Posmerna autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
11.5.20 22:24

@Aduš8 a nevíte jak velký rozdíl je v i spin a pouze spin?…jediné co jsem nasla je že i spin má ty testy, ale jestli je v ních zásadní rozdíl to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.5.20 22:28

@1.Lucia problem isofixovych sedacek pri protismeru je, ze u sedacek (v aute) s velkym sklonem sedadla jde pak ta sedacka blbe napolohovat a diteti muze padat hlava. Nejsem zadny odbornik, jen pisu, co tam casto ctu. Je fakt dobre zkusit sedacku, jak sedi do auta. Pokud v te skupine jsi, zkus se zeptat, jestli ji nema nekdo v okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.5.20 22:30

@1.Lucia i-Spin už je právě podle té nové normy I-Size. U té jsou přísnější pravidla, jedno z nich je právě jízda v protisměru nejméně do 15 měsíců dítěte. Spin má jen tu předchozí normu. Dítě v něm je možno vozit už od 9 kg po směru, ale zároveň po celou dobu v protisměru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
11.5.20 22:31
@1.Lucia píše:
@misuled to nesouvisí nijak, to jsem myslela skrz tu bezpečnost, že toho s malým teď moc nenajezdim a až budem jezdit, tak myslím že sedět už bude…chápu že je spousta odpůrců posmernych a jsou pro protisměrné, ale já mezi ně nepatrim, přijde mi to jako nějaký nový trend, dřív to nebylo a nemyslím si že je příjemné jezdit pozpátku a mít skrčené nohy…a je mi jasné že za toto mě asi dost mamin odsoudí…já to nemyslím špatně a samozřejmě nechci ohrozit malého, taky proto se ptám tady na názory a info ať se neunahlim a popř to s tím vajíčkem ještě chvilku vytrpime, ale určitě ne do roka, když je mu na tesno uz teď

Pokud ti jde o bezpečnost, jako pravdu o bezpečnost, tak jedině protisměr a co nejdéle to jde. Dětem to nevadí, když jsou zvyklé. Dceri je 3,5 má něco přes metr a jezdí v protisměru a ještě dlouho bude. Jinak v té sedačce je vidět. Holka buď kouká z okénka nebo do zrcátka, takže rozhled má. Skrcene nohy dětem nevadí, pro ně je spíš horší, když jim visí dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.5.20 22:35

Odkaz se asi nemuzu vlozit, ale podivej se jeste na klippan triofix. Nasla jsem za 10tis. Vc. Zakladny. Je to top znacka a taky lze otocit po smeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 22:42

@misuled tak mě jdou zadní sedadla posouvat a i polohovat takže to by neměl být problém, když to můžu přizpůsobit…mám 7 místne auto ale teda 2 sedadla jsou sklopené v podlaze, takže je tam hodne prostoru.je to klasické rodinné MPV, kupovala jsem ho právě když jsem planovala malého abych pak nebyla omezena prostorem a každé sedadlo má Isofix, i když to jsem nevěděla zda využiju nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
11.5.20 22:46

Máme taky joie i-spin. Malej do ní šel v 9 měsících, protože mu vajíčko už bylo malé a řval v něm jak tur. Nejdřív jezdil v protisměru a sklopenej, protože ještě úplně neseděl. Pak jezdil v sedě. Až teď, když mu je rok a půl ho občas dáme po směru, ale nemám to ráda. Když usne, padá mu hlava a to ani nemusíme nějak extra brzdit. Fakt ti radši doporučuji nějakou, která může být i proti směru. Když vidím, co se děje na silnicích. A je úplně jedno jestli jedeš dálku nebo jen popojizdis. Magoru je na silnicích spoustu a když to do tebe někdo napere, tak dítěti vyletí hlava a nema absolutně sanci tělo udržet :) jinak jsme s autosedačkou fakt spokojeni. Až budeme pořizovat pro druhého syna, určitě to zase bude tahle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 22:47

@Aduš8 tak ale to nikdo kontrolovat nebude jaké to má normy a jak staré přesně je dítě :D viděla jsem teda že má navíc nějaké klapky z boku, což vůbec nechápu k čemu jsou…a píšou že oproti předchůdci (spin) má více místa na nohy, ale to mi přijde taky jako nesmysl…myslím že záleží i dost na autě co se týče toho prostoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
11.5.20 22:50

@1.Lucia ty klapky to je další ochrana ty autosedačky. Vyjedou, když zapnes pás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 22:53

@Tyna15 a můžu vědět proč i spin a ne pouze spin? Ať mám těch názoru víc :lol: tím nechci říct že bych neobetovala kvůli malému pár tisíc na víc, jde mi o to abych je nedala zbytečně za něco co je vlastně bezpečnostně i provedením stejné až na nějaký nepotřebný detail třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
11.5.20 23:04

@1.Lucia my jsme původně jeli pro joie bez isofixu, taky obousmernou. Protože jsme si mylsleli, že v autě nemáme isofix. Pak nám prodavač řekl, že v autě isofix je a začal nám rvát britax Römer. Jenže ten tam měl takový udelatko u nohou a my máme malý auto, tak nám nabídl tu i spin. Ta se nám líbila a když jsem se tenkrát koukala na tu spin, tak ji manžel zavrhl, že se mu tahle zdála bytelnejsi a víc vymakana. Ale upřímně, kdyby to bylo na mě, tak bych klidně vzala tu spin. Hlavně aby byla obousměrná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 23:09

@Tyna15 aha,takže to bude asi docela jedno :lol:
Moc děkuji za názor, ještě na obě kouknu a nejpozději zítra objednám ať jsme konečně všichni doma spokojeni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
11.5.20 23:10

Hodně štěstí při výběru. My tenkrát v krámě stravili snad 2 hodiny :zed: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 23:18

@Berry77 no ale. pisou to tam :D…já se nedávno dívala i na videa upevnění atd a přišlo mi to právě super vzhledem k tomu že nemá Isofix…no stejně to nakonec dopadlo jinak a koupím tu joie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.5.20 23:22

@Tyna15 to se dá…kdybych měla já sečíst ty hodiny co jsem nad tím strávila u mobilu…jako výběr, recenze, kvalita a stejně to k ničemu nebylo a nejsem ještě úplně u koncetak dvě hoďky nejsou nic :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí