Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Kdybych tenkrát měla ty vědomosti, co mám teď, nedala bych děti do posměrné sedačky aspoň do 3-4 let..
@Berry77 píše:
Díky za odkaz. Žádných 8 poloh tam tedy vidět není, počítám, že to bude posun po centimetru, nevadí. Co by mi ale vadilo, je upevnění jen přes pásy, nemá izofix ani kotvu do kufru, takže tahle by u mě určitě nevyhrála.
Ale upevnění na isofix nedělá sedačku bezpečnější. Nejbezpečnější je upevnění na pásy ![]()
@1.Lucia "Dřív to nebylo "je argument, že kterého rostu ![]()
https://www.centrumautosedacek.cz/…ty-nohy.html
A pěkný článek s tvrdými čísly: https://protismeru.cz/…smeru-jizdy/
V součtu- Zatímco počet aut na silnicích a intenzita dopravy stoupá, počty mrtvých jsou poloviční, než před dvaceti lety. Proč asi? Protože stoupá bezpečnost vozidel, v čemž hrají roli i autosedacky. Toliko k „dřív taky“.
Statistiky jasně dokazují, že protisměrne sedačky jsou nejbezpečnější, na trhu jsou i otocne 0-18, kam lze umístit nesedici dítě. My máme Joie Spin360°, malý jí má od asi 8m, kdy nám na délku vyrostl z vajíčka (tělem a hlavou), je veliký.
@1.Lucia nemůžeš, my koupili pro našeho buřtíka, co měl v 6m 12kg sedačku 0-25kg Joie Stages protisměrnou a paráda
![]()
@Hazentla za tenhle argument bych střílela
„my jsme to přežili“ „za nás to nebylo“ atd…
@Káťa19 včera jsem objednala joie i spin, takže vybráno…sice jsme chtěli kolem těch 7 tisíc, ale co…myslím že za ty peníze co jsem priplatila stojí a na malém šetřit nebudu, jsem ráda za to rozhodnutí a ty tady tady ![]()
@Káťa19 já to neberu jako argument, ale jako fakt… prostě to tak bylo…ale kazdopadne teď bych si netroufla vyjet s malým v korbě na zadním sedadle ani za roh baráku…mám 18 letého bráchu a pamatuju si že ho tak mamka vozila a i když mi bylo 13 tak mi to přišlo hrozné, později byl v sedačce ale po směru, tehdy asi ani neexistovaly takové možnosti jako jsou teď ![]()
@1.Lucia
určitě, dobře jsi udělala, já to nemyslela jako proti tobě…
Spíš obecně, hodně se tu v diskuzích i skupinách objevují tyhle hlášky. Hlavně třeba u krmení a posazování… když někdo dítěti v 6m dá omáčku s knedlíkem a k tomu napíše, naše mámy to tak taky dělaly a žijeme, tak už nemám náladu se s takovým člověkem moc bavit
![]()
@Tyna15 můžu se ještě zeptat…dnes autosedačka přišla a dala jsem ji do auta…měla bych to mít nainstalované správně, po zacvaknutí vše zelené, myslela jsem že to bude úplně pevné, ale není, ne že by s ní šlo jako úplně hnout ale pohnout s ní tak o cm jde…máte to taky tak? Je to ok? Navíc mě docela zmátlo že když jsem usazovala tu nohu tak v zeleném to je i když ji posouván o dalších pár cm nahoru, takže nevím která ta poloha je nejvhodnější, jestli jak to cvakne hned na zelenou nebo to dát raději výš…přišlo mi divné že sedačka není úplně na sedačce, je tam mezera ale když ji dám níž tak na té noze skočí červená…omlouvám se za sloh, jen se chci ujistit, že mám vše jak má být ![]()
@1.Lucia nemame tuto, mame jinou, ale s nohou a radim tu vysku nohy nastavovat v sedacce s ditetem. Dite sedacku zatizi, tak at sedacka opravdu sedi na sedadle a neni oprena jen o nohu.
@Cuddy ok, to mě nenapadlo, tak pak zkusím 🙂 a jinak se vám taky trochu vikla?
@1.Lucia izofixove s nohou jsme zatim meli tri a viklaly se prave kdyz spatne sedeli na te noze, zvlast nam to delalo vajicko. S ditetem se to jiz nevikla.
@Cuddy mě právě přijde že se to vikla kvůli těm uchytum v sedadle…jsou širší než to upevnění na autosedačce, takže po zacvaknutí to tam jakoby trošku litá když to má tu vůli ( řekla bych že tam může být tak půl cm) myslíte teda že správné postavení nohy pomůže? Jako za jízdy se sedačka nehne, je když s ní zatresu já, když jsem zkoušela právě tu stabilitu
@1.Lucia ahoj, asi centimetrova vůle tam je. Ale nastavování nám to na prodejně a říkali, že to je tak správně ![]()
@Tyna15 super děkuji…tak mužem teda už v klidu jezdit ![]()
Já si původně myslela totiž že to má být úplně na pevno, tak jsem zas aspoň o něco chytřejší ![]()