Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
tohle téma zakládám, abych zjistila pohled druhých. Právě jsem měla s přítelem výměnu názorů a trochu mi to vrtá hlavou ![]()
Včera byl u nás na návštěvě přítelův nový, mladý kolega. Dnes přišla na něj řeč s tím, že přítel říká, že kolega je přidrzlejší. Souhlasím, ale když přítel udal jako příklad to, že si u nás dal nohy na stůl, nemohla jsem si odpustit rýpnutí, že možná ho to napadlo jen proto, že nejdřív dal na stůl nohy přítel (což ani normálně nedělá). Na to mi bylo řečeno: „No a co, já jsem tady doma!“
Snažila jsem se mu vysvětlit, že ale před návštěvou se hodí chovat se slušně, ale on si to nedal vymluvit a dorazil mě větou: „I kdybych tady byl nahej, tak to návštěvě může být jedno. Já jsem tady doma!“
Tohle mě ale trochu vytočilo, protože tohle je stejný názor, který zastává jeho otec. On běžně chodil doma nahý i před návštěvama, říkal mi to kdysi přítel i jeho sestra a ta připustila, že to návštěvám (jak jinak) bylo nepříjemné, ale otec si to nedal vymluvit. Vždyť ON JE TADY DOMA!! ![]()
Jak na vás působí tenhle přístup? Setkali jste se s něčím takovým? Dá se vůbec člověku vymluvit, že i před návštěvou je vhodné se chovat slušně?
Podle me se mu to vymluvit neda. Ale dokud opravdu nechodi nahy byla bych v klidu ![]()
@Nuggetka No zatím nechodí. Ale jeho otec ano, takže se děsím, že jednou to taky zavede ![]()
@Petule030 podle mě je to nevychovanec. Bůh ví, čeho se ještě dočkáš ![]()
Ja beru navstevu jako nekoho, koho si vazim. Takze se snazim udelat vse, aby se navsteva citila dobre. A aby mi nekdo koukal do zadku pri piti kavy, to si neumim ani predstavit.
Nohy na stul si dovolim dat (u sebe doma) kdyz prijde na navstevu mama. Udelala jsem to asi 2 krat.
Ale treba prdet pred navstevou bych si nedovolila.
To se stydim prdet i na zachode, protoze to jde slyset na chodbu. Takze tak.
@Petule030
zkus mu to nadnést jinou formou, např. že ty doma chodíš jen v pyžamu nebo spodním prádle, vždyť jsi přece doma, tak takhle příště budeš oblečená před jeho pánskou návštěvou
a nebo taky, že doma přece sexujete, vždyť jste doma, tak příště až budeš chtít, tak se na něho vrhneš ať tam návštěva bude nebo nebude, vždyť jste přece doma ![]()
@Petule030 nesetkala, tvuj pritel nezna zasady slusneho chovani. I doma se musim chovat tak, abych navstevy, coz jsou lidi, ktere domu zvu dobrovolne, neprivadela do rozpaku.
@Nuggetka píše:
@Petule030 jakoze v trenkach?
Jakože úplně nahý
@eva valoi píše:
A je aspoň na co koukat?Až si svlíkne ty trenky?
No u přítele tak normálka. Jeho otce jsem naštěstí neviděla nahého a ani po tom netoužím!!
Ale abych se přiznala, tak pokaždé, když k nim jdeme na návštěvu, tak se děsím toho, že nebude oblečený
Nahý před návštěvou?
To bych se snad za něj hanbou propadla
Už ty nohy na stole jsou docela „úlet“…jasně, že je on doma, to mu nikdo nebere, ale před návštěvou, pokud to tedy není nějaký letitý kámoš, to fakt nechápu…ale ten kolega bude asi taky do brej znalec etikety, u někoho cizího nohy na stole? ![]()
@Petule030 Mně stačilo ke znechucení, když dřív chlapi nosili takové ty bavlněné trencle a tu a tam jim vykouk krocan nebo koule, když se rozvalili na křesle, a nebo udělali delší krok.
Popravde kdybych jako navsteva prisla a nekdo v te domacnosti prisel nahy, vstanu a odejdu. On muze byt doma, ale ja jako host si zaslouzim trochu ucty.
Zakladatelko, pripomen priteli rceni „Host do domu, Buh do domu“. To tak nejak vyjadruje, jak bychom se k navstevam meli chovat, ne s nimi zavodit, kdo dal docura ![]()