dítě nechat ji podporujeme. Manželovo sestra, která sama děti nemá nám řekla, že jsme blbí a holku jsme měli i s malou vyhodit, at si to vyžere sama. ![]()
@Anna766 vzdyt jo, za mně prostě lepší mít dítě ted než nikdy..hele a kolik je tomu otci od tý tvý vnučky?
@ellievanessqa Oběma je 18.Oba studují. Dcera i otec dítěte. Dcera brala antiko, pak byla operovaná, prasklo jí slepé střevo, takže brala antibiotika i antikoncepci. Prý se to může stát, že ty jedny prášky vyruší ty druhé.
Prostě otěh. i přes to že se chránila. On by s nima byl rád, v rámci možností. V létě když malá měla zánět středního ucha, tak tady s nima byl, spal u nás. Ted malé lezou další zuby, dva najednou, tak hodně večer pláče. Tak chtěl dceři pomoct, přišel. poprosil jestli by tu mohl být. Celou sobotu i neděli tu byl, i tu spal. Nevyhodím ho, nejsem jako jeho máma. Dokonce nás ted žádal, mě a manžela, jestli by tu mohl být na štědrý den.Jen jeho máma to neví, dělala by mu zle. I kvuli tomu soudu se s ní hodně pohádal. Chtěla tam jet ona, dopis od soudu mu zapřela. Onjí řekl že tam chce jet sám, že se s dcerou chcedomluvit, že je to jeho věc. Ted spolu prý nemluví. Opravdu jsem přemýšlela nad tím proč se tak chová, chtěla jsem to rozumně vyřešit. Naopak, je to ještě horší. Ted si to vyčítám, měla jsem se na to vykašlt, neměla jsem jí vůbec volat. ![]()
@Anna766 tak to mně uplně dokonale připomíná matku od mýho ex..prostě mně nesnášela a dělalo vše proto aby náš vztah skončil..vrchol byl když na mně volala policajty že prej synáčka obtezuju a vyhrozuju mu..tak to byl vrchol..uložila sem její vyhružný sms a cajtům řekla že si klidne muzou zjistit kdo komu vyhrozuje a od ty doby je klid. ale to je o necem jiném s ním nemám prcka..nastesti..opravdu takovy megery nechápu..třeba jí štve že je synáčkovi tak málo..no co když je dospělej tak mu má do toho co h**** kecat..no neni co dodat…prostě neprenese pres srdce že je babičkou..asi..tak vám držím palečky at to aspon stím tatuldou nak vyjde, je fajn že má zájem o prcka to je to hlavní
![]()
Jinak este bych se chtela zeptat, ja sem na UP a bylo mi řečeno že musím prý donést papír ( žádost o mateřskou )..říkala sem že vlastně nemám jaktožto nezletilá na nic nárok (ani na rodčák) a řekla mne že to nevadí a at to stejne prinesu…nemáte s tím nekdo zkusenost? nejak nechápu co tím sledujou..k čemu to mám vyplnovat když na to nemám nárok..
@ellievanessqa Fakt jo? Dcera rodila, bylo jí akorát 18 let. Takže tady naštěstí odpadlo spoustu dalších problémů. Tohle fakt nevím. ![]()
@Anna766 no ja cumela jak blázenco to po mne chtej..říkám a jako jak materskou kdyz na ni nemám nároka na rodičák taky ne..no prej stejne to máte prinýst ten papír…já už se v těch uradech vážne nevyznám
mám ted jjinou zprostredkovatelku ta moje odešla a jak tka zjistuju nerekla mi vubec nic
od srpna nebo od kdy platí že si pri pracaku muzu vydelat 4250 misto 4000 coz je sice skoro stejny ale jako že se to dozvídám až na konci listopadu mne fakt zaráží..a nic o žádný mateřský taky neříkala..příjde jiná a zas je vše jinak..achjo achjo..jinak mě právě 18 bude až v červenci..
@ellievanessqa Mě to taky zaráží, i tady u nás. Kolikrát něco vyřizujeme. Jedna úřednice po tobě něco nechce.Pak to tam neseš a ejhle jiná úřednice to zase chce. Třeba nějaké potvrzení a tak. Takže si připadáš jako blbec.Pak se ty úřednice diví že jsou lidi který na ně i zakřičí.
![]()
@Anna766 to teda..už si připadám jak u bláznů..kdyby aspon všichni vědeli co a jak je..ne že ja se zeptám to ja nevím..řekla mi že aby semn ou mohla sepsat to ukončeni na pracáku tak to potrebuje tu žádost o ppm a jakou to má souvlislost a logiku už mně teda nevysvětlili
![]()
Tak jsem se prolouskala až sem… tak jsem se do všeho zažrala holky, až jsem spořádala skoro kilo pomerančů
… alespoň jsme s malou po večeři
.
Z vlastní zkušenosti:
Vím, co to je být sama s pracujícím partnerem mimo domov. Vídáme se pouze o víkendech a to ne o všech. Pouze, když máme jeho děti, nebo když ve volném víkendu zbude neděle, abychom si ji spolu mohli užít. Jsme spolu denně v kontaktu přes všechny ty vymoženosti moderní doby. Není to jednoduché, ale nedá se svítit. Ale pokud člověk věří v lepší zítřky, dá se to nějak překousat.
Mám pár měsíců do ukončení Bc. a rozhodně bych se toho nevzdávala. Porod mi vychází na dobu zkoušek.. ve škole to ví, uvidíme jak si to prcek načasuje a podle toho se všemu přizpůsobím. Školu bych ale nepřerušila. Je potřeba vzít do úvahu i to, že teď s partnerem jsi, ale kdo ví, co přinese budoucnost? A co když se o dítě budeš muset postarat sama. Budeš ten papír potřebovat. Rodiče Tě donekonečna živit nebudou. Taky by to pro ně nebylo zrovna dvakrát fér. Sama to pociťuji, když mi mamka vypomáhá jak jen může. Je mi 26 a jsem neuvěřitelně vzteklá, když se jenom válím v posteli a nemůžu nic dělat. Jediný adrenalin jsou pro mě povolené kontroly u doktora. Také bych se na to nejradši vyprdla a „užívala si“, ale furt mě hlodá vnitřní červík „co když“.
Problém je sehnat práci i pro vysokoškoláka, natož pro člověka se základní školou. Pokud teda nezačne podnikat na vlastní triko nebo se nedře v práci, kterou dělá jen proto, že musí a osobně mu nepřináší žádný vnitřní rozvoj. V Tvém věku jsem tohle kázání nesnášela a buzerace tohoto typu mi opravdu zvedala mandle. Dneska jsem ráda, že ty školy mám. Také nevím, jak to se mnou a partnerem bude za 2-4 roky.. a jedinou jistotou, kterou mám, je to vzdělání a alespoň nějakou naději, že se do budoucna budu moci postarat sama o sebe a dovolit si žít ne živořit (no možná už moc fantazíruji).. teď už to neděláš jen pro sebe, ale i pro mimčo. Protože z toho, co po rodičáku vyděláš, z toho se bude odvíjet, jak se materiálně budete „mít“.. a že děcka jsou teď dost náročná
… ale to není jen otázka jeho osobních potřeb, ale i škol, zájmových kroužků, zdravotní péče atd ![]()
Držím pěsti, ať se vydáš po té správně cestě ![]()
@ellievanessqa Papír s žádostí o PPM se dává proto aby měli potvrzeno že nikde PPM nečerpáš. Já ho musela donést při žádosti o rodičák a porodné.
@Proužek pano jo takovej román
umm pomeranče a mandarinky na tom ted s malou taky ulítáváme
je fajn si vyslechnout jak to má i nekdo jiný tak sem ráda za tvuj prispevek
jen já byla blbá a tu školu v pololetí druháku ukončila jinak bych si dala ten individuál hned a mohlo bejt po starostech že, jenže mně škola vyložene nebavila a tak sem naivne myslela jak skvely bude tam nechodit a radsi jit makat-jo práci sem si sice našla bylo to fajn ale jen do doby než sem zjistila že čekám prcka..pak sem tam skončila bylo to dost o nervech a hlavně sem strávila vetsinu dne
a stejne by mne tak jako tak jakozto nováčka propustili pac co vim tak asi týden na to co sem skončila zrovna propousteli ve velkým
pak už když mne bylo fajn sem zjistila že vlastne jako tehule hledat práci je fakt nadlidskej ukol takže sem v podstate od konce 2 mesice tehu doma a ani brigádu nemuzu sehnat, takže uvidím jak vše pujde a bylo by asi fajn do toho září začít nakou školu pac vím že bez ní to fakt je o ničem..
Mě se taky nechce.. taky mě to nebaví. Ale když se jednou člověk na tu vojnu dá, tak by to měl také dotáhnout do konce
.. v Tvém věku jsme to také viděla jinak a dá se říci, že ještě do nedávna.. dokud jsem i já nenakoukla pod pokličku zodpovědnosti.. do té doby jsem měla studentský život… téměř žádné starosti… pak ta dospělost naskakuje rychlostí světla.
@ellievanessqa Zajdi se třeba informovat za vedoucí referátu.
Zprostředkovatelky jsou často úplně na palici, i kvůli vysokému počtu klientů. Navíc nemají povinnost tě na vše upozorňovat, tak to taky nedělají. Prostě se doptej, co potřebuješ, ať v tom máš jasno a hneš se z místa.