Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Terous98 píše:
Byla jsem za ní omluvila jsem se jí.. řekla mi že teď domů nepůjde… možná až v neděli… a pak že se uvidí, tak jsem ji řekla ať si přijde alespoň pro věci do školy…
to je dobře… nech ji ted být ona vychladne, ty taky.. a pak spolu mluvte
@Anonymní píše:
Anonymně, já tohle říct svojí mámě, tak ji chytnu a ani nemrknu a ještě, aby se mi chodila omlouvat? Mně řekla mami spoustu nehezkých věcí, ale věděla jsem, že v hádce to tak nemyslí. Slečna si pravděpodobně vybrala, co se jí hodilo. Myslím, že jsem měla velice zásadovou výchovu a často jsem jich pár chytla, naposled, když jsem přišla domů těhotná a to podotýkám v pětadvaceti letech( s mým budoucím manželem).mami bych nic z toho nevyčetla a doteď s ním mám výborný vztah.Ale trvalo, než pochopila, že už nejsem malá holčička
přijalas svou mami jako jaká je - despotická, generálka co co řeší vše ráz naráz fackama zákazy, máš ji takovou ráda seš poddajná v pořádku..nicméně model co popisuješ se zvenku prostě v pořádku nejeví a není to běžné soužití
Zalezi co po ni chces. Ja byla v 18 ve ctvrtaku a chovani rodicu se fakt zmenilo. Hodne jim zalezelo na tom, abych dostudovala v klidu na to apelovali, ale jinak jsem byla uz svym panem. Mela jsem vlastni auto, domu sem mohla kdy jsem chtela. Samozrejme jsem se podilela na pomoci v domacnosti jako ostatni clenove.
Btw mam k rodicum obrovskou uctu, ale kdyby mi v 18 zabavili mobil, pc nebo cokoliv jinyho tak si klepu na celo. Tohle uz asi nejde delat hotovymu cloveku. Ackoliv se o nej porad starate.
Jedna věc je zákon a druhá je morálka ![]()
Ale osobně myslím že dokoud s Tebou bydlí, měla by poslouchat…