Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Aduš8 a nevíte jak velký rozdíl je v i spin a pouze spin?…jediné co jsem nasla je že i spin má ty testy, ale jestli je v ních zásadní rozdíl to nevím ![]()
@1.Lucia problem isofixovych sedacek pri protismeru je, ze u sedacek (v aute) s velkym sklonem sedadla jde pak ta sedacka blbe napolohovat a diteti muze padat hlava. Nejsem zadny odbornik, jen pisu, co tam casto ctu. Je fakt dobre zkusit sedacku, jak sedi do auta. Pokud v te skupine jsi, zkus se zeptat, jestli ji nema nekdo v okoli.
@1.Lucia i-Spin už je právě podle té nové normy I-Size. U té jsou přísnější pravidla, jedno z nich je právě jízda v protisměru nejméně do 15 měsíců dítěte. Spin má jen tu předchozí normu. Dítě v něm je možno vozit už od 9 kg po směru, ale zároveň po celou dobu v protisměru
@1.Lucia píše:
@misuled to nesouvisí nijak, to jsem myslela skrz tu bezpečnost, že toho s malým teď moc nenajezdim a až budem jezdit, tak myslím že sedět už bude…chápu že je spousta odpůrců posmernych a jsou pro protisměrné, ale já mezi ně nepatrim, přijde mi to jako nějaký nový trend, dřív to nebylo a nemyslím si že je příjemné jezdit pozpátku a mít skrčené nohy…a je mi jasné že za toto mě asi dost mamin odsoudí…já to nemyslím špatně a samozřejmě nechci ohrozit malého, taky proto se ptám tady na názory a info ať se neunahlim a popř to s tím vajíčkem ještě chvilku vytrpime, ale určitě ne do roka, když je mu na tesno uz teď
Pokud ti jde o bezpečnost, jako pravdu o bezpečnost, tak jedině protisměr a co nejdéle to jde. Dětem to nevadí, když jsou zvyklé. Dceri je 3,5 má něco přes metr a jezdí v protisměru a ještě dlouho bude. Jinak v té sedačce je vidět. Holka buď kouká z okénka nebo do zrcátka, takže rozhled má. Skrcene nohy dětem nevadí, pro ně je spíš horší, když jim visí dolů.
Odkaz se asi nemuzu vlozit, ale podivej se jeste na klippan triofix. Nasla jsem za 10tis. Vc. Zakladny. Je to top znacka a taky lze otocit po smeru.
@misuled tak mě jdou zadní sedadla posouvat a i polohovat takže to by neměl být problém, když to můžu přizpůsobit…mám 7 místne auto ale teda 2 sedadla jsou sklopené v podlaze, takže je tam hodne prostoru.je to klasické rodinné MPV, kupovala jsem ho právě když jsem planovala malého abych pak nebyla omezena prostorem a každé sedadlo má Isofix, i když to jsem nevěděla zda využiju nebo ne
Máme taky joie i-spin. Malej do ní šel v 9 měsících, protože mu vajíčko už bylo malé a řval v něm jak tur. Nejdřív jezdil v protisměru a sklopenej, protože ještě úplně neseděl. Pak jezdil v sedě. Až teď, když mu je rok a půl ho občas dáme po směru, ale nemám to ráda. Když usne, padá mu hlava a to ani nemusíme nějak extra brzdit. Fakt ti radši doporučuji nějakou, která může být i proti směru. Když vidím, co se děje na silnicích. A je úplně jedno jestli jedeš dálku nebo jen popojizdis. Magoru je na silnicích spoustu a když to do tebe někdo napere, tak dítěti vyletí hlava a nema absolutně sanci tělo udržet
jinak jsme s autosedačkou fakt spokojeni. Až budeme pořizovat pro druhého syna, určitě to zase bude tahle ![]()
@Aduš8 tak ale to nikdo kontrolovat nebude jaké to má normy a jak staré přesně je dítě
viděla jsem teda že má navíc nějaké klapky z boku, což vůbec nechápu k čemu jsou…a píšou že oproti předchůdci (spin) má více místa na nohy, ale to mi přijde taky jako nesmysl…myslím že záleží i dost na autě co se týče toho prostoru ![]()
@1.Lucia ty klapky to je další ochrana ty autosedačky. Vyjedou, když zapnes pás ![]()
@Tyna15 a můžu vědět proč i spin a ne pouze spin? Ať mám těch názoru víc
tím nechci říct že bych neobetovala kvůli malému pár tisíc na víc, jde mi o to abych je nedala zbytečně za něco co je vlastně bezpečnostně i provedením stejné až na nějaký nepotřebný detail třeba ![]()
@1.Lucia my jsme původně jeli pro joie bez isofixu, taky obousmernou. Protože jsme si mylsleli, že v autě nemáme isofix. Pak nám prodavač řekl, že v autě isofix je a začal nám rvát britax Römer. Jenže ten tam měl takový udelatko u nohou a my máme malý auto, tak nám nabídl tu i spin. Ta se nám líbila a když jsem se tenkrát koukala na tu spin, tak ji manžel zavrhl, že se mu tahle zdála bytelnejsi a víc vymakana. Ale upřímně, kdyby to bylo na mě, tak bych klidně vzala tu spin. Hlavně aby byla obousměrná ![]()
@Tyna15 aha,takže to bude asi docela jedno ![]()
Moc děkuji za názor, ještě na obě kouknu a nejpozději zítra objednám ať jsme konečně všichni doma spokojeni ![]()
Hodně štěstí při výběru. My tenkrát v krámě stravili snad 2 hodiny
![]()
@Berry77 no ale. pisou to tam
…já se nedávno dívala i na videa upevnění atd a přišlo mi to právě super vzhledem k tomu že nemá Isofix…no stejně to nakonec dopadlo jinak a koupím tu joie ![]()
@Tyna15 to se dá…kdybych měla já sečíst ty hodiny co jsem nad tím strávila u mobilu…jako výběr, recenze, kvalita a stejně to k ničemu nebylo a nejsem ještě úplně u koncetak dvě hoďky nejsou nic
![]()