Postížený partner, budou i děti?

17
28.7.14 22:46

postížený partner,budou i deti?

Už jsem tu jednou nedávno psala že jsem si nešla partnera na vozíčku…jsme spolu, jsem štastná..už jsme se bavili i o tom, co děti…řekl mi, že nese v sobě gen, že na 60 procent bude mít stejne postížené děti jako je on…Nijak jsem se po tom jeste nepídila protože to není zatím nejak aktuální ale chci vedet jestli v dnešní době jde, aby se zjistilo že mu třeba odeberou vzorek a jestli ten vzorek bude ok, teprve tím bych nejak uměle šla na oplodnení? nebo otehotním a až podle utz? díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
28.7.14 22:52

Dnes se dá udělat při umělém oplodnění genetické vyšetření před tím, než ti embryo zavedou a zavádí se ty zdravé samozřejmě.. Takže existuje i cesta jak si pojistit zdravé dítě. Ale není to jednoduchý proces, to mi věř. Hlavně si zjisti, co za chorobu partner přesně má, jaké jsou vyhlídky do budoucna, je to stabilní nebo se to časem bude horšit apod.. na vozíku může být z mnoha důvodů a diagnoz. Nepodceňuj to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.7.14 22:59

@lekarnicka28 tak to jsem chtěla slyšet! Je stabilní, horšit se to nebude…Děkuji moc, jsem klidnejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.7.14 23:03

Tak na toto odpoví jen genetik, můžete si domluvit konzultaci.

PGD je technika vyšetření embrya, ale neřekla bych, že zachytí vše.

Stejně by vás předem poslali na genetiku, takže se konzultaci tam nevyhnete.
Samozřejmě záleží, jakou dg. přítel má, třeba to není záležitost genetiky.

Zažila jsem ve své okolí pár, kdy manžel (a jeho sestra a otec) měli tělesné postižení, chodili o berlích, neustálé rehabilitace, bolesti, omezení…
Když přišlo na plození, po dohodě i s tchány, šli cestou jednoduché inseminace, kdy se použil materiál dárce, takže děti nebyly geneticky manželovy. Zadařilo se 2× od stejného dárce, takže děti z jednoho vrhu, zdravé a milované celou rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
28.7.14 23:04

V pripade genetickeho zatizeni, by ti zavedli jen zdrava embrya, nebo vlastne by vajicka oplodnili jen zdravymi spermiemi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.7.14 23:08

@dajamal Taky moc děkuji z příspěvek :-) Nechci právě ani do budoucnosti nejakeho darce, chtela bych a i on by chtel mít svoje díte…Děkuji moc holky, jsem ráda že to jde i tak přes vyšetření atd…děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.7.14 00:05

Jakou diagnozu má? To procento dědičnosti je vysoké.

• Citovat
  • Upravit
15752
29.7.14 09:33

Tak bud to risknout nebo umele oplodneni. Vysetrili by manzelovi spermie (PGD jiste neodhali vse, ale pokud vedi, co maji hledat tak by to jit melo-konkretne by vam to rekl genetik). CF se take bezne nenajde, a. e pokud vis, ze ji mas hkedat, tak ji najdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.7.14 09:34
@MONIKKKKK píše:
i on by chtel mít svoje díte…

Příjde mi o to od něj dost sobecký. Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
29.7.14 18:06

@PetraJ nevím proč sobecký, pokud to jde udělat, že se udělá nejdřív vyšetření a zavede zdrave embryo, tak bych to pro manžela postoupila taky. To je přece láska ne? Přinášet „oběť“ a jít tou složitější cestou. Moc vám Monikkkk přeji štěstí a lásku a zdrave deti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.7.14 23:11

@PetraJ nechápu proč sobecké? samožřejme chce zdravé děti a když to pujde, udělá pro to ON i Já vše! ;) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.7.14 23:11

@pupetka děkuji moc za tak pěkné přání… :hug:  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie