Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ellievanessqa píše:
Bydlím s mamkou, přítel je věčně pryč-jezdí s kamionem mimo čr tak by bylo bydlení s ním o ničem..
Jj kamioňák těžkej život má a přítelkyně ještě těžší…ale takhle to nesmíš brat..to jako budete pořád bydlet každý sám? Je hodně žen co mají kamioňáka a bydlí s ním..a nejde o něho nebo tebe, ale o dítě, aby mělo domov..dnes v době obilů a emailů a já nevím čeho to není problém..moje sestra rodila v 16 a vše za ni vyřizovala mamka..a dnes je klukovi 15 let..
@Allons-y byla sem predtim tady zeptat se kvuli tomu rodičáku a ty zodpovednosti rekli jen že dřív než se narodí tak stejně ta zodpovednost dopredu nejde urcit, tak že mám přijít až se prcke narodí, no stejně tam este asi v pondeli zajdu zeptat se na to otcovství
Nejlepší asi zajít na sociálku, obor péče o dítě, tak by ti měli všechno vysvětlit, sepsat to s tebou k soudu atd.
@ellievanessqa No nevím co paní na matrice vymejšlí. Kamarádka rodila loni v zimě a jako nezletilá (17). A matriku měla vyřízenou ještě před porodem. Otcovství podepsal otec ona potvrdila. Otázka 7 minut uřední práce.
@RadkaCh Já jsem dopisovala otce do rodného listu když dceři bylo 6m a nic jsem platit nemusela. Jen jsem odevzdala starý rodný list podepsala že souhlasím se změnou příjmení u dcery a s přiznáním otcovství a je bylo to.
Ahoj, já rodila v 17ti letech a zapsat otce do rodného listu nejde i když chce, jde to až soudně. Rodičák jsem dostala sama na sebe a do měsíce měla dcera i nový rodný list s otcem, první měla jen s matkou. A z porodnice tě bude muset vyzvednout maminka, jinak tě nepustí domů. Pak tě čeká taky návštěva sociálky doma, ale tu jsem já prošvihla, neb jsem byla v nemocnici.
@madanga píše:
Jj kamioňák těžkej život má a přítelkyně ještě těžší…ale takhle to nesmíš brat..to jako budete pořád bydlet každý sám? Je hodně žen co mají kamioňáka a bydlí s ním..a nejde o něho nebo tebe, ale o dítě, aby mělo domov..dnes v době obilů a emailů a já nevím čeho to není problém..moje sestra rodila v 16 a vše za ni vyřizovala mamka..a dnes je klukovi 15 let..
netvrdím že je to problém, ale tak nějak třeba postupem času budem třeba i uvožovat o společném bydlení ale ted si ymslím že je lepší být u mamky-máme baráček se zahradou, zvířata spousta místa-a aspon tu nebudu sama když on bude večně pryč-to ej ymslím si lepší než byt někde v paneláku sama jen s malou a čekat kdy on přijede, vzdt tkahle za ním muzem kdykoliv prijet až tu bude
@olusinka ahojky,dekuju konečně někdo s vlastní zkušeností
heled a chci se zeptat jak je možný že si měla rodičák sama na sebe? tos měla ale taky pres soud ne?
@ellievanessqa píše:
netvrdím že je to problém, ale tak nějak třeba postupem času budem třeba i uvožovat o společném bydlení ale ted si ymslím že je lepší být u mamky-máme baráček se zahradou, zvířata spousta místa-a aspon tu nebudu sama když on bude večně pryč-to ej ymslím si lepší než byt někde v paneláku sama jen s malou a čekat kdy on přijede, vzdt tkahle za ním muzem kdykoliv prijet až tu bude
Jj, máš pravdu, špatně jsem to pochopila. Mamka ti s mimim pomůže a nebudeš sama. Promiň..
@ellievanessqa píše:
To tě naprosto chápu. Moje dcera je i s malou u nás. Já jsem s malou když je ve škole. Ještě studuje.Bud ráda že máš takovou maminku. Klidně jí ode mě pozdravuj.
![]()
@Anna766 píše:
To tě naprosto chápu. Moje dcera je i s malou u nás. Já jsem s malou když je ve škole. Ještě studuje.Bud ráda že máš takovou maminku. Klidně jí ode mě pozdravuj.![]()
to já sem moc ráda
moje mamina je skvělej človíček
a mně i hodně drží nad vodou to že se na maličkou těší
a že mi sice pomáhá ale spoustu věcí nechává jen a jen na mně at si vyrizuji a tak to má být
vdyť mamina budu zachvíli taky a musím se k tomu stavět zodpovědně
![]()
@ellievanessqa Já měla všechno soudně. Ale paní to udělala při jednom všechno. To je soud s jednou paní, ale ty otázky teda
Jsem byla s chlapem červená až na zadeli.
@ellievanessqa A co to teď nechat bez otce v RL, nechat mamku aby byla na ten půlrok odpovědná za mimčo a po tvých 18tých narozeninách zažádat o změnu příjmení dítěte a zapsat otce do RL?