Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, chystáme se dceři pořídit vlastní postel a s tím souvisí mé dotazy.
1. Zaujala mě tahle deka http://www.tchibo.cz/…MwoPTP_Lr-E=?…
Máte někdo tenhle systém? Jste s ním spokojení?
2. Když budu používat chránič matrace, ovlivní to vlastnosti matrace? Myslím to tak, jestli má cenu kupovat nějakou super luxusní matraci, když na ni dám stejně ten chránič … ![]()
3. Dceři se líbilo tohle povlečení http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ale nevím, jestli je vhodné složení 50% bavlna a 50% polyester. I když na druhou stranu do dětské postýlky jsem koupila povlečení ze 100% bavlny a bylo tak tvrdé a nepříjemné na dotek, že jsem ho nakonec ani nepoužila ![]()
Předem děkuji za vaše příspěvky a rady ![]()
No tak já bych jiné než 100% bavlněné povlečení sama nesnesla, takže bych ho nekoupila. Nové bavlněné je vždycky tvrdé a po několika vyprání to bývá v pohodě, aspoň jsem to tak zatím vždycky měla. Jinak neporadím, my jsme Anežce pořizovali menší postel a matraci bez chrániče (pro začátek jsme jí tam dávali polopropustnou podložku pro případ noční „nehody“, ale už ji tam nemá). Všechno máme z Ikey..
No, co se týče té matrace…tak trošku nechápu, proč by měl chránič ovlivnit vlastnost matrace? Chránič je od toho, kdyby něco vyteklo, ušpinilo se atd atd, aby se to nedostalo na matraci. Pokud myslíš ten chránič, co se dává malým dětem kvůli případnému počůrání, no tak ten stejně moc dlouho už dávat nebudeš
a i kdyby, tak vlastnost matrace to snad nemá jak ovlivnit. Já bych osobně do matrace investovala (ne zbytečně, ale aby byla kvalitní). Měla jsem jednu dobu pro sebe takovou tu začalouněnou postel, ve které byl snad jen molitan a bylo to naprosto příšerné.
Složení povlečení - nevím, zatím mám jen bavlnu a když dáš aviváž, tak to snad nemůže být tak hrozné…naše Lucinka si teda zatím nestěžovala ![]()
deka vypadá zajímavě, nemám osobní zkušenost, ale myslím, že nápad je to dobrý. Naše Lucinka má u babičky klasickou velkou péřovou peřinu a je spokojená
doma má nějakou tu malou, s něčím umělým vevnitř, a taky si nestěžuje ![]()
na ty „vícevrstvé“ peřiny či jak to nazvat, jsem se koukala v Ikea a taky mě to zaujalo.
Nakonec ale máme klasický, zn. Klinmam - zrovna včera jsem ji byla synovi koupit (ale vybranou jsem ji měla už dýl)
chránič podle mě nemá na vlastnosti matrace žádný vliv.
povlečení - my máme bavlněný a včera jsem ještě koupila flanelový - to mi přijde na zimu zcela úžasný… Bavlna je fakt taková tvrdá, chce to víckrát prát… Ale my máme tvrdou vodu, takže ani aviváž moc nepomáhá ![]()
lenka123 píše:
No, co se týče té matrace…tak trošku nechápu, proč by měl chránič ovlivnit vlastnost matrace? Chránič je od toho, kdyby něco vyteklo, ušpinilo se atd atd, aby se to nedostalo na matraci. Pokud myslíš ten chránič, co se dává malým dětem kvůli případnému počůrání, no tak ten stejně moc dlouho už dávat nebudeša i kdyby, tak vlastnost matrace to snad nemá jak ovlivnit.
… protože matrace by měla dýchat, některé se vytvarují podle těla nebo udržují optimální teplotu atd. a když dám na takovouto matraci chránič, tak si myslím, že by o své „draze zaplacené“ funkce přijít mohla … nebo ne? Proto se ptám
A ten chránič budu dávat pořád. My ho v posteli máme taky, nemůžu si to vynachválit, jsem alergik, takže ho peru celkem často. Manipulace je snadná, lepší než furt sundávat na nandávat potah na matraci, i když i to občas dělám a je to pěknej vopruz ![]()
S tím povlečením jste mě přesvědčily
, půjdu do bavlny, ale asi si ji půjdu osahat do krámu
My máme taky bavlněné a s tím „prknem“, co jsem koupila dceři, se to od začátku nedalo srovnávat ![]()
Zatím děkuji za rady ![]()
Ahoj všichni, tak už jsme nakoupily …
Byly jsme ve specializovaném obchodě, pan prodavač nám ten systém spojených dek rozhodně nedoporučil, prý se krabatí a dělá boule, je tam použito zbytečně moc potahového materiálu a deka je pak těžká. ![]()
Povlečení jsme koupily 100% bavlna - jedno Disney a druhé Matějovský, obě jsou na omak měkké a příjemné ![]()
Ještě jsem v tom obchodě narazila na prostěradlo z mikrovlákna - je krásně plyšové a „mazlící“ a určitě ho pořídíme taky a nejspíš i pro nás s manželem ![]()
Třeba se ty informace budou někomu hodit ![]()