Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jakou máte prosím zkušenost s poslíčky vs. skutečný začátek porodu? Jde mi o to, jestli může porod začít i nebolestivým pravidelným tvrdnutím dělohy nebo je to tak, že pravé porodní kontrakce vždycky bolí (prostě jakoby křeče v břiše)? Já jsem totiž bolestivé křeče zatím nikdy neměla, pouze mi tvrdne břicho (dnes fakt dost) a mám menstruační bolesti v podbřišku, ale ty mnohem méně často než to tvrdnutí. Tak nevím podle čeho se mám orientovat jestli už rodím nebo nerodím…
Děkuji za odpověď.
Detto jen klid, to poznáš. Už se cítíš divně? Dej si koupel, pokud se to rozjede je to ono, pokud to přejde jsou to jen posly…
Ahoj Detto,
mě taky takhle začínal porod…tj, křeče v podbřišku s tvrdnutím. Dej si teplejší koupel a uvidíš, jak se to vyvrbí, mě taky pomohla ![]()
Ahoj,
já měla od rána celý den slabé kontrakce, skoro nebolely. Byly to přesně bolesti podobné při MS, ale silnější. Nicméně se to dalo v pohodě vydržet. Dopoledne šly co půl hodiny, pak dvě hodiny nic, tak jsem myslela, že je to planá poplach a ve tři hodiny jsem ještě poslala manžela se synem na plavčo. Pak se to zase ve čtyři vrátilo, tak jsme radši jeli do nemocnice, že už ty poslíčci trvají nějak dlouho. No a v devět večer byl Ondra venku ![]()
Tak pokud to bude trvat dlouho, tak si pro klid duše můžeš dojet do porodnice. Oni už budou vědět, co to je.
Ale ta vana Ti opravdu napoví. My vanu neměli ![]()
M.
Ahoj,
kontrakce nemusi nutne bolet. Pri prvnim porodu to u me tak nevypadalo. Rozhodne si dej horkou koupel nebo sprchu. Potom bych se ridila pravidelnosti, toho si urcite vsimnes. Pokud to bude pravidelne a intervaly se budou zkracovat, tak rodis.
Terik
Opravdu to poznáš až to přijde neboj.Na mě každopádně na rozeznání poslíčků a porodních bolestí zabírala pomalá chůze,pokud se to při chůzi zhoršovalo a já při bolesti šla do předklonu byli to porodní bolesti.
Začlo mi to ráno v sedm,pocitem jakože by se mi moc chtělo na velkou stranu,pak se to pomalu přeměnilo na jak už někdo psal silnější menstruační bolesti,které se ale dali s přehledem zvládnout(absolvovala jsem oslavu sestřiných narozenen)bylo to doprovázeno tvrdnutím bříška,když se bolest stupňovala dala jsem si sprchu,nepomohla,tak jsem začla něco tušit a v devět večer jsem si byla jistá,ve dvě ráno do porodnice a ve tři čtvrtě na devět byl Davídek venku.
Hodně štěstíčka a i kdyby to nebyli porodní bolesti neboj dočkáš se ![]()
Taky jsem se bala, ze to nepoznam, cele tehotenstvi jsem mela potize s tvrdnutim bricha, posly na konci od 36. tt byly fakt pravidelne i po 4 minutach, pak vzdycky prestaly. Porad jsem se stresovala, ze uz uz uz rodim…a nic. Pak po dni D jsem se musela smat, ze jsem se bala, ze porod nepoznam, hahahaha. Ty bolesti - posly a porod - se nedaly srovnat ani co by se za nehet veslo. A divim se ,proc jsem pri poslickach tak skucela. Takze priste uz se nebojim. ze to nepoznam a ty se taky neboj.
ja dostala slabe bolesti jako pri M v patek v sedm vecer, ve sprse to nepreslo, bylo to pravidelne kazdych asi 1O minut a myslela jsem, ze to dost boli, haha, no proste ve tri rano jsme byli v porodnici, tam rekli ze otevrena nejsem, dali mi prasek na spani, at se vyspim, ze to nejspis prejde. v sobotu od rana opet jako pri menstruaci, vecer silnejsi - musela jsem se zastavit, preklonit, mackala jsem manzelovi ruku, od pulnoci stale nepravidelne kontrakce, rano ve ctyri opet v porodnici, kde mi na pristroji navic NENAMERILI zadne kontrakce, vynadali mi, ze tam nemuzu jezdit kazdy den. jenze pri vysetreni pak ze jsem otevrena na 6cm a rodim, sla jsem na sal. a ze ten epidural, o ktery jsem tak stala, mozna ani nestihneme!! no to me rozcililo.
takze ja bych radila jet do nemocnice, kdyz mas uz par hodin silne kontrakce, u kterych mackach co ti prijde pod ruku. hlavne se nebat doktoru, kdyz tam budes brzo, tak muzes jet zase domu, oni jsou tam od toho, aby ti poradili!!
Ahoj, asi od půl 2 ráno mám křeče, bolesti v podbříšku. Vždycky přijdou a pak po chvilce odezní a mam chvilku pokoj. Někdy se vrátí za 20 minut, někdy za 4. V noci mi stačilo nejdřív natáhnout nohy, pak se přetočit na bok, nakonec chodit a teď už nezabírá skoro nic, bolesti jsou silnějšíl. Ale jen v podbříšku, na stehnech a občas v kříži. Dala jsem si horkou sprchu, ale moc to nepomohlo.
Jsem 40+3. Včera jsem byla otevřená na 2 prsty a miminko prý hlavičkou těsněji naléhá. Vše je na porod nachystané. Od pondělka mi odchází hlenová zátka.
S poslíčky žádnou zkušenost nemám. Na monitoru byly v pondělí a včera kontrakce patrné, vše se chystá, ale jestli už to je tady nebo to jsou jen poslíčci netuším ![]()
Poradíte prosím? (pokdu to vůbec jde). Netuším, jak ty poslíčky nebo pravé kontrakce poznat. Jak a kde to má jako bolet? ![]()
Ahoj, dopoledne mě dr. udělal Hamiltona. Už 4hodiny pociťují bolesti po 5-10minutách. Chvilku je to po 5, pak třeba po 8, pak po 6…
Některá kontrakce trvá dlouho a bolí až se opotím a je mě špatně, jiná je jen slabá a krátká.
Dá se to považovat za kontrakce nebo jen poslíčky? Nahřívám si záda a břicho, teplou vanu jsem nezkoušela. Jsem doma sama s 2letým dítkem a tak na to není čas. Teplo nepomáhá, ale ani nezhoršuje.
Jsem 39+5.
@goldenka může být, nemusí.. těžko říct. Chtělo by to tu koupel - buď se rozjede, nebo ne. Pokud se to nezhoršuje, ještě bych počkala ![]()
@goldenka přesně takhle jsem to měla 24 hodin před porodem. V 5 večer začlo tohle a o půl 6 večer druhého dne jsem už bylo mimi na světe ![]()
Me vždycky bolelo v podbrisku, ale ten den co jsem rodila me bylo divné ze me,,menstruační bolesti,, přicházeli a odcházeli.
Dej vanu
Zatím se nechystám jet do porodnice, ale chvilkama mé děsí ta bolestivost. Jestli je toto nic, tak to při porodu upadnu do bezvědomí. Některá ta kontrakce bolí fakt festovně. Teď je to po 6minutách, tak uvidíme dál.