Posmerna autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30937
11.5.20 21:34

@1.Lucia takto malé dítě je svalové na tom jak hadrovy panák. To polohování je u těchto sedaček takové mírné. Jako dítě tam dát můžeš, proč ne, nás naši vozili v korbicce, nepripoutane. Je to o tvém svědomí. Bezpečnostní poznatky poslední doby hlásají protisměru ideálně do 4 let. Tak dlouho nám to děti nevydržely, ale do těch 2,5-3 let v něm jezdily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 21:35

@misuled tam jsem to zkoušela, ale bohužel jelikož já chci posmernou ( a tam.jsem nezmínila jak staré dítě mám ani zda sedi, prostě nic o malém, pouze dala dotaz na tu autosedačku na zkušenosti a tak) a v tomto případě se tam setkam s odsouzením a žádnou radou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3887
11.5.20 21:36

Jestli ještě nevyrostl z vajíčka, nechala bych ho v něm, zvlášť jestli teď moc nejezdite. Každý mimino je ke konci ve vajíčku napresovany a vyloupavas ho jako ze skorapky… Dokud mu necouha hlava a vejde se váhově, tak bych ho tam nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
11.5.20 21:38
@1.Lucia píše:
@misuled to nesouvisí nijak, to jsem myslela skrz tu bezpečnost, že toho s malým teď moc nenajezdim a až budem jezdit, tak myslím že sedět už bude…chápu že je spousta odpůrců posmernych a jsou pro protisměrné, ale já mezi ně nepatrim, přijde mi to jako nějaký nový trend, dřív to nebylo a nemyslím si že je příjemné jezdit pozpátku a mít skrčené nohy…a je mi jasné že za toto mě asi dost mamin odsoudí…já to nemyslím špatně a samozřejmě nechci ohrozit malého, taky proto se ptám tady na názory a info ať se neunahlim a popř to s tím vajíčkem ještě chvilku vytrpime, ale určitě ne do roka, když je mu na tesno uz teď

Je tvá povinnost vozit dítě do 15ti měsíců v protisměru, je na to vyhláška, není to žádný výmysl odpůrců posměrné jízdy… Dceři bylo vajíčko také poměrně rychle těsné, navíc mi nevyhovovalo usazování, upínání, tak celkově je to vejce děsné. Pořídila jsem v 11ti měsících otočnou sedačku Britax, něco jako to Joie a jsem nadšená. Dítě si pohodlně usadím, díky isofix je vysoko vidí z okna atd. Nikdy ji nevadilo jezdit protismeru, ale cca před 3mi týdny už šla na posměr, jelikož už tam fakt ty nohy měla zmáčklé. To ji bylo 18nact měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.5.20 21:41

@1.Lucia tady máš fotky. Dcera měla něco kolem 9 kg v té době. Syn už přes 14 a podhlavník byl zhruba v půlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 21:42

@Cuddy právě,dřív se tohle neřešilo, nebyly žádné airbagy a navíjecí pásy a o sedačkách nemluvě…ale to se nemůže srovnávat, dřív nebylo zdaleka tolik aut a magoru řidičů…i když v řízení sobě dost věřím tak nevěřím ostatním, takže samozřejmě nesoupnu malého jen tak do něčeho…ale myslím že on mi proti směru nevydrží dlouho, už teď se zacina bezdůvodně vztekat, tak myslím že asi proto že nevidí, mám velké auto takže on má výhled na zadní opěrky, nic víc, ani ze zadního okýnka nemůže vidět a to on se rád rozhlíží, už ani v hlubokém kočáru nechtěl být a kdyby mohl tak vyskočí ven jen aby viděl co nejlíp :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.5.20 21:43

@Martha03 ona to ale není úplně pravda. Tohle je podle novější platné normy I-Size, ale zároveň s ní je pořád platná předchozí norma, kdy je možné dítě vozit po směru od 9 kg. Že to není bezpečnější, to víme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 21:45

@Aduš8 děkuji :) za vypadá opravdu prostorně, to by šlo jako kompromis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.5.20 21:49

@1.Lucia popravdě. Já u syna vyhodila skoro 9000 za Britax a lituji, že jsem na tuhle značku nenarazila dřív. Objednávala jsem ji taky naslepo a byla jsem z ní naprosto nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 21:55

@Aduš8 já ji právě měla vybranou jako první, právě proto že jsem chtěla malého už z vajíčka přendat, ale to ještě ani nestoupal tak byla jasná protisměrna a to ze byla otočná se mi moc líbí, už kvůli usazování dítěte jenže když jsem to srovnala s touto co mám vybranou teď tak mi přišla opravdu malá…a teda líbilo se mi i poutání sedačky…ale podívám se znovu i na tu co máte Vy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 22:02

@Aduš8 to je za tu cenu opravdu i s isofixem? Přijde mi to nějaké levné, ale nikde nepisou, že by se základna musela dokoupit…to ji zrovna objednám až mám konečně klid a nebudu ani nezodpovědná matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.5.20 22:04

@1.Lucia mam zkusenost s vozenim deti po smeru (starsich, sedicich) a vim, jak jim ve spanku vylitla hlava jen kdyz jsem prudceji dupla na brzdu treba pred prechodem ve 40 km rychlosti. Mozna by ti prave nekdo z tveho okoli v te skupine umoznil ten protismer (s moznosti posmeru, at mas na vyber) zkusit, kdyz rikas, ze obchody v okoli nejsou. Myslim, ze jen na zaklade sveho pocitu bez zjisteni informaci protismer odsuzujes. Podivej se treba na crash testy. I kdyz pojedes 2 km krokem, kdo ti zaruci, ze do tebe nevlitne ve stovce ridic v mikrospanku, kterej jede uz 300 km? Vis, driv se spousta veci neresila, nemyslim ale, ze to je dukaz toho, ze to je ted jen modni trend. Samozrejme je toto tvoje volba, ale ja dekuju, ze dokud jsem se malo zajimala a deti byly po smeru, se jim nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.5.20 22:04

@1.Lucia nene, je to i s Isofixem, žádná základna není potřeba. On je Joie s cenami níž, než ostatní. Ale kvalita srovnatelná ne-li vyšší. Já si od nich kupovala i sporťák a nemůžu si stěžovat ani na jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
11.5.20 22:07

@1.Lucia tak pokud chces jen posmernou, to bych zustala u vajicka. Jezdite malo a kratce, tak v nem chvili jedte vydrzi, nez si sedne sam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 22:22

@misuled ano tohle jsem výš zmiňovala, že nevěřím ostatním řidičům atd a proto samozřejmě na bezpečnost malého dbám…při tom přibrzdění vím co to udělá a na to jsem právě myslela, proto jsem se ptala na názory v pololehu, vím že když pojede opačně tak se jen zapře a bude to…nechám si ráda poradit, proto tady jsem že ;) ale stale s tím názorem že až to bude malému nepříjemné a možné tak se otočí po směru, nebráním se tomu úplně ale nebudu za každou cenu trvat na tom že musí jezdit opačně, ale vyckam teda až bude mít pořádně zpevněné záda a řádně natrénovane sezení :) a přikláním se teda k té joie spin…jen teda teď zvažuji zda i spin nebo jen spin, jak velký je mezi nima asi rozdíl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí