Nezletilá mamina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ellievanessqa
1.12.13 13:20

@Anna766 neboj myslím na to ;) když u nás je to s mojí mamčou o nečem jiném, sice mně podporuje ve všem, ale naši jsou rozvedený a bez máminýho příjmu by to prostě nešlo, bohužel náš tatínek na nás doslova s*** tak musí vše po finanční stránce zarizovat mamka(pro mne a bráchu)..takže bych těd neměla hlídání, ale jak sem psala až jí budou aspon 2 roky tak bych do toho urco ráda šla, aspon ten individuál :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
1.12.13 13:27

@ellievanessqa jak myslíš…já mám termín v březnu a přestože už jednu výšku mám, tak v září nastupuju na jinou VOŠ dálkově. Přesto si nemyslím, že bych hodlala zanedbávat své dítě nebo že by mi něco utelko. Naopak přece nebudeš odteď jen a jen doma? přeci mateřství není jen o tom zabít svoji osobnost a přetvořit se v dokonalou matku uvázanou jen k domovu a dítěti. Pokud by ti mamka pohlídala a podpořila tě v tom, je myslím hnoupost čekat dva roky. Co potom? místo abys šoupla ve třech letech malou do školky a nastoupila do práce budeš teprve chodit do školy? a kdo vás bude živit? nechci aby to vyznělo hloupě, moc ti držím pěsti, ale jednou týdně si odskočit od malé do školy (nebo kamkoliv jinam - do plavání, posilovny, do práce na částečný úvazek) bych řekla že je naopak docela „zdravé“ :nevim: pro budoucnost tvoji i tvé holčičiky bude lepší dohnat resty co nejdřív. Lehce se mi to říká, ale nesmíš z toho dělat větší kovbojku, než je třeba ;)

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
1.12.13 13:35

@ellievanessqa Já být tebou, tak do tý školy jdu hned. S individuálem skoro žádné hlídání nepotřebuješ, jen na praxi. Moje spolužačka porodila ve třeťáku a maturovala s námi, jen jezdila v nějakých intervalech na zkoušky. Buď s ní jeli rodiče, manžel nebo jsem jí malou občas hlídala já. Až budou dítěti 2 roky, tak ty budeš pomalu potřebovat se koukat po práci, ne si teprve dodělávat školu. A počítej s tím, že po 2 letech se ti sakra nebude chtít se vracet do školy. Já se doteď překecávám, že si podám přihlášku na vejšku dálkově a každý rok se stejně tluču do hlavy, jaká jsem líná ji i podat, protože se mi prostě nechce.
Se základkou to nepůjde :nevim: A střední škola zas tak moc finančně náročná není, max. dojíždění a pomůcky, pokud nejsi na nějako soukromé :nevim:

• Citovat
  • Upravit
150066
1.12.13 13:42

@verulicek Máš pravdu.Ale třeba já jsem v inval. důchodu. Tudíž příjem jakýs takýs mám. Manžel taky pracuje, proto podpořit dceru s vnučkou a to i finančně se nám daří. O druhé straně ani nemluvím, tam je to tak na hov. o že bych se rozčílila. Nejhorší na tom je to že finance po nich nikdo ani nechce a matka otce dítěte dělá takové naschvály, že mám pocit jestli je vůbec normální. :roll: :roll: Takže chápu zakladatelku že má strach, aby to finančně zvládli. @ellievanessqa Opravdu si to rozmysli. Já jsem moc ráda že dcera tu školu má. Už ted vlastně končí, dělá si poslední rok. Má tu třeba kamarádku, která taky říkala že škola až pak…Ted čeká druhé a bude mít do života jen tu základku. To si myslím není dobré. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
1.12.13 17:58

Holky ja chápu jak to myslíte, ale jak už sem psala přítel je kamionák tudiž vecne v čudu..a jediný kdo by mi moch maličkou hlídavat je tedy mamka, jenže ta dělá na směny a kolikrát i víkendy tak by stejne nemohla..no budu to muset eště promyslet pořádně, uvidím jak vše budu zvládat, ale ted 2 mesice pred porodem a hlavne v prosinci je kravina začínat..jinak je fakt že do školy se mi moc nechce, kor když už sem normálne chodila do práce, ale vím že je potřeba a proot si je zcela ze svého vlastního rozhodnutí udelat chci..jen tomu chci dát čas..kdoví co a jak bude za rok..

• Citovat
  • Upravit
verulicek
1.12.13 18:25

@ellievanessqa já to chápu…jasně, po porodu to je pitomost..ale třeba od září? možná bude dobré do školy zajít, promluvit si i s vyučujícími, třeba někteří nebudou trvat na nějaké docházce a zadají jen úkoly + přezkoušení..hlavně si zjistit informace a zkusit to co nejdřív zvládnout. Jak už holky psaly, čím víc to člověk odkládá, tím hůř se vrací… ;)

• Citovat
  • Upravit
ellievanessqa
1.12.13 18:37

@verulicek tak s tím musím naprosto souhlasit :roll: po tom co sem byla zvykla chodit do práce, ted sem doma, to bude težký se tam vrátit, radsi bych zas do práce, ale zas nechci mít jen základku no takže se překonám a tu školu si udělám tak doufám že to zvládnu :andel:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
1.12.13 19:45

@ellievanessqa budu držet všechny palce, neboj, je to střední, oni ti nebudou dělat problémy když dokážeš, že se snažíš ;) tak ať to máš co nejdřív hotové! :cert:

