Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
tak já měla poslíčky vždy už tak brzy akorát nebolestivé! ![]()
Takové ty přípravné by opravdu bolet neměli je to nepříjemné ale aby to až vystřelovalo??!To né..A pokud mohu radit tak rozhánět to teplou vanou je to nejhorší co můžeš udělat protože kdyby to byl předčasný porod tak ti to ta vodička akorát rozjede..
To se dělá až před koncem těhu aby mamči věděli jestli už jet do porodnice nebo ne ![]()
Každopádně se doporučuje hají na levý bok napít se vody a odpočívat.. ![]()
Já to tak dělám už třetí těhotenství ![]()
marketpospisil píše:
Ahoj,
tak já měla poslíčky vždy už tak brzy akorát nebolestivé!
Takové ty přípravné by opravdu bolet neměli je to nepříjemné ale aby to až vystřelovalo??!To né..A pokud mohu radit tak rozhánět to teplou vanou je to nejhorší co můžeš udělat protože kdyby to byl předčasný porod tak ti to ta vodička akorát rozjede..To se dělá až před koncem těhu aby mamči věděli jestli už jet do porodnice nebo ne
Každopádně se doporučuje hají na levý bok napít se vody a odpočívat..
Já to tak dělám už třetí těhotenství
Já těhulkuju poprvé a tak jako správnej plašan dám na každou radu od svých kamarádek. Kdo se pak v tom má vyznat co je dobré a co ne
Ale je fakt že bumbání mi pomohlo. děkuji ![]()
niceta píše:marketpospisil píše:Já těhulkuju poprvé a tak jako správnej plašan dám na každou radu od svých kamarádek. Kdo se pak v tom má vyznat co je dobré a co ne
Ahoj,
tak já měla poslíčky vždy už tak brzy akorát nebolestivé!
Takové ty přípravné by opravdu bolet neměli je to nepříjemné ale aby to až vystřelovalo??!To né..A pokud mohu radit tak rozhánět to teplou vanou je to nejhorší co můžeš udělat protože kdyby to byl předčasný porod tak ti to ta vodička akorát rozjede..To se dělá až před koncem těhu aby mamči věděli jestli už jet do porodnice nebo ne
Každopádně se doporučuje hají na levý bok napít se vody a odpočívat..
Já to tak dělám už třetí těhotenství![]()
Ale je fakt že bumbání mi pomohlo. děkuji
:palec
:
Já plaším celéééé těhu a klid budu mít snad až začne prcek mluvit ![]()
Ahoj ![]()
a bereš magnézium? Možná by pomohlo. A hlavně, pokud by ty bolesti nepřestávaly, tak zajeď na pohotovost. Radši 100krát zbytečně než jednou a pozdě.
Moc držím palce ať je vše v pořádku ![]()
Nechci tě strašit, ale s něčím podobným jsem jela na pohotovost před cca měsícem, to jsem byla 24tt. Poležela jsem si v nemocnici s kapačkama magnézia a beru ho i teď nadále v tabletách. Pokud bolest vystřeluje, měla by jsi se jít nechat vyšetřit, a teplou vodu vůbec nezkoušej!!!
M-a-j-a píše:
Ahoj
a bereš magnézium? Možná by pomohlo. A hlavně, pokud by ty bolesti nepřestávaly, tak zajeď na pohotovost. Radši 100krát zbytečně než jednou a pozdě.
Moc držím palce ať je vše v pořádku
právě magnezko beru už pár týdnů tak nevím
Ahoj, můžu se přidat s dotazem? Jaký je vůastně rozdíl mezi poslíčky, tvrdnutím břicha a kontrakcemi? Jsem taky na začátku 27.týdne, břicho mi poslední dny několikrát ztvrdlo, je to pro mě vždycky překvápko…
Emari, zadny, vse jsou Braxton-Hicks kontrakce, cvicne, ma je kazda, jen nektera je citi. Mg v tabletach je placebo, snizi sice vnimani, ale kontrakce probihaji dale, Mg v kapackach dost slusny hazard jak pro matku, tak pro dite (viz Cochrane library). Predcasnemu porodu se efektivne zabranit neda, jen par dni oddalit (coz je super, stihnou se podat steroidy na dozrani plic), v pripade pochyb je dobre ukazat se lekari. L.
Aha, díky za vysvětlení. Zítra jdu k dr, tak jí to řeknu, to břicho mi netvrdne nějak často, jen cca 2-3 denně. Magnézko mi už jednou předepsala, ale měla jsem z něj děsnou ***
, tak jsem ho přestala brát. Jééé super, tak to se přestávám bát porodu, jestli TOHLE jsou ty kontrakce… Ba ne, dělám si srandu, tohle je asi taková malá ochutnávka ![]()
Emari, tohle je velmi skromna ochutnavka
. BH nejsou bolestive, nekdy dost tlaci, obzvlaste, kdyz mas plny mocovy mechyr, tak mas pocit, ze to pustis do kalhot
, nekdy jdou do stehen, ale stale to nejsou krecovite bolestive stahy. Ty prave jsou vetsinou o dost intenzivnejsi, pravidelne a nemuzes pri nich ani mluvit. Jinak tvrdnuti 2 - 3× denne je NAPROSTO V PORADKU, deloha proste trenuje. Ja je mam i 50 - 60× denne a je to take v poradku. Deti jsem mela vzdy v terminu a u tohoto nehodlam delat vyjimku
. Jinak kdyz uz Mg, tak laktat, mela si asi oxid, po tom se fakt pekne prujmuje (coz je dobry na pripadnou zacpu
). L.
Lindusa píše:
Emari, tohle je velmi skromna ochutnavka
Hmmm, škoda, já už chtěla machrovat
Díky za vysvětlení.
Zdravím zkušenější maminy. Chci se zeptat, kdy můžou být první poslíčci? Ještě dva dny a začínáme s malou 27.týden a připadá mi to moc brzo. Od dnešního rána mám křeče v bříšku, jako když menstruační a vystřelují do zad jak blázen. Teplá sprcha mi moc nepomohla

Jestli mám pravdu, tak porod asi nepřežiju…