Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem 33 tt a mimčo je pořád hlavičkou nahoře. Rodit budu v Podolí a jsem prvorodička. Jsem tak nějak smířená s císařem a možná bych za to byla i vděčná… porodu koncem pánevním se hrozim… Nemáte některá zkušenost s tim,jak to probíhá v Podolí? Jestli se malej neotočí, tak jestli mi sami navrhnou císaře a naplánují ho bez toho, abych musela začí rodit normálně, nebo jestli mě i přes jeho polohu nechají rodit normálně… Díky za odpovědi
Ahoj, já rodila v Podolí dvakrát a myslím, že automaticky císaře nedělají. Ale máš ještě šanci, že se mrně otočí… Držím palec, kamarádka zvládla porod KP i u prvního dítěte ![]()
Ahoj,
už je to teda dva roky, Roza byla KP, měla odhad váhy 2kg (tedy jeden z předpokladů pro spontánní porod), ale ani se mě na to neptali a automaticky mluvili o císaři.
Rodila jsem nakonec předčasně, protože přestala růst, ale nikdo se mě na nic neptal a šla jsem rovnou na císaře.
Pokud je miminko v pořádku, tak většinou plánují císaře cca dva týdny před termínem.
Ahojky,v Podolí většinou raději udělají císaře.Kamarádka měla mimčo celé těhu KP a otočilo se ve 38tt,tak držím palečky,třeba se také ještě otočí
!
Ahojky,
jistá si nejsem,ale řekla bych že se s tebou dohodnou…že to nedělají automaticky,ale samozřejmě to se domluv případně tam…Nicméně ve 33tt máš ještě velikou šanci,že se otočí,takže nezoufej…spousta miminek se otočí až koncem těhu (u nás to bylo někdy kolem 36tt) a sem tam se stane,že se otočí i těsně před porodem…
papa a držim palce!
Terez.
teo nezoufej, pořád se ti ještě mimčo může otočit…mě doktorka říkala už někdy od 30.týdne, ať se smířím s císařem, že je malá hlavou nahoru a už tam má málo místa a blá, blá, blá.....víš, kdy se otočila? Ve 40.týdnu!!!!! …pak jsem ještě další 2 týdny přenášela, šla jsem na vyvolání a po 20 hodinách kontrakcí mě v Podolí udělali císaře - osobně bych byla mnohem spokojenější, kdyby mi ho udělali mnohem dříve.....
drž se a přeju hodně štěstí!!!! ![]()
Monaliso, to je teda síla…taky nechápu, proč těnechali tak dlouho trápit
lavně, že vše dopadlo ok ![]()
teo i u tebe to dopadne dobře!!! To se můžeš spolehnout!!!
…a už se DOminik otočil? Jak jsem psala, mě se Bětule otočila ve 40.týdnu na chodbě v Podolí, když jsem čekala na kontrolu - jsem cítila, že se šíleně mele, ale vůbec mě nenapadlo, že se otáčí…když mi to pak doktor řekl, byla jsem hrozně šťastná a říkala jsem " vidíte, já věděla, že to nebude císař"…a on mi říká: no, to ještě nemáte jisté......jakou měl tehdy pravdu…
a k porodu - už jsem to psala v jiné diskusi - jsem trefila zrovna na blbou doktorku - nebo možná není blbá a jen to bylo tím, že tu noc tam měli fofr, ale už když jsem přišla na vyvolání, tak mi řekli, že Bety bude mít kolem 4 kg, že já mám úzkou pánev, takže to bude problém…a pak ta doktorka na porodním sále mi udělala UTZ až v 7 ráno, po kterém vítězoslavně prohlásila, že Bety bude velká.....a kvůli „nesestupujícímu“ porodu pak rozhodla o císaři…
ale přežila jsem, a i když jsem si vzápětí poté říkala, že todle už nikdy, tak teď se na druhé těhotenství a porod vyloženě těším!!!!
Přeju, ať to máš rychlejší než já a Domča, ať se brzo otočí!!! ![]()
Monaliso, díky… no jestli se otočil, nevim, jdu na ko až za týden, ale myslim, že pořád pod žebrama cítím hlavičku
Ale taky se mi tam teď dost mele a hlavně mi přijde, že mi teď břicho roste den za dnem před očima… tak nevim, co prcek vyvádí ![]()
Ahoj,
zatím mám možná předčasné obavy, ale…
Jsem ve 22tt a mám nízko uloženou placentu. Doktorka říkala, že se ještě může vytáhnout, ale v některých případech ne a rodí se císařem. Jsem registrovaná v Poodlí, tak by mě zajímalo, jak to na těch císařích chodí tam. Budu na JIPce? Kdy dostanu miminko? Jaká je pak rekonvalescence?
Strašně moc se toho bojím, v souvislosti s nízko položenou placentou se dočítám o předčasném odloučení, ohrožení života…a mám neuvěřitelný strach.
Já rodila v Podolí císařem, ale akutním, malý byl zamotaný do p. šnúry.
Probrala jsem se na JIPu, malýho mi tam nosili každé 3 hodiny, normálně jsou tam mamky tak den, já tam byla déle, ale jenom kvůli chudokrevnosti..
Mně to hrozné nepřišlo vůbec, zrovna na tom JIPu jsou sestřičky strašně příjemné a mají to tam snad i zrekonstruované, protože to vypadá mnohem líp než oddělení šestinedělí ![]()
Já neměla problém ani s rekonvalescencí, jen ta chudokrevnost, ale to nesouviselo s císařem jako takovym, kdybych to měla zhodnotit, tak u mě radši císař než porodní bolesti, doktoři reagovali opravdu hrozně rychle a těch císařů tam proběhlo celkem dost zrovna když jsem tam byla.
Jo a pokud jde o placentu, taky jsem ji měla v tomto týdnu ještě dole, pak se vytáhla..