• Citovat
  • Upravit
ellievanessqa
1.12.13 19:50

Dekuju moc, budu se snazit co to pujde :)uz kvuli malicky

• Citovat
  • Upravit
3733
2.12.13 08:58
@Anna766 píše:
@verulicek Máš pravdu.Ale třeba já jsem v inval. důchodu. Tudíž příjem jakýs takýs mám. Manžel taky pracuje, proto podpořit dceru s vnučkou a to i finančně se nám daří. O druhé straně ani nemluvím, tam je to tak na hov. o že bych se rozčílila. Nejhorší na tom je to že finance po nich nikdo ani nechce a matka otce dítěte dělá takové naschvály, že mám pocit jestli je vůbec normální. :roll: :roll: Takže chápu zakladatelku že má strach, aby to finančně zvládli. @ellievanessqa Opravdu si to rozmysli. Já jsem moc ráda že dcera tu školu má. Už ted vlastně končí, dělá si poslední rok. Má tu třeba kamarádku, která taky říkala že škola až pak…Ted čeká druhé a bude mít do života jen tu základku. To si myslím není dobré. :think:

Máte můj obdiv :potlesk:, já bych toto pro svou dceru nedělala. A že se neangažuje druhá strana? No asi s tím dítětem nesouhlasili, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
2.12.13 09:34

@Vermion Matka otce dítěte zakazuje svému synovi aby se dcerou a vnučkou stýkal. Holky nesmí k nim domu.
Dcera s ním chodila přes rok. Antikoncepci jsem jí kupovala já. Asi blbou, nebot dcera otěh. přes ní. Dnes už má jinou. :P Matka jejího přítele jí poslala na potrat s tím, že jí to více nezajímá. Dcera o potratu zezačátku i uvažovala. Kdo by se jí divil.bylo jí 17,studovala na vysněné škole, a pomoc od rodiny otce dítěte nemohla očekávat. Taky se bála manžela. Když pak slyšela srdíčko miminka, tak prostě na potrat jít nemohla. Pamatuju si to jako dnes, volala mi do práce a plakala mi do telefonu, že to nemůže udělat. Přiznám se, plakali jsme obě, já jí slíbila že to tátovi-manželovi-řeknu a že jí nikdo na potrat nepožene. Od té doby dělá ta druhá bába zle.Tak dlouho ovlivnovala budoucího tatínka, až je opustil. Celou výbavu pro dítě jsme pořizovali s manželem. Dcera u nás bydlí, podporujeme jí dál, jak finančně, tak i jinak.Oni neplatí. Dcera u soudu si nechala dát mylou do své péče. O alimenty je nezažalovala. Otec malé taky studuje a platit by musela jeho matka. Nikdo to po ní ani nechce!!Přesto dělá zle a svému synovi styky s holkama zakazuje. Nedávno byla v práci a on pozval holky k nim domu. Prostě je chtěl vidět, chtěl s nima být. Mě to přijde pochopitelné. Ona se to dozvěděla a udělala takové zle, jak kdyby jí ten byt dcera vykradla, nebo co. Já to prostě nechápu. Chtěla jsem si s ní promluvit, jako slušnej člověk a babička. Pohádali jsme se v telefonu tak, že já jsem s ní skončila. :cert: :cert: ŘEKLA JSEM JÍ ŽE JE KRÁVA :oops: :oops: :oops: a to je co říct, jsem nekonfliktní až blbá. Tak se omlouvám za román, ale ta situace je fakt na hlavu. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
2.12.13 09:43

@Anna766 to je tedy brutální situace…držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
2.12.13 10:30

@Anna766 takovou ženskou vážně nechápu :zed: :zed: snad je to i jeho dítě ne? tak má právo malou vídat..je škoda že ste nežádali o ty alimenty..každopádně jste skvělá rodinka určitě a málokdy se vidí že se se defacto prarodiče takhle starají :) jako když sem se dozvěděla co řekla kámoška mamky po tom co se semnou bavila jak kdyby nic, predstirala jak je skvelý že mimčo čekám a pak se dozvím že támhle za rohem pomlouvá..jak by mně být na místě mí mamky vyhodila z baráku a kde co..jsem moc ráda za svoji rodinu a podle mne je rodina od toho aby si pomáhala a ne si házela klacky pod nohy…mamka pomáhá ted mě a až bude potřebovat ona určite jí to vrátím, je to moje mamka a moc si jí vážím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3733
2.12.13 10:40

@ellievanessqa na ty reakce si časem zvykneš…spíš počítej s tím, že nebudou ojedinělé. Jedna známá si před takhle mladýma matkama uplivuje. Tak, aby to i viděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
2.12.13 10:48

@Vermion tak já čekala že budou takový reakce, ale mrzí mně a štve celkem že se celou dobu pretvaruje -sama mi dala i naky hračky po jejich klucikovi a pak mne támhle za rohem pomlouvá..to radsi at mi to řeknou lidi do očí a ne takhle..kde to sme… :zed: setkala sem se i třeba s tím že mně měli v mhdčku za tu hroznou že sem nepustila nikoho sednout jako takhle mladá tak sem se pak ohájila tím že sem v 7 měsící a jak mi kolísá tlak tak mně cas od casu motá hlava a nechtela sem to riskovat že bych tam sebou nekde sekla, tak to pochopily a to že pak na stopro celej bus rozebíral že takhle mladá čekám mimčo mně už netrápí ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky