Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat jestli pomůžou těhu vitamíny i proti nemocem, během 2m jsem měla 2× angínu a i atb a ted zase viroza
. do ted beru jen listovku tak jestli si mam koupit raději těhu vitamíny, popřípadě jaké. Doktorka říkala že listovku už můžu vysadit a další vitamíny nejsou nutné ale jestli by mě to zvýšilo obranyschopnost tak bych je brala alespon do jara. nebo co jiného si koupit na zvýšení obranyschopnosti, vitamínů C mam myslim hodně ![]()
Vitamínky ti pomůžou, ale nevím, jestli tě před nemocí ochrání. Určitě jsem za těhu vitamíny, obsahují všechno to, co těhulky potřebují, ptz tělo je výrobou mimča hooodně vyčerpané a stojí ho to mnohem víc energie. Já brala Femibion a nemocná jsem v těhu nebyla.
Můžeš si nechat u obvoďačky udělat krevní obraz na základě kterého by ti přesněji poradila, co ti chybí, popřípadě, co je vhodné ve tvém stavu brát. ![]()
Zkusila bych rakytník nebo echinaceu. O umělých vitamínech si nedělám iluze, tělo si z nich nic moc nevezme ![]()
Ahoj, jsem ve 23tt s druhým mimčem a jsem permanentně nemocná. Doktorka řekla, že to je normální, ptže mám oslabenou imunitu.
Jak ji mám ale získat nazpět?
Skutečně jsem hned na začátku těhu chytla rýmu, pak mě trápili dlouhou dobu ranní nevolnosti a ty opětovně přešli v rýmu a nachlazení. Lékařka tvrdí, že to na ATB není. Už jsem v kuse 6týsnů nachlazená. Dva dny bylo líp a teď je to tu ještě horší.
![]()
Beru paralen, stop kašel, stop rýma… ale nelepší se to. Nějaký jiný tip?
Muller jitrocelovy sirup. Maji nekolik druhu, drive to byl kojenecky, ted to zmenili, zkus zeptat, ktery z nich je pro tehotetne, je to napsano vzadu na lahvicce. Me pomahal spolu s morskou vodou do nosu. A mas moznost odpocivat?
Já když na mě něco leze beru oscillo. I preventivně. Potom česnek a hlívu v tobolkách, plus rybí olej. Navýšila jsem i vitamín C. Plus beru vitamíny od elasti q. Na rýmu jsem používala pinosol, každý den 2× si preventivně stříkám mořskou vodu. Když se rýma nechtěla spustit tak sinupret. Na zahlenění jitrocelový sirup.
Já brala asi tři měsíce v kuse sirup Multi Imun, v lékárně mi ho dali, když jsem řekla, že chci něco preventivně, když všichni kolem mě prskali a mě se už dva týdny držel kašlík a rýmička a nemohla jsem se toho za nic zbavit. Jako pak mě to přešlo, těžko říct, jestli to byla náhoda, že to přešlo časem, nebo jestli pomohl ten sirup… každopádně po tom Mueller sirupu jsem tak kašlala, až jsem zvracela, takže jsem to po dvou dnech přestala brát.
No a jinak jsem dokola vařila česnečku, vývar a jedla med.
@Zuxu tymiánovy krém pod nos, stříkat eucasol, ale v prvé řadě bych ti doporučila ty vitamíny teď v tom 3.trim.se speciální dávkou horciku. Nejlepší jsou v tekutém stavu. Ale uplne top je narosan tropic. Vlastně to za co zaplatíš, tak tvé tělo vstřebá…oproti lekarenskym vitamínům