Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý jsem, chci se zeptat zda má někdo podobnou zkušenost po prodělaném covidu.Pred pěti týdny jsem prodělala covid, od té doby mam potíže s tepem, jakmile jsem v klidu tak ho mám kolem 80 za minutu, jakmile se začnu pohybovat, tak je kolem 100 za minutu. Citim tepání na krku i rukách. Průběh covidu nebyl těžký, ale 14 dni jsem ležela, dva dny zvýšena teplota, mírný kašel. Byla jsem na EKG a rentgenu plic, Štítná žláza, vše ok. V případě podobné zkušenosti, děkuji za odpověď.
@bbludička píše:
Dobrý jsem, chci se zeptat zda má někdo podobnou zkušenost po prodělaném covidu.Pred pěti týdny jsem prodělala covid, od té doby mam potíže s tepem, jakmile jsem v klidu tak ho mám kolem 80 za minutu, jakmile se začnu pohybovat, tak je kolem 100 za minutu. Citim tepání na krku i rukách. Průběh covidu nebyl těžký, ale 14 dni jsem ležela, dva dny zvýšena teplota, mírný kašel. Byla jsem na EKG a rentgenu plic, Štítná žláza, vše ok. V případě podobné zkušenosti, děkuji za odpověď.
no já nevím, mám běžně kolem 80 v klidu
@vokishka jde o to že když ležím, cítím jak mi tepe celé tělo, nemusím držet prst nikde a dokážu zpočítat, kolik mám tepu za minutu.
@bbludička to já taky…podle mě se moc pozorujes a máš úzkost
pokud nejsi trénovaný profisportovec tak tep 80 v klidu a 100 při námaze je naprosto normální…já mám občas i 140 při nějaké větší námaze…
Příspěvek upraven 30.12.21 v 17:51
@Vladusxx píše:Asi to tak bude, užívám Novopasid, ale asi potřebuji něco silnějšího, děkuji
@bbludička to já taky…podle mě se moc pozorujes a máš úzkost
Jsou to jakoby takové úzkosti, měla jsem to také - tepání a bušení srdce…Zkuste si sehnat dobrou postcovidovou ambulanci a přihlásit se. Docházím tam téměř rok a výsledky jsou. Problémy pomalu ustupují. Hlavně mi tam udělali pořádné celkové vyšetření po prodělaném covidu.
Ano, to samé jsem zažila, doktorka mi dala prášky na srdce a antidepresiva
Měla jsem z toho úzkosti
Ja prodělala covid koncem listopadu, zamaval mi s tlakem i tepem. Doktorka mi musela navýšit léky na tlak a tep mam take mezi 80-100 (drive klidový okolo 60). Stále nemAm čich a trpím šílenou únavou.
@Vida2702 je zajímavé, že já mám tlak v pořádku, spíš ten tep, taky jsem covid Mela na konci listopadu ![]()
@bbludička píše:
@vokishka jde o to že když ležím, cítím jak mi tepe celé tělo, nemusím držet prst nikde a dokážu zpočítat, kolik mám tepu za minutu.
Já cítím normálně tep všude po těle, i tep srdce. Vždycky vím, jak mi bije srdce a nikdy jsem nechápala, že si někdo může nevšimnout, že má arytmii. Až jsem jednou s překvapením zjistila, že ne všichni cítí, jak jim bije srdce. Přijde mi divný to necitit, připadala bych si, že nežiju.
@bbludička Ano, i já mám po covidu tyto problémy. Mám jich tedy víc a dohromady je to pěkná lapalie. Nicméně ty hlavní obtize: brneni dlani, nohou od kotniku dolu, obcas i jejich paleni, slyším tlukot srdce, bolesti hlavy, hrudníku, napětí v krční pateri, piskani v uších, nově také koprivka. Člověk litá jen po doktorech a ti sami moc netusi často a hází to na psychiku nebo na starší problémy od zad…
Ahoj všem, šílím ze svých zdravotních problémů už 14 měsíců vkuse, od mého covidu. (Je mi 31 let, mám 2 dávky Pfizer z léta 2021.) Covid leden 2022, slabší průběh asi 10-14 dní, hlavně průjem, žaludeční nevolnosti, trochu kašel. Ale od února 22 neustálé střídající se problémy, každý měsíc alespoň týden v měsíci něco, pak to odezní, přijde nový problém, pak se vrátí starý… Časté nachlazení a kašel, občasné noční pocení, brnění rukou, jednu dobu brnění ucha, nevolnost od žaludku, nechutenství, postupný úbytek váhy 10 kg za těch 14 měsíců, občasné bolesti kloubů, slabší vaginální a urinální záněty, 2× vaginal herpes, bolavá „chřipková“ kolena, časté bolesti v krku, na alergologii nedávno odhalena histaminová intolerance. Milion vyšetření a zatím se na nic nepřišlo. Co se s tím dá proboha dělat? Hlíva ani probiotika nezabírají, beru už rok pravidelně. Mám strach, že je to rakovina a hrabe mi z toho (leukémie, lymfom). Zatím se ale na nic nepřišlo. Udělán krevní obraz rtg plic a kolene, gastro a kolonoskopie, sono žaludku, test mononukleóza, návštěva ORL, gynekologické vyšetření, alergologické testy, test na pohlavní choroby, neurologická vyšetření jako EMG na karpály, EEG, BAEP, VEP, sono prsou a krku - uzliny.
@Letuna2 tak od toho je asi to brnění, post COVID! Já si jak blázen brnim i rok po covidu pravidelně. Bere mě hlavně levá dlaň.
Byla jsem doma 3 tydny a unavou trpela dalsi asi 3 mesice, nez se to tak nejak srovnalo. Ted uz to je asi pulroku od prodelani a citim se zase ok jako predtim.