26+2tt - břicho skoro neroste, je to normální?

Anonymní
10.12.11 08:26

Je to normální? Prosím o radu...

Ahoj, jsem ve 26+2tt, dosud vše v pořádku. K dr jdu v úterý. V poslední době jsem hrozně nervozní, jestli je vše v pořádku - pohyby pořád cítím dost slabě (a jenom dole), třeba den jen ráno a večer a pak dva dny nic. Do toho mám pocit, že mi splaskla prsa (v prvním trimestru se mi zvětšily o 1 číslo, teď mám pocit, že jsou jako předtím) a že mi skoro neroste břicho, mám ho jen lehce zvětšené. Zároveň jsem zjistila, že jsem od minulého týdne zhubla 1,5kg, což není moc, ale rozhodně to nechápu - peču cukroví a pořád ochutnávám :oops: a rozhodně hlady netrpím. Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s těmi prsy, protože to je fakt záhada, a i třeba s dalšími věcmi? Kdy vám narostlo bříško? Takové to fakt těhotenské :? Ach jo, plaším a jsem z toho celá na nervy. Budu ráda za jakoukoliv reakci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
10.12.11 08:34

Mně břicho začlo růst až v 5. měsíci, prsa si taky dělala co chtěla. Ta váha - piješ dostatečně?? A jak mimčo roste už znatelně (jde to vidět na bříšku), tak má taky znatelně větší výživové nároky. Někdy se mimčo otočí dovnitř, takže pohyby nejdou cítit, není čím. Nejdou něčím vyvolat? Nějakou polohou, tancem? Nejsou potřeba, ale aby tě to uklidnilo. Řekni to v úterý doktorovi, líp tě prohlídne, aby tě uklidnil :hug: . Ale mně to přijde úplně normální, a strach o miminko má každá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
10.12.11 08:35

Zdravím,zbytečně se nenervuj,ale pohyby by si měla cítit každý den,pokud píšeš,že dva dny nic necítíš,zajela bych raději na pohotovost pro klid duše.Člověk má tedˇ před vánocemi tolik práce,že si třeba ty pohyby nepostřehla,ale dej na svůj instinkt,pokud se ti něco nezdá,jedˇ raději na pohotovost.držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
10.12.11 08:40

Ahoj :-) Pro jistotu bych zajela na pohotovost. Za to nic nedáš a alespoň tě to uklidní :-) ..Při svém první těhu jsem si taky říkala, že třeba včera jsem necítila pophyby, ale pak když jsem se na to zaměřila, kopal malý každý den. Třeba si to jen neuvědomuješ, když máš práci :-) Tak hodně štěstí a děj vědět :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.11 09:03

Holky díky moc za rychlé reakce. Já vím, že bych pohyby měla už cítit každý den, ale zatím se to prostě nestalo. Není to tak, že najednou by se mimi nehýbalo, ale prostě pořád je to stejně málo. Asi tomu dám ještě čas do odpoledne a pak pojedu, už na to nemám nervy. S tím pitím - díky za tip, zkusím se na to zaměřit. A s tím bříškem - je to normální, pomalu jsem na začátku 7.měsíce a pořád je stejné? Já vím, že je to u každého jinak, ale když já se pořád těším na pořádný panděro :* a už mě to štve. Říkám si, jestli to není tím, že mám docela širokou pánev, že se tam může rozvalovat a proto břicho neroste dopředu. Nebo to je blbost?

• Citovat
  • Upravit
13046
10.12.11 09:26

já tedy měla pupek pořádný už od 5. měsíce, ale prsa se mi nezvětšily až teď s kojením.. pohyby jsem taky dlouho cítila velmi nepravidelně a jen dole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.12.11 10:14

Tak v 26 tt jsem už měla slušný pupek a už jsem se valila. Vybavuju si, že s druhým prckem sjme byli na dovolené na Šumavě a to už jsem dost výpravu brzdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
10.12.11 10:28

Ahoj, já jsem zhruba ve stejné fázi těhu jako ty. Pupek mám už pěknej, ale možná je to trochu tím, že jsem těhotná podruhé a mám trochu vytahný břicho. Jinak teda pohyby cítím každý den. Je pravda, že do 22.týdne jsem je každý den necítila, ale to je asi normální.
Mě zase trápí hroznej těhu výtok. Takže každá máme něco. Ale kdyby se ti s těma pohybama něco nezdálo, radši skoč na pohotovost. Ať máš jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.12.11 10:49

Ahoj, když máš pochybnosti, zajeď si na pohotovost,jinak já kolem toho 25 týdne taky cítila pohyby míň, ale mimčo jen odpočívalo. S bříškem si taky nedělej starosti, někdo má ,,buben´´ a někdo prostě ne. Já mám 4 týdny do TP, přibrala jsem za celé těhu 2 kila a bříško jako že bříško mám od začátku 8 měsíce. Začínala jsem na 74 kg při 168cm, žádnej drobek, ani tlusťoch. Má to i svý výhody, obuješ se, oblečeš se, dopneš skoro všechny bundy a kabátky :D , dělám vše jak před těhu, akorát když jsem unavená, hážu prdinec na vše a odpočívám. Přeji pohodové těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.12.11 11:29

Já šla u 1 rodit a sestřičky se smály že jsem jak v 5 měsíci a malá měla 3,5kg 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.11 11:51

U každého je to jiné, dokonce i u každého těhu je to jiné :) . S prvním jsem přibrala 13 Kg a sousedka, která mě viděla ob den si nějak ani nevšimla, že jsem těhotná. Bříško malinké, kluk 3,38 kg. U dcerky jsem měla klasický „buben“, byla jsem širší než delší, dítě 3,20 kg a přibrala jsem jen 6 kg. No a při třetím jsem měla opět bříško malinké, tři hodiny před narozením malého na mě jiná maminka v očekávání, napojená na monitor divně koukala, proč jdu ze sálu. Přibrala jsem 8 kg a malý měl 3,12 kg. Takže klid a buď ráda, že nejsi jak sud, z vlastní zkušenosti můžu říct, že i malé bříško umí dát zabrat, ale určitě je to lepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.9.16 15:14
@martiska píše:
Zdravím,zbytečně se nenervuj,ale pohyby by si měla cítit každý den,pokud píšeš,že dva dny nic necítíš,zajela bych raději na pohotovost pro klid duše.Člověk má tedˇ před vánocemi tolik práce,že si třeba ty pohyby nepostřehla,ale dej na svůj instinkt,pokud se ti něco nezdá,jedˇ raději na pohotovost.držím pěsti :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.9.16 15:23

@miazawa všimla jsi si, že reaguješ na víc, než 5 let starou diskusi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí