Poslušnost dcery v 18

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7009
12.11.14 20:40

Mne prijde hystericke vyhazovat ji za spatne znamky, taky jsem chodila na soukromy gympl, taky jsem byla sama ctyrka trojka a nakonec mam maturu s vyznamenanim. Kdyby me mama v 18 vykopla, tak ji nemam vubec. Nereknu pokud by dcera pachala trestnou cinnost nebo uz nestudovala a nepracovala, takhle jsou to jen znamky. Jsou mnohem, mnohem horsi veci na svete nez mit ctyrky na vysvedceni a u matury zazarit treba az v zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.11.14 20:40

Byla jsem za ní omluvila jsem se jí.. řekla mi že teď domů nepůjde… možná až v neděli… a pak že se uvidí, tak jsem ji řekla ať si přijde alespoň pro věci do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.11.14 20:43

Moc mě to všechno mrzí, nechtěla jsem ji vyhodit, řekla jsem jí to ve vzteku. Doufám že se to všechno urovná… budu doufat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
12.11.14 20:45

@AstraG Je plnoletá, má nárok na alimenty. Měla jsem to stejně, bydlela jsem sama ( ani jeden z rodičů neměl podmínky pro to, abych s nimi žila) matka alimenty ani neplatila, otec mi platil školné a 1000 alimenty. Nemusí ji mít doma, když nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.11.14 20:45

@Terous98 Ženská nešťastná. Tvoje dcera je puboš. Před zákonem je plnoletá, ale je to dítě. Tvoje dítě. Nenech hněv cloumat svým majestátem.

To, co jsi pro ní dělala, si uvědomí AŽ BUDE MÍT SVOJE DÍTĚ. Tak si na to „mami, tys měla pravdu“ ještě chvíli počkej.

Mobil jí neber, ani ntb. To je jak ji přivázat doma.

Jdi za ní a omluv se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.11.14 20:46
@Terous98 píše:
Moc mě to všechno mrzí, nechtěla jsem ji vyhodit, řekla jsem jí to ve vzteku. Doufám že se to všechno urovná… budu doufat..

To se urovná. Dospívání je těžké. Pro rodiče i děti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.11.14 20:49
@Terous98 píše:
Byla jsem za ní omluvila jsem se jí.. řekla mi že teď domů nepůjde… možná až v neděli… a pak že se uvidí, tak jsem ji řekla ať si přijde alespoň pro věci do školy…

Dobře jsi udělala…je teď v trucu…vydrž…pokud řekla, že přijde, tak přijde…možná bych jí třeba zítra poslala sms… „Mám tě ráda“ (nic víc…) Ona už bude vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
12.11.14 21:00
@Terous98 píše: Školu jí samozřejmě platíme i platit budeme, cestovné taky.. ale ostatní ať si hradí jak chce…Buď zůstane u svého přítele, který je též živen svou matkou, a to je mu 25… nebo se vrátí zpět domů a uvědomí si co všechno jsme pro ní dělali…

Nelíbí se mi tvůj přístup k dospělé dceři. Už název diskuze zní děsně. Poslušnost… vypadni… uvědomí si, co všechno jsme pro ní udělali… zabavený mobil a notebook. Řvaní, vyhrožování a očekávaný vděk. A to zatím nemám dočtené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
12.11.14 21:03
@SIMONA1234 píše:
Tohle bych tak úplně neriskovala…určitě má kamarády a mohla by se dostat do „špatné společnosti“…a cesta zpátky, pokud bude holčička uražená, by mohla být dost těžká…mohlo by to rychle sklouznout ke krádežím, drogám atd…
Spíš bych se snažila rozumně dohodnout…Já jsem rozumný, dospělý člověk (životem ošlehlá) na rozdíl od 18 leté dcerunky (byť si ona myslí to samé, ale o sobě :mrgreen:)
Zašla bych za ní, omluvila se (ANO OMLUVILA) za ten výstup, že mám o ni strach, že mi ujely nervy (a opravdu ujely!!!) a že jí navrhuju DOHODU…já jí nebudu zabavovat mobil…notebook…tablet atd…nebudu jí zbytečně prudit. Ona bude mít své povinnosti ( např. pomoc v domácnosti) + zlepší známky na TROJKY…nemusí mít jedničky, dvojky…ale nebude mít ČTYŘKY. O jeden stupeň by to šlo, no né? Šla bych formou dohody, ne vyhrožováním vyhazovu z domova. @Terous98

Souhlasím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
12.11.14 21:09
@Terous98 píše:
Byla jsem za ní omluvila jsem se jí.. řekla mi že teď domů nepůjde… možná až v neděli… a pak že se uvidí, tak jsem ji řekla ať si přijde alespoň pro věci do školy…
@Terous98 píše:

Vypadá to, že si umíš přiznat chybu a něco s tím udělat :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
12.11.14 21:11
@Bábrdl píše:
@Terous98 Ženská nešťastná. Tvoje dcera je puboš. Před zákonem je plnoletá, ale je to dítě. Tvoje dítě. Nenech hněv cloumat svým majestátem.

To, co jsi pro ní dělala, si uvědomí AŽ BUDE MÍT SVOJE DÍTĚ. Tak si na to „mami, tys měla pravdu“ ještě chvíli počkej.

Mobil jí neber, ani ntb. To je jak ji přivázat doma.

Jdi za ní a omluv se.
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.14 00:23

Anonymně, já tohle říct svojí mámě, tak ji chytnu a ani nemrknu a ještě, aby se mi chodila omlouvat? Mně řekla mami spoustu nehezkých věcí, ale věděla jsem, že v hádce to tak nemyslí. Slečna si pravděpodobně vybrala, co se jí hodilo. Myslím, že jsem měla velice zásadovou výchovu a často jsem jich pár chytla, naposled, když jsem přišla domů těhotná a to podotýkám v pětadvaceti letech( s mým budoucím manželem).mami bych nic z toho nevyčetla a doteď s ním mám výborný vztah.Ale trvalo, než pochopila, že už nejsem malá holčička

• Citovat
  • Upravit
5063
13.11.14 08:54

Anonymní - tak jako natáhnout mi v 25, ještě těhotný, tak to bych jí to asi vrátila. Doma to má nějak fungovat, ale rozkazovat, nakazovat, zabavovat a mlátit dospělýho člověka je cesta akorát tak do pekel. Taky jsem se hned po škole odstěhovala, to bylo období, kdy se s mámou nedalo vydržet. Co se narodili děti je to už v pohodě, ale už bych s ní nikdy nemohla bydlet. Mám jí ráda, ale jsme každá jiná, je to až divný, ale já si mnohem víc rozumím se tchýní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.11.14 12:10
@Bábrdl píše:
Eh, pokud by si přivedla policii, museli by ji do bytu pustit. Též jsme řešili v rodině. A dotyčný ani nestuduje.

nemusí. Ona nemá k bytu vlastnické právo. U nás to prošlo naprosto v klidu. a to dotyčný studoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.11.14 00:39
@Terous98 píše: Školu jí samozřejmě platíme i platit budeme, cestovné taky.. ale ostatní ať si hradí jak chce…Buď zůstane u svého přítele, který je též živen svou matkou, a to je mu 25… nebo se vrátí zpět domů a uvědomí si co všechno jsme pro ní dělali…

a nevyvádíš tak trochu přes míru? Jasně 6 čtyřek není nic moc extra prospěch, ale je teprve čtvrtletí, čas na to má opravit si to a i kdyby ne - nepropadá, jestli spíš nejsi příliš tvrdá..možná potřebuje mámu kamarádku než drába co vyčítá „co my pro tebe vše děláme“..tak snad děláte protože je to vaše dítě - z lásky ne?
zabavit notas..no ale v dnešní době ho potřebuje i kvůli škole..stejně mobil.. spíš jí sežen doučování.. brigádu, mluv s ní,…na mě působíš jako generál..koukni co pro tebe dělám.. no to je snad jasné ne? jsi rodič a ti pro své děti dělají.. z lásky… máš ji vůbec ráda? :think:

Příspěvek upraven 15.11.14 v 00:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